KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Yurtsever'den bakan yılmaz'a tepki

Bakan Yılmaz’ın Van’da bir toplantıda kullandığı ‘terör’ kelimesine tepki gösteren Yurtsever: “3 aydır cenazelerin gelmediği bir ülkede herkesin barışa hizmet etmesi lazım. Kendisi de Kürt olan Bakan Bey’in bu sözcüğü artık kullanmaktan vazgeçmesi lazım” dedi.

Yurtsever`den bakan yılmaz`a tepki
29 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 00:20
0
2665
6
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, yaptığı açıklamayla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Van'daki bir toplantıda Bakan Yılmaz'ın kullandığı ‘terör' sözcüğünden ötürü BDP Van İl Örgütü ve bazı katılımcıların tepki gösterdiği olaya ilişkin bir basın açıklaması yapan Yurtsever, barışa en fazla hizmet etmesi gerekenlerin tam tersini yaptığını söyledi.

21 Mart 2013 tarihinde okunan mesajın ardından artık cenazelerin gelmediğine dikkat çeken Yurtsever: “Hereksin pratiği ve dili barış sürecine hizmet etmelidir. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz kendi halkına ‘terörist' diyerek hiçe sayıyor. Bu süreçte kendisi barış ve kardeşlikten bahsetmesi gerekirken tam tersini yapıyor. Terörist kimdir? Kürt halkının üzerine bomba yağdıranlar teröristtir, Kürtlere terörist diyenler teröristtir. Bu söylem ve üslup barışa uzaktır. Kürtler kimsenin kölesi değil. Bingöllü bakan Kürt olmasına rağmen bu sözcüğü kullanmaktan vazgeçmiyor. Bakan bey kalkınmadan bahsediyor, siz karakollarla bu bölgeyi kalkındıramazsınız. Eğer gerçekten bölgeyi kalkındırmak istiyorsanız öncelikle koruculuğu kaldırmalısınız. Bakan bey mangalda kül bırakmıyor ama bir tek adımda atmıyor. Bakan beyin dilinin barışa hizmet etmesi gerekir” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet sıddık buldag (@Misafir_13770)
31 Mayıs 2013 Cuma 06:41
Türkiyenin eski(silivride yatan)derin devleti seni Marksist Leninist bir terör örgütü olarak kuracak. doğudaki İslami hassasiyetleri olan Müslümanları vurmak,öldürmek için sen yıllarca bu ne idiği belirsiz derinliğe hizmet edeceksin. sonra da kürtlükten,zazalıktan dem vuracaksın git araştır bakalım bir tane kürt zazaca konuşmasını biliyormu benim dilimi bilmeyenle ben nasıl ayni dile sahibim o vanda bir türk kökenli bir bakan konuşsaydı ayni tepkiyi vermezlerdi çünki zazaya hainliklerinden
Samett (@Misafir_13763)
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:11
Yürütülmekte olan süreci sabote eden kesim tamamen pkk çizgisinde siyaset yürüten bu zatlardır.Devletin pkk ile görüştüğü açıklamasının hemen ardından sağda solda zafer nidaları atan,avrupa kapılarında dolaşıp pkknın aktivist hareketi olarak sayılması için çaba sarfedenler süreci sabote etmektedirler.Çünkü toplumun çoğunluğunu kışkırtmak için atılmaktadır bu adımlar.
Samett (@Misafir_13762)
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:07
Adamlar resmen psikolojik hareket yürütüyorlar.Zazalar Kürt değildir efendi,boşuna uğraşmayın.Terör kelimesine gelince de pkkya silah bıraktırma süreci onun terör örgütü olarak nitelendirilmesini engellemez.köy basan,yaşlı,kadın,çocuk demeden katleden.kendi otoritesini kurmak için içerisindeki muhalifleri dahi öldürmekte tereddüt etmeyen bir yapının adı ne olabilir acaba.pkk terör örgütüdür.devletin sorunu çözmek için pkk ile görüşmesi onun terör örgütü sıfatını kaldırmaz.
azlı baylas (@Misafir_13747)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 22:13
bakan zaza dır kürt değildir.bunu artık kafanıza sokun.zazalar zazadır,bdp liler eger kendinizi kürt görüyrsanız diyecek bişey yok biz zazayızzzzzzzzzzzzzzz
Zazas and Zaza (@Misafir_13746)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 21:01
Asimilasyondan bahseden dünün mağdurları bugün zulme doğru adım atıyor.Kimlik dayatmaları geride kalmalıdır.Sayın Bakanın Zaza olduğunu bildikleri halde Bakana kimlik dayatmak hangi akla hizmettir düşünmek lazım.Zazalar , Türk veya Kürt değildir.Lütfen kamuoyunu yanıltmayalım.
asil zaza (@Misafir_13739)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:53
başkan yurtsever..bakan bey,,,kürt değil asil bir zazadır..sen eger kendini zaza olarak görmüyorsan saygı duyarım..ama zazalar ayrıdır.....
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın