KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Yüzde 50 hibe'ye 31 başvuru yapıldı

Kırsal kalkınma ve toplu basınçlı sulama sistemleri yatırımları hibe desteğine Bingöl'den 31 kişi başvurdu.

Yüzde 50 hibe`ye 31 başvuru yapıldı
02 OCAK 2010 CUMARTESİ 11:38
0
1435
0
AA aa
2006–2010 Ulusal Tarım Stratejisi kapsamında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) tarafından yürütülmekte olan projenin amacını açıklayan Bingöl İl Tarım Müdürü Namet Sevinç, “Proje kapsamında kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor” dedi.

Sevinç, “Kırsal Kalkınma ve Yatırımını Destekleme Projesi 5. Etap da 31 tane projeyi 28 Aralık 2009 Pazartesi günü mesai bitimi itibariyle tutanakla teslim almış bulunmaktayız” dedi.
 
YETERLİ PUANI ALAN PROJE BİR ÜST KURULA GÖNDERİLECEK
 
Projelerin değerlendirme şeklini açıklayan Bingöl Tarım İl Müdürü Sevinç, “Projeler mevzuatlar gereği İl Değerlendirme Komisyonu'nca 20 Ocak 2010 tarihine kadar inceleme yapılacak.
 
Yapılacak incelemelerden sonra yine belirlenen mevzuat çerçevesinde yeterli puanları alanlar bir üst kurulda değerlendirilmek üzere Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. İl değerlendirme Birimi'nce yeterli puanı alamayan projeler elenmiş olacak.

Ancak nihai değerlendirme Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu nihai değerlendirme sonucunda sözleşmeye hak kazanan projeler belirlenmiş olacak ve bundan sonraki aşamada da İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde bu projeler uygulanacak. Tabii projelerin mali yükü yapılacak.
 
Destek yüzde 50 olmakla birlikte projelerin mali yükünü daha sonraki zamanlarda açıklayacağız” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın