KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Zabıtadan fırınlara 'gece baskını'!

Bukan, denetimlerin bundan böyle aralıksız sürdürüleceğini ve aksaklıklara mahal verilmeyeceğini vurguladı.

Zabıtadan fırınlara `gece baskını`!
11 AĞUSTOS 2007 CUMARTESİ 10:04
0
996
0
AA aa
Ekmek gramajlarında değişikliğe giden ve buna bağlı olarak yeni tarife üzerinden satış yapan fırınlar, dün gece geç saatlerde zabıta baskınına uğradı. Ekmek yapımı sırasında fırınlara baskın düzenleyen Bingöl Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri, yapım için hazırlanan hamurları ve pişirilen ekmekleri terazide tarttı. İl genelindeki tüm fırınların denetlendiği gece çalışması kapsamında 1 fırında ekmek gramajının eksik olduğu, diğer fırınlar da ise gramajların belirlenenin üzerinde olduğu tespit edildi.

Gramajın düşük olduğu fırında gerekli tutanakları tutan zabıta ekipleri, bir daha aynı durum ile karşılaşılması durumunda uygulanan cezaî müeyyidenin iki katına çıkarılacağı uyarısında bulundu.

Gece baskını ile ilgili görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, denetimlerin bundan böyle aralıksız sürdürüleceğini ve aksaklıklara mahal verilmeyeceğini vurguladı. Belirlenen gramajlarda eksiklik görülen işyerlerine en ağır cezaların uygulanacağını ifade eden Bukan, çalışma alanlarındaki hijyen kurallarına da dikkat ettiklerini belirtti.

Halk sağlığına zarar verenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını işaret eden Bukan; "Birkaç kuruş fazla kazanmak uğruna halkın sağlığını hiçe sayanlara fırsat vermeyeceğiz. Herkes yaptığı işin hakkını verecek" dedi.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın