KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Yüzüne heykelle vurmuş

İçişleri Bakanı Maroni: "Berlusconi fiziken sarsılmış durumda"

Yüzüne heykelle vurmuş
14 ARALIK 2009 PAZARTESİ 08:50
0
1205
0
AA aa
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye Milano'daki Duomo meydanındaki miting sonrasında yumruklu saldırıda bulunan Massimo Tartaglia'nın eyleme önceden hazırlık yapmış olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma raporunda, saldırganın Berlusconi'nin yüzünü hedef alan saldırganın küçük bir heykel parçası kullandığı belirtildi. Berlusconi'nin burnunun ve bir dişinin kırılmasına, dudaklarının patlamasına neden olan hediyelik eşya niteliğindeki Duomo heykelcilğine polis tarafından el konulduğu da kaydedildi.

Milano Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, saldırganın üzerinden çarmıha gerilmiş bir İsa heykelciği ile biber gazı spreyi çıktığını da belirtti.

Yetkililer, bulunan objelerin saldırganın eyleme önceden hazırlandığının ve eylemin tasarlanarak yapıldığının göstergesi olduğuna da dikkati çekti.

San Raffale Hastanesi'nde müşahade altındaki Berlusconi'yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Roberto Maroni, "Başbakan fiziken sarsılmış durumda olmakla birlikte oldukça rahat. Ağır bir darbe almış" diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıl boyunca psikolojik tedavi gören 42 yaşındaki saldırganın babası Alessandro Tartaglia ise oğlunun böyle bir eylem yapmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Ailece merkez sola oy verdiklerini belirten baba Tartaglia, "Ama ailemizde Berlusconi'ye karşı bir kin ve nefret de yok. Oğlum, psikolojik rahatsızlığına rağmen, hiç kimseye bir zarar vermemiştir. Böyle bir şeye niyetlendiğini sezinleseydim, onu engellerdim. Olayın, İtalya'daki olumsuz atmosferin etkisiyle meydana geldiğini düşünüyorum" diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın