KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Yüzen adaları turizme açacağız

Bingöl'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte ilk olarak Yüzen Ada'ya giderek incelemede bulundu. Tabiat harikası yüzen adaları dünyaya tanıtmak için çalışma yapacaklarını söyleyen Eroğlu, en kısa zamanda Yüzen adaları turizme açacaklarını belirti...

Yüzen adaları turizme açacağız
28 EYLÜL 2009 PAZARTESİ 07:56
0
1516
0
AA aa
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkuni le Kazım Ataoğlu ve beraberindekilerle Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda bulunan Yüzen Adalara giderek incelemelerde bulundu.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile Devlet Bakanı Yılmaz, adaların üzerine çıkarak muhteşem manzarayı izledi. Gördüğü manzaradan etkilenen Bakanlar, gerekli çalışmayı yapıp, Turizme açacaklarını söyledi. Bakanları takip eden Gazeteciler ise başka bir adanın üzerine çıkıp resim ve görüntü alırken, adalar ayrı yerlere doğru hareket etti. Bakan Eroğlu ile Bakan Yılmaz kısa bir bekleyişin ardından adaların üzerinden inerken, kendilerini takip eden gazeteciler adaların üzerinde mahsur kaldı.

Yüzen Adaları Dünyaya tanıtmak amacıyla bir takıp çalışmaların başlatıldığını söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra Yüzen adaları Turizme açacaklarını ifade etti.

Eroğlu: “Burası Çevre Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklara ait bir ada koruma altına alındı. Hakikaten muhteşem bir yapı. Dünyada örneği nadir olan bir husus. Tabi bu adayı dünyaya tanıtmamız lazım.  Çok enteresan bir görüntüsü var.  Adalar hareket halinde yüzüyor. Bura için bir proje hazırlığı yapıyoruz. Seyir terasları, yürüme alanları, gözetleme kuleleri, oturma mekânları ile inşallah burayı turizme açacağız, tanıtacağız. Böylece hiç olmazsa Bingöl'e gelenlerin hem burayı görmesi, hem rahat bir şekilde nefes alması, tanıması ve bu enteresan tabiat hadisesini görmesi açısından faydalıdır. Aynı zamanda Bingöllümüzün ekonomi açısından katkı sağlayacak önemli bir turizm projesi olacaktır. Hazırlıklar yapıyoruz,  gerekli kurullardan görüş aldıktan sonra hemen çalışmalara başlayacağız. Bunun için gerekli ödenekler de ayrıldı” dedi.

Bir gazetecinin ‘İnsanın ayaklarının altında kara parçasının hareket etmesi nasıl bir duygu' sorusuna ise, Bakan Eroğlu: “Güzel bir duygu, böyle bir kara parçası yüzüyor ve hakikaten dikkat çekicidir. Birde bunun derinliği var. 50–60 metre derinlikte alta bir su tabakası var, bambaşka bir duygudur. Üzerinde bir tekne gibi, bir gemi gibi yüzüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Bakan Eroğlu, Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Yüzen adalar bölgesine birer adet çam ağacı dikti.

Yüzen adada yapılan incelemelerin ardından Bakan Eroğlu ile Bakan Yılmaz Bingöl Valiliği'ni ziyaret ederek Vali İrfan Balkanlıoğlu'dan brifing aldı.


Bingol Kent HAber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın