KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Kasım 2026 Pazartesi

Yüzde 100 hibeli kükürt dağıtımı yapıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce İl Özel İdare desteğiyle çiftçilere yüzde 100 hibeli olarak kükürt dağıtımı yapıldı.

Yüzde 100 hibeli kükürt dağıtımı yapıldı
16 MAYIS 2022 PAZARTESİ 16:47
2
2182
0
AA aa

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Genç İlçesi Servi Bölgesinde yaşayan çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından biri olan Servi Üzümü bağ alanlarında daha önceki yıllarda Bağ Küllemesi Hastalığının (Erysiphe necator) zararı sonucunda rekolte üzerine ciddi düşüşler meydana gelmiştir.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce Servi Bölgesinde başlatılan Bağ Alanlarının Rehabilitasyonu Projesiyle bölge çitçilerine budama, kültürel mücadele ve kimyasal mücadele konularında eğitim ve ilaç desteği verilerek mevcut Bağ Küllemesi Hastalığından (Erysiphe necator) oluşan küllenmeyi asgariye indirerek verimin artırılması sağlanmıştır.

Bu proje kapsamında İl Özel İdare desteğiyle 2019, 2020 ve 2021 yıllarında dağıtıldığı gibi 2022 yılında da üreticilerimize Bağ Küllemesi Hastalığına karşı 1.050 da alanda 3 defa ilaçlama yapılmak üzere 350 paket yüzde 80 Kükürt etken maddeli ilaç yüzde 100 hibeli olarak çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Bu sayede Genç İlçemize bağlı Servi bölgesindeki çiftçilerimiz, bağ alanlarında daha bilinçli, ekonomik ve sağlıklı üzüm yetiştireceklerdir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.11.2026
10:59
BES`te yeni dönem! İki önemli harcama için para çekme hakkı geliyor
BES'te yeni dönem! İki önemli harcama için para çekme hakkı geliyor
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde milyonlarca katılımcıyı ilgilendiren yeni düzenleme gündemde. Cumhurbaşkanlığı 2027 Yılı Programı'nda yer alan plan hayata geçerse BES birikimlerinin kullanımında önemli değişiklikler yaşanacak.
02.11.2026
10:33
Tüplü araç sahiplerine kötü haber! Zam kapıda
Tüplü araç sahiplerine kötü haber! Zam kapıda
Otogaz fiyatlarında beklenen artış için tarih belli oldu. Yarın yürürlüğe girmesi beklenen zamla birlikte Bingöl'de otogaz fiyatları yeni bir seviyeye ulaşacak. İşte zam sonrası beklenen rakam…
01.11.2026
23:01
12Bingölspor`dan altın değerinde 3 puan
12Bingölspor'dan altın değerinde 3 puan
Deplasmanda İskenderunspor'u Ömer Yanık'ın golüyle mağlup eden 12Bingölspor, hem galibiyet hasretine son verdi hem de lig sıralamasında yükselişe geçti. Geçen hafta 10. sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, puanını 13'e çıkararak 8. sıraya yerleşti.
01.11.2026
22:59
Genç Muratspor`dan sahasında kritik galibiyet!
Genç Muratspor'dan sahasında kritik galibiyet!
Taraftarının desteğini arkasına alan Bingöl temsilcisi, Van İlvan Spor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Numan ve Selahattin Aras'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Genç Muratspor, puanını 4'e yükselterek grupta 6. sıraya yerleşti.
01.11.2026
22:58
Bingöllü Sporculardan uluslararası arenada 7 madalya!
Bingöllü Sporculardan uluslararası arenada 7 madalya!
17. Kemer Uluslararası Bocce Turnuvası'nda Millî Takım formasıyla mücadele eden Bingöllü sporcular, 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
01.11.2026
22:57
Bingöl`de feci kaza! 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bingöl'de feci kaza! 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bingöl merkez Ekinyolu köyü mevkiinde takla atan araçta bulunan 23 yaşındaki Yücel Yüksel yaşamını yitirdi. Kazada 3 kişi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın