KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Yurtsever kendini savundu

Yaygın ve yerel medyada yer alan “BDP, dayakçı yazarı korumaya aldı” başlıklı haberle ilgili açıklama yapan BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, “İşlerimin yoğunluğuna rağmen geç de olsa düğüne gittim. Kısa bir süre sonrada ayrıldım. Benim bütün alakam bu kadar ile sınırlı” dedi.

Yurtsever kendini savundu
12 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA 03:36
0
2343
0
AA aa

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel başta olmak üzere partililerin aracılığıyla kendisinden 10 yaş küçük Bingöllü Y.G ile evlendirilen ve kız istemesinde Özgür Gündem yazarı Hayri Tunç'un eşine dövdüğü ve BDP'lilerin “Şikâyetçi olma, gazete zarar görür” baskına rağmen Y.G.'nin savcılığa başvurmasının basına yansıması ve haberlerde BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever'in kız istemeye gittiğinin belirtilmesi üzerine Yurtsever açıklama yaptı.

BDP üyesi aile arasında çıkan problemin kimi çevrelerce karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü söyleyen BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, bunun ahlaki olmadığını söyledi.

Ulusal basında çıkan “BDP, dayakçı yazarı korumaya aldı” haberlerinin mesnetsiz olduğunu ifade eden Yurtsever, şöyle konuştu:

“Damadın babası İstanbul İl Örgütümüzde görevli. Kız istemeye gelmeden önce beni arayıp ‘hayırlı işte sizi de görmek istiyoruz' dedi. Ayrıca gelin hanımda samimi bir şekilde özellikle düğünde bulunmamı rica etti. Bizim burada usuldendir davete icabet etmek. İşlerimin yoğunluğuna rağmen geç de olsa düğüne gittim. Kısa bir süre sonrada ayrıldım. Benim bütün alakam bu kadar ile sınırlı. Oysa haberde birsi kurgu var”

Yaşanan olayın aile içi sorun olduğunu ve bu sorunun hiçbir şekilde partiye mal edilemeyeceğini söyleyen Yurtsever, sözlerine şöyle devam etti:

“Aile içi geçimsizliği kimse partimize mal etmesin. Biz BDP olarak kadın şiddetine en tepkili partiyiz. Bir yanlış varsa ortada bu yanlışı kınarız. BDP, dağ gibi kadınların arkasındadır. Kişilerin aile yaşantısına müdahale etme gibi bir yetkimizde yok, şiddeti tasvipte etmiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın