KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Yüzde 7'nin üzerinde büyüme sağlayacağız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin ilk 3 çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü söyledi.

Yüzde 7`nin üzerinde büyüme sağlayacağız
21 ARALIK 2010 SALI 08:41
0
2354
0
AA aa

Elektrik tüketimi ve sanayi üretim rakamları gibi öncü göstergelerin 4. çeyrekte de iyi bir büyüme yakalanacağını belirten Yılmaz, "Orta vadeli ekonomik programda yüzde 6,8 büyüme öngördük ama yüzde 7'nin üstünde büyüme sağlayacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, Ankara Dedeman Otel'de, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Avrupa Boyutu ve Leonardo da Vinci Projelerinin Katkısı' konulu toplantıya katıldı. Mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi sağlıklı kurabilmek adına çalışmalar düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, sadece Türkiye koşullarında eğitim değil küresel boyutta eğitimle işgücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, 2003 yılında 230 milyar Dolar büyüklüğün küresel krize rağmen 730 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu büyüme hızının ihtiyaç duyacağı iş gücünü yetiştirmek gerektiğini ifade etti. 2009 yılında tüm dünyada ve Türkiye'de istihdam sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Yılmaz, Avrupa'da 4 milyona yakın insanın işini kaybettiğini, Türkiye'de ise krize rağmen 85 bin kişiye istihdam sağlandığını ancak yine de işsizlik rakamlarının yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de iş gücüne yeni giren kişi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Yılmaz, "2010 yılında çok ciddi istihdam oluşturduk. 950 bin ile 1 milyon istihdam yakaladık. Bunun büyük kısmını da tarım dışı sektörlerde sağladık. Hem istihdamı arttırdık hem de işgücünün kalitesini yükselttik. 2009 yılında yüzde 14 olan işsizlik bu yıl yüzde 12'ye gerileyecek." diye konuştu.

170 bin kişi yararlandı
İş gücü piyasasının çok katı olduğunu aktaran Yılmaz, güvenceli bir şekilde işverenlerin elini rahatlatan esnekliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Ulusal Ajans tarafından düzenlenen eğitim programlarından 170 bin kişinin yararlandığını 40 bin kişinin iş kurma imkanına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, her yıl 2 bin 500 proje üretildiğinin de altını çizdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın