KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Yüzde 7'nin üzerinde büyüme sağlayacağız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin ilk 3 çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü söyledi.

Yüzde 7`nin üzerinde büyüme sağlayacağız
21 ARALIK 2010 SALI 08:41
0
1993
0
AA aa

Elektrik tüketimi ve sanayi üretim rakamları gibi öncü göstergelerin 4. çeyrekte de iyi bir büyüme yakalanacağını belirten Yılmaz, "Orta vadeli ekonomik programda yüzde 6,8 büyüme öngördük ama yüzde 7'nin üstünde büyüme sağlayacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, Ankara Dedeman Otel'de, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Avrupa Boyutu ve Leonardo da Vinci Projelerinin Katkısı' konulu toplantıya katıldı. Mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi sağlıklı kurabilmek adına çalışmalar düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, sadece Türkiye koşullarında eğitim değil küresel boyutta eğitimle işgücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, 2003 yılında 230 milyar Dolar büyüklüğün küresel krize rağmen 730 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu büyüme hızının ihtiyaç duyacağı iş gücünü yetiştirmek gerektiğini ifade etti. 2009 yılında tüm dünyada ve Türkiye'de istihdam sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Yılmaz, Avrupa'da 4 milyona yakın insanın işini kaybettiğini, Türkiye'de ise krize rağmen 85 bin kişiye istihdam sağlandığını ancak yine de işsizlik rakamlarının yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de iş gücüne yeni giren kişi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Yılmaz, "2010 yılında çok ciddi istihdam oluşturduk. 950 bin ile 1 milyon istihdam yakaladık. Bunun büyük kısmını da tarım dışı sektörlerde sağladık. Hem istihdamı arttırdık hem de işgücünün kalitesini yükselttik. 2009 yılında yüzde 14 olan işsizlik bu yıl yüzde 12'ye gerileyecek." diye konuştu.

170 bin kişi yararlandı
İş gücü piyasasının çok katı olduğunu aktaran Yılmaz, güvenceli bir şekilde işverenlerin elini rahatlatan esnekliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Ulusal Ajans tarafından düzenlenen eğitim programlarından 170 bin kişinin yararlandığını 40 bin kişinin iş kurma imkanına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, her yıl 2 bin 500 proje üretildiğinin de altını çizdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın