KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Yüzde 7'nin üzerinde büyüme sağlayacağız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin ilk 3 çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü söyledi.

Yüzde 7`nin üzerinde büyüme sağlayacağız
21 ARALIK 2010 SALI 08:41
0
2098
0
AA aa

Elektrik tüketimi ve sanayi üretim rakamları gibi öncü göstergelerin 4. çeyrekte de iyi bir büyüme yakalanacağını belirten Yılmaz, "Orta vadeli ekonomik programda yüzde 6,8 büyüme öngördük ama yüzde 7'nin üstünde büyüme sağlayacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, Ankara Dedeman Otel'de, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Avrupa Boyutu ve Leonardo da Vinci Projelerinin Katkısı' konulu toplantıya katıldı. Mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi sağlıklı kurabilmek adına çalışmalar düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, sadece Türkiye koşullarında eğitim değil küresel boyutta eğitimle işgücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, 2003 yılında 230 milyar Dolar büyüklüğün küresel krize rağmen 730 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu büyüme hızının ihtiyaç duyacağı iş gücünü yetiştirmek gerektiğini ifade etti. 2009 yılında tüm dünyada ve Türkiye'de istihdam sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Yılmaz, Avrupa'da 4 milyona yakın insanın işini kaybettiğini, Türkiye'de ise krize rağmen 85 bin kişiye istihdam sağlandığını ancak yine de işsizlik rakamlarının yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de iş gücüne yeni giren kişi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Yılmaz, "2010 yılında çok ciddi istihdam oluşturduk. 950 bin ile 1 milyon istihdam yakaladık. Bunun büyük kısmını da tarım dışı sektörlerde sağladık. Hem istihdamı arttırdık hem de işgücünün kalitesini yükselttik. 2009 yılında yüzde 14 olan işsizlik bu yıl yüzde 12'ye gerileyecek." diye konuştu.

170 bin kişi yararlandı
İş gücü piyasasının çok katı olduğunu aktaran Yılmaz, güvenceli bir şekilde işverenlerin elini rahatlatan esnekliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Ulusal Ajans tarafından düzenlenen eğitim programlarından 170 bin kişinin yararlandığını 40 bin kişinin iş kurma imkanına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, her yıl 2 bin 500 proje üretildiğinin de altını çizdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın