KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Yüzde 50 hibe'ye 31 başvuru yapıldı

Kırsal kalkınma ve toplu basınçlı sulama sistemleri yatırımları hibe desteğine Bingöl'den 31 kişi başvurdu.

Yüzde 50 hibe`ye 31 başvuru yapıldı
02 OCAK 2010 CUMARTESİ 11:38
0
1569
0
AA aa
2006–2010 Ulusal Tarım Stratejisi kapsamında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) tarafından yürütülmekte olan projenin amacını açıklayan Bingöl İl Tarım Müdürü Namet Sevinç, “Proje kapsamında kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor” dedi.

Sevinç, “Kırsal Kalkınma ve Yatırımını Destekleme Projesi 5. Etap da 31 tane projeyi 28 Aralık 2009 Pazartesi günü mesai bitimi itibariyle tutanakla teslim almış bulunmaktayız” dedi.
 
YETERLİ PUANI ALAN PROJE BİR ÜST KURULA GÖNDERİLECEK
 
Projelerin değerlendirme şeklini açıklayan Bingöl Tarım İl Müdürü Sevinç, “Projeler mevzuatlar gereği İl Değerlendirme Komisyonu'nca 20 Ocak 2010 tarihine kadar inceleme yapılacak.
 
Yapılacak incelemelerden sonra yine belirlenen mevzuat çerçevesinde yeterli puanları alanlar bir üst kurulda değerlendirilmek üzere Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. İl değerlendirme Birimi'nce yeterli puanı alamayan projeler elenmiş olacak.

Ancak nihai değerlendirme Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu nihai değerlendirme sonucunda sözleşmeye hak kazanan projeler belirlenmiş olacak ve bundan sonraki aşamada da İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde bu projeler uygulanacak. Tabii projelerin mali yükü yapılacak.
 
Destek yüzde 50 olmakla birlikte projelerin mali yükünü daha sonraki zamanlarda açıklayacağız” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın