KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Yüzenada'ya Yeni Yatırım

Solhan'da bulunan dünya harikası Yüzanadalara yeni yatırımların yapılacağı öğrenilirken, yeni yatırımın Bingöl Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı belirtildi.

Yüzenada`ya Yeni Yatırım
08 HAZİRAN 2018 CUMA 22:53
9
5598
1
AA aa

Dünya'da çok sayıda yüzenadaların olduğu ancak su giriş-çıkışının belli olmadığı gibi üç adanın olduğu ve adaların üzerinde ağaçların bulunduğu tek Yüzenada özelliği taşıdığı belirtilen yüzenadalar, Hazarşah Köyü sınırlarında bulunuyor.

Her geçen yıl ziyaretçi sayısı arttığından adaların korunması gerektiğinden etrafı ahşap çitler ile çevrilen, seyir terası ve bölgede yapılan bazı değişiklikler ile kullanım şartları daha da iyileştirilen yüzenadalar bölgesinde, kır kahvesinin yanı sıra çocuk oyun alanları ve kır evleri de yapılarak ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.

2013 yılında Solhan Kaymakamlığı ile Solhan Belediyesi tarafından düzenlenen; ilçede bulunan kamu kurulumları ve sivil toplum kuruluşları ile özel kuruluşların desteği ile yapılan Yüzenada Doğa Coşkusu etkinliği ile yüzenadaların tanıtımına önemli katkı sunulmuştu.

Bir şehrin tanıtımı için en önemli etki alanlarından olan doğal güzelliklerden biri olan ve dünyada da tek olma özelliğine sahip olduğu belirtilen yüzenadaların daha fazla ziyaretçi alması ve gelen ziyaretçilerin de daha ferah bir ortamda ağırlanması için yeni çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

 ‘MODERN KIR KAHVESİ YAPILACAK'

Koruma altında olmasından dolayı ada yakınlarına yapı yapılmayacak olan yüzenadaların yakınlarında beton yapıların yapılmasına müsaade edilmediği öğrenildi.

Bingöl Valisi Ali Mantı aracılığıyla Fırat Kalkınma Ajansında turizm alanındaki destekleme kapsamında bir kaynağın çıkarıldığı ve İl Özel İdaresi tarafından da bir desteğin olacağı kaydedildi.

Yüzenada'da yapılacak yeni çalışma hakkında bilgi veren Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, “Yüzenada'da bulunan kır kahvesi yerine modern bir kır kahvesi projemizi hayata geçirmek için destek talebimiz olmuştu. Sayın Valimizin katkıları ile destek verilip bu yıl çalışmalar yapılacaktır. 2 katlı çelik konstrüksiyondan bir yapı ile dışı ahşap görünümlü modern bir kır kahvesi yapılacaktır. Giriş katında WCler, abdesthane, mescit, bebek bakım odası ve mini market ile hediyelik eşya satılacak bir yer olan projenin ikinci katında ise restaurant yapılıp proje tamamlandıktan sonra Milli Parklar'a teslim edilecektir. Solhan Kaymakamlığı olarak yaptığımız proje, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanacaktır. Bölge Milli Parklar alanında olduğundan dolayı beton yapılara müsaade edilmeyip çelik ve ahşap yapılara müsaade edilmektedir. Biz de buna uygun bir yapıyı Fırat Kalkınma Ajansı'nın turizm alanındaki destekleme kapsamında yapacağız.  Çocuk oyun alanları da yapılacak proje kaynağı Haziran ayı içinde aktarılacak ve Sonbaharda ise ilçeye bu hizmeti kazandıracağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28521)
09 Haziran 2018 Cumartesi 22:39
Yeni yatirim oldumu ne olacak Yani
Van gölünemi dönüsecek
Siz önce Fakiri yoksulu doyurun is verin as verin
Yüzen Ada olmasada olur
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
13.10.2026
15:59
Bingöl`de 364 okulda deprem tatbikatı yapıldı
Bingöl'de 364 okulda deprem tatbikatı yapıldı
Bingöl'de 57 bin 588 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatlarda deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Senaryo kapsamında okul tahliye edildi, yaralı öğrenci ambulansa taşındı ve yangına müdahale edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın