KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Yüzde 7'nin üzerinde büyüme sağlayacağız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin ilk 3 çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü söyledi.

Yüzde 7`nin üzerinde büyüme sağlayacağız
21 ARALIK 2010 SALI 08:41
0
2415
0
AA aa

Elektrik tüketimi ve sanayi üretim rakamları gibi öncü göstergelerin 4. çeyrekte de iyi bir büyüme yakalanacağını belirten Yılmaz, "Orta vadeli ekonomik programda yüzde 6,8 büyüme öngördük ama yüzde 7'nin üstünde büyüme sağlayacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, Ankara Dedeman Otel'de, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Avrupa Boyutu ve Leonardo da Vinci Projelerinin Katkısı' konulu toplantıya katıldı. Mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi sağlıklı kurabilmek adına çalışmalar düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, sadece Türkiye koşullarında eğitim değil küresel boyutta eğitimle işgücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, 2003 yılında 230 milyar Dolar büyüklüğün küresel krize rağmen 730 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu büyüme hızının ihtiyaç duyacağı iş gücünü yetiştirmek gerektiğini ifade etti. 2009 yılında tüm dünyada ve Türkiye'de istihdam sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Yılmaz, Avrupa'da 4 milyona yakın insanın işini kaybettiğini, Türkiye'de ise krize rağmen 85 bin kişiye istihdam sağlandığını ancak yine de işsizlik rakamlarının yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de iş gücüne yeni giren kişi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Yılmaz, "2010 yılında çok ciddi istihdam oluşturduk. 950 bin ile 1 milyon istihdam yakaladık. Bunun büyük kısmını da tarım dışı sektörlerde sağladık. Hem istihdamı arttırdık hem de işgücünün kalitesini yükselttik. 2009 yılında yüzde 14 olan işsizlik bu yıl yüzde 12'ye gerileyecek." diye konuştu.

170 bin kişi yararlandı
İş gücü piyasasının çok katı olduğunu aktaran Yılmaz, güvenceli bir şekilde işverenlerin elini rahatlatan esnekliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Ulusal Ajans tarafından düzenlenen eğitim programlarından 170 bin kişinin yararlandığını 40 bin kişinin iş kurma imkanına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, her yıl 2 bin 500 proje üretildiğinin de altını çizdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın