KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Zafer çağlayan parkı'na oyun grubu

Bingöl Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun’ projesi kapsamında Saray Mahallesi Zafer Çağlayan Parkı’na oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirildi.

Zafer çağlayan parkı`na oyun grubu
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 22:36
0
2887
0
AA aa

Bingöl Belediyesi şehir genelinde bulunan parklarda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bingöl Belediyesi'nin yürüttüğü ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun' SODES projesi kapsamında Saray Mahallesi Zafer Çağlayan Parkı'na 5'li oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirildi.

Çocuklar oyun oynamaya başladı

Oyun grupları ve fitness aletlerinin kurulduğu parklarda çocuklar oyun oynamaya başladı. Parklara çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşların kullanabileceği oturaklar da bulunuyor.

"İhtiyaç olan bir alan doldurulmuş oldu"

Oyun gruplarının 400 metre kare üzerine yapıldığını belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Bu Projemiz ‘Umutsa Maksat Umudumuz Çocuklarımız Olsun' adıyla başlattığımız bir SODES projesi. 5 tane büyük parkımızda 5'li oyun grubu ve fitnes aletlerinden oluşan oyun grupları bitirildi. Geçen yıl SODES'e bir proje sunmuştuk. Projemizde kabul edilmişti ve 350 bin TL'lik maliyeti var. Şuanda hayata geçirilmiş oldu. Bu projenin fonksiyonu çok önemliydi. İhtiyaç olan bir alanı doldurmuş oldu. Kültür, Üçgen, Filistin, Hulusibey ve Zafer Çağlayan parklarında 5'li oyun grubu ve fitness gruplarını yerleştirmiş olduk. 6. Fitness grubumuzu da Öğretmen Evi'nin yanındaki yürüyüş yoluna yerleştireceğiz. Oyun grupları ve fitness gruplarının altları da kauçuk tabanlı. Ailelerinde yararlanacağı çok fonksiyonel bir alan oluşturmuş olduk” dedi.

"Malzemelerin 2 yıl garantisi var"

Atalay, “Parkları yeşillendirip oyun grupları kuruyoruz. Parkları sadece çocukların oyun oynadığı alanlar olarak değil yetişkinlerin de spor yapabileceği yerler olarak görüyoruz. Parklarda vatandaşlarımızın spor yapabileceği fitness aletleri kuruyoruz. Her mahalleye bir park yapıyoruz. 20 parkımız şuanda inşa halinde, yılsonunda bitmiş olacak. İnşaallah onlar bittiği zamanda, önümüzdeki yıl ve ondan sonraki yıl çocuk oyun grupları ve fitness gruplarını bu parklara yapmış olacağız. Aldığımız malzemenin kaliteli ve uzun ömürlü olmasına dikkat ediyoruz. Bunların 2 yıl garantisi var. Herhangi bir bozukluk olduğunda firma garantisi ile bunların yenisi yapılmış olacak” şeklinde konuştu.

"Çalışmaların bitmesinin ardından Saray Mahallesi olarak hiçbir sıkıntımız kalmayacak"

Muhtar olduğu dönemde Saray Mahallesi'nde 3 parkın yapıldığını ifade eden Saray Mahallesi Muhtarı Ali Turan, ondan önceki dönemlerde mahallede park olmadığını vurgulayarak, “Hulusibey Parkı ve Koruma Parkı'nda çalışmalar devam ediyor. Zafer Çağlayan Parkımızda oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirilmiş durumda. Buradaki çalışmaların bitmesinin ardından Saray Mahallesi olarak hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Serdar Atalay'a ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.


"Çocuklarımız zamanlarını güzel ve keyifli geçiyor"

Parktaki çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Saray Mahallesi sakinlerinden Ali Rıza Bucuka, çocuklarını sürekli parka getirdiğini söyleyerek, “Çocuklarımız artık sokaklarda oynamıyor. Çocuklarımız kaybolduklarında onları parkta görebiliyoruz. Çocuklarımızın zamanları güzel ve keyifli geçiyor. Memlekette böyle güzel şeyler istiyoruz. Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a teşekkür ediyoruz” dedi.

"Park her yaşa hitap ediyor"

Saray Mahallesi sakinlerinden Yaşar Bukan, “Bu parkımız olmadan önce çocuklar sabah akşam caddelerde oynamak zorundalardı. Buda onlar için büyük bir tehlike arz ediyordu. Bu park yapıldıktan sonra özellikle çocukların oyun sahası tamamen park alanı oldu. Parkın en büyük yararı çocukların caddelerden parkın içine geçmesi oldu. Park her yaşa hitap ediyor. Hem büyükler için hem de çocuklar için yapılan bu parkta, büyükler spor yaparken çocuklarda oyun sahasında oynuyor. Belediye Başkanımızın bize sunmuş olduğu imkanlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bunun gibi parkların her mahallede yapılmasını da istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın