KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

'Yurttaşların mağduriyetleri giderilecek mi?'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması üzere TBMM'ye verdiği önergede: 'Yurttaşların mağduriyetleri giderilecek mi, Yıllardır çözümsüz bırakılmış durumun çözümü için bir çalışmanız olacak mı?' sorularına yer verdi.

`Yurttaşların mağduriyetleri giderilecek mi?`
20 KASIM 2020 CUMA 17:05
9
2516
2
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Genç ilçesinde “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında kooperatif kurulduğunu ve bu kooperatife üye olanlara borçlar bırakıldığını iddia etti.

Bu kapsamda TBMM'ye bir önerge sunan Aydemir, önergenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmasını talep etti.

Aydemir, önergesinde şu sözlere yer verdi:

“Bingöl ili Genç ilçesinde, Tarım, Orman Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” adı altında 2006 yılında sadece yeşil kart sahibi olan yurttaşların tarımla ilgilenmeleri amacı ile bir kooperatif kurulmuştur. 2011 yılında, hayvan alımı için kişi başına 11 bin TL ödenmiş, alımlar yapıldıktan sonra geri ödeme şartı konmuştur. Kooperatif binasının yapımı tamamlandıktan sonra yine kooperatifte kullanılan demirbaşlarla beraber bu kooperatife üye olan yurttaşlara 14'er bin TL borç bırakılmış, kooperatifte kullanılamaz hale gelmiştir. Bingöl Genç ilçesinde ikamet eden Ramazan Üstboğa adlı yurttaşın dile getirdiği mağduriyetler, Bakanlığınız tarafından çözüm beklemektedir.                         

Bu bağlamda;                              

1.) Tarım Bakanlığı bünyesinde yer aldığı iddia edilen proje ile ilgili bilginiz var mıdır?                                           2.) Teşvik amacı ile yapılmış proje kimler tarafından hazırlanmıştır?       

3.) Kurulan kooperatifin denetlemesi yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?                                 4.) Kooperatif yapımı ve alınan malzemelerin ödemeleri neden yurttaşlara bırakılmıştır? Bununla ilgili yapılmış herhangi bir sözleşme var mıdır?                                                 

5.) Yıllardır çözümsüz bırakılmış durumun çözümü için bir çalışmanız olacak mı?                                        6.) Yurttaşların mağduriyetleri giderilecek mi?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64674)
22 Kasım 2020 Pazar 23:19
PKK'nın katlettiği insanların hesabını kim soracak?
PKK'nın dağlarda ölüme terk ettiği gençlerin hesabını kim verecek?
PKK'nın terör eylemlerinden güç alıp Ankara, İstanbul, İzmir pavyonlarında para akıtan KÜRTÇÜLER'e kim hesap soracak?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64667)
22 Kasım 2020 Pazar 11:43
Bir defa terorle mesafeyu koynadiginizda konusma hakkiniz yoktur.
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın