KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Yüzde 100 garantili LPG satışı başlıyor

Petrol Ofisi, Yakıt Emniyet Sistemi ile tüketicilerine yüzde 100 garantili LPG satışı sunacak.

Yüzde 100 garantili LPG satışı başlıyor
02 AĞUSTOS 2019 CUMA 17:50
1
1858
0
AA aa

Petrol Ofisi tarafından hayata geçirilen Yakıt Emniyet Sistemi (YES) düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. PO/Gaz tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanacağı belirtilen Yakıt Emniyet Sistemi (YES) otogaz, tüketicilerine yakıtta yüzde 100 kalite ve tam dolum garantisi sunacak. Tanıtım toplantısına Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, LPG Müdürü Murat Çelik ve CMO Beril Alakoç'un yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, TÜV Austria Ülke Müdürü Yankı Ünal ve Intertek Caleb Brett Genel Müdürü Ömer Mertoğlu da katıldı.
İTÜ, TÜV Austria ve Intertek Caleb Brett iş birliği ile hayata geçirilen Yakıt Emniyet Sistemi (YES) ile olası şikayetler, ürün kalitesi veya tam dolum konularında tüm incelemeler yapılacak ve 72 saat içinde net bir şekilde sonuçlanacak. Bu süreçte müşteriler her aşamada SMS ile özel olarak bilgilendirecek.
Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, LPG'nin Türkiye'de uzun zamandır kullanılan bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, "1996 yılında ilk resmi otogaz istasyonu Bursa'da açılmasından sonra Türkiye'de otogaz denilen bir gerçek ortaya çıktı. Birçok ülkede de böyle oldu" diye konuştu.
Şiper: "Elde ettiğimiz 3,5 tona varan tüketimle dünyanın 2'inci en büyük otogaz LPG pazarıyız"
Türkiye LPG pazarının dünyada ilk 15 civarına giren bir pazar olduğunun altını çizen Şiper, "LPG pazarında geçen yıl yaklaşık 4 milyon ton tüketim bulunuyor. Bunun yüzde 80 civarını otogaz yakıtı olarak kullanıyoruz. Bu elde ettiğimiz 3,5 tona varan tüketimle dünyanın 2'inci en büyük otogaz LPG pazarıyız. 1'inci sıradaysa Güney Kore yer alıyor. Biz tüketim olarak dünyanın 2'inci büyük ülkesiyiz ama dünyada en fazla otogaz istasyonu bulunan ülkeyiz. Türkiye'de yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonu var. Bunların 11 bininde otogaz da bulunuyor. Bu yaygın dağılım başka hiçbir ülkede yok. Dünyada en fazla otogaz istasyonu bulunan ülkeyiz" ifadelerini kullandı.
"Türkiye, dünya üzerinde en fazla LPG'li araca sahiptir"
Şiper sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de dönüşüm sektörü, dünyadaki sektörün çok daha ilerisinde bir boyuta ulaştı. Bugün Avrupa'dan dönüşüm yapmak için araçlar Türkiye'ye geliyor ve Türk ustaları tarafından dönüşüm yapılıyor. Dünyanın en yaygın otogaz istasyon şebekesine sahip olan Türkiye, dünya üzerinde en fazla LPG'li araca sahiptir. Bizim toplam yolcu araçları parkımızın yarısından fazlası otogaz kullanıyor. Dünyada benzin tüketimi, otogaz LPG tüketiminden daha az olan tek ülkeyiz" açıklamalarında bulundu.
"Türkiye'de LPG sektörü akaryakıt sektörü yanında gelişmiş ve çok ciddi firmaların bulunduğu bir sektör"
Otogaz kullanımına hep bir şüpheyle bakıldığını da dile getiren Şiper, "Dünya bugün alternatif otomotiv yakıtları arayışı içerisine girmiş bulunuyor. Biz Türkiye olarak otogaz sektöründe geçirmiş olduğumuz evrime bakarsanız, dünyanın geri kalanına örnek teşkil edecek bir pazarız. Eğer 500 kilometrede bir otogaz istasyonunun açılmasına izin verirseniz, bu sektör gelişim göstermez. Almanya'da bu sektörün gelişmemesinin tek sebebi budur. Ama Türkiye'de bu işe öncülük eden şirketler, mümkün olan her yakınlıkta otogaz ikmal noktaları oluşturdu. Türkiye'de LPG sektörü akaryakıt sektörü yanında gelişmiş ve çok ciddi firmaların bulunduğu bir sektör. Diğer ülkelerde bu böyle gelişmemiş. Akaryakıt şirketlerinin kuvveti karşısında lokal olarak çalışan LPG şirketleri bir türlü varlık gösterememiş. Türkiye'nin bu konuda avantaj noktası, güçlü şirketlerin varlığıdır" şeklinde konuştu.
Çelik: "Şirket 358 istasyonuyla yılda 400 bin ton otogaz satışı gerçekleştiriyor"
LPG Müdürü Murat Çelik de, şirketin hali hazırda bin 358 istasyonuyla yılda 400 bin ton otogaz satışı gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Her yıl 60 milyonun üzerinde otogazlı araca dolum yapıyoruz. LPG tankerlerimiz en az bir defa dünya etrafını dolaşacak kadar kilometre yapıyor. Her gün ortalama 400 bayiye yakıt ikmali yapıyoruz" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın