KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yüsra Süt'ün Hedefi İhracat

Devlet desteğiyle kurulan Yüsra Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi bir yıl içerisinde pazar ağını geliştirerek ihracat yapmayı hedefliyor.

Yüsra Süt`ün Hedefi İhracat
27 HAZİRAN 2021 PAZAR 19:43
7
2041
5
AA aa

TKDK'nın desteğiyle Bingöllü iş insanı Abdullah Elleri ve Şuayip Çıkaray tarafından Karakoçan'da kurulan Yüsra Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisinin açılışı geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Çok kısa bir sürede günlük süt işleme kapasitesi 7-8 ton olan süt işleme tesisi, bölge illerinde pazar ağını geliştirirken bir yıl içerisinde ihracat yapmayı hedefliyor.

Süt'ün toplandığı yerler, üretim bandındaki macerasından süt ve süt ürünlerinin sofralarımıza kadar süren yolculuğu hakkında bilgi veren Yüsra Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Yöneticisi Şuayip Çıkaray, tüm bu işlemler esnasında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını ve ürünlerini olabildiğince en doğal haliyle vatandaşlara sunduklarını söylüyor.

Daha önce de aynı sektörde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Çikaray, “Yıllardır aynı sektörde faaliyet göstermekteyiz, daha önce ufak çaplı bir mekanımız vardı ancak bu mekan piyasaya cevap veremiyordu. Orayı büyütmektense devlet desteğiyle sıfırdan yeni bir yer kurmaya devam ettik.” dedi.

Dolaylı olarak 500 Aileye ekonomik katkıda bulunduklarını söyleyen Çikaray, “Fabrikamızda günlük yedi sekiz ton süt işliyoruz. Fabrikamızın günlük tam kapasite süt işleme hacmi otuz ton. Çift vardiya çalışıldığı zaman altmış tona ulaşıyor bu sayı. Fabrika tam kapasiteyle çalışmaya başladığı zaman altmış kişiye istihdam sağlayacak, dolaylı yoldan beş yüz ailenin ekmek yiyeceği bir kapı olacak.  Fabrikamıza sütü şu an süt toplama merkezlerinden temin ediyor. Bölgeden toplanan sütü çeşitli analizlerden geçirerek fabrikamızda işliyoruz. Fabrikamızdan tümüyle doğal ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan ürünler üretiyoruz. Fabrikamızın yatırım maliyeti 2 milyon Euro'yu bulmuş durumda bu da yaklaşık 20 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım maliyeti demek. Fabrikamız yüzde elli devlet desteğiyle yapıldı.” şeklinde konuştu.

SÜTAŞ'ın bölgede sağlanan hibe ve teşvikleri arttıracağını söyleyen Yüsra Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Yöneticisi Şuayip Çıkaray, “SÜTAŞ çok büyük bir yatırım, buna ön ayak olanlardan ve yapanlardan Allah razı olsun. SÜTAŞ'ın sadece Bingöl'e değil bütün bölgeye faydası olacağı aşikardır. SÜTAŞ'ın bizim gibi işletmelere ve sektöre katkısı, bölgede tarım ve hayvancılığa verilen hibe ve teşvikler artmasını sağlayacaktır. Bölgede hem süt miktarı hem de çiftçi sayısı artacaktır.” dedi.

Bir yıl içerisinde tam kapasiteye ulaşmak ve ardından ihracat yapma hedeflerinden söz eden Çikaray, “Fabrikamızda şu anki hedefimiz bir yıl içerisinde tam kapasite çalışmak. Altı ay önce aştık fabrikayı ve bu süre içerisinde yedi sekiz tona çıktık. Bu Türkiye genelinde iyi bir ortalamadır. Altı ay içeresinde yedi sekiz ton süt işlemek firmamızın bir başarısıdır. Şu anda çevre illerimiz Bingöl, Tunceli, Van, Şırnak son olarak batıda Kocaeli'ne ürün vereceğiz inşallah. Öncelikli hedefimiz tüm bölgeye ardından tüm Türkiye'ye ürünümüzü dağıtmaktır. Hatta ihracat hedefimizde var ve bu hedefimizi de Allah nasip ederse fabrikamız tam çalışmaya başladığı zaman gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84018)
28 Haziran 2021 Pazartesi 08:04
süt fabrikasında ne bir bone ne bir sakal maskesi, hiç hijyenik gibi durmuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84017)
28 Haziran 2021 Pazartesi 07:42
Yemin ediyorum ben bu adamları tanımıyorum şimdiye kadar içtigim en güzel kapalı ayran kazandıgınız para helali hoş olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84011)
27 Haziran 2021 Pazar 22:47
Böyle is adamlarina sahip cikalim ..
Allah razi olsun fakir fukaraya is verilio bu da beni sevindiren taraf
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84008)
27 Haziran 2021 Pazar 22:08
Bingöl değilde neden karakoçanda kurdunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84041)
29 Haziran 2021 Salı 02:56
@Misafir Kullanıcı Ne fark eder demeyin! Çok şey fark eder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın