KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Zahid akman'a en ilginç teklif mhp'den geldi

Vural: "Başbakan, uçağını tahsis etsin. O da Almanya'ya gitsin"

Zahid akman`a en ilginç teklif mhp`den geldi
21 HAZİRAN 2009 PAZAR 11:29
0
1023
0
AA aa
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, RTÜK Başkanı Akman'a teklifte bulunarak, "Başbakan uçağını tahsis etsin. Bakalım Almanya'ya gidip oradan dönebiliyor mu? Böylece bir tespit yapılmış olur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin'i Meclis'te kabul etti.  Vural, kabulün sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Deniz Feneri davasıyla ilgili açıklamalarına ilişkin soru üzerine Vural, RTÜK Başkanı'nın böyle bir ortam içinde görevine devam etmesinin kurumsal güveni zedelediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın da artık RTÜK Başkanı'nın arkasında durmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Vural, RTÜK Başkanı Akman'ın Almanya'ya giriş yasağı bulunup bulunmadığının anlaşılması için bir öneride bulundu. Vural, "Sayın Başbakan, 61 milyon
dolara aldığı uçağını tahsis etsin. Akman, bu işlerle ilgili olanlarla birlikte Başbakan'ın uçağıyla Almanya'ya gitsin. Sonra dönebiliyorsa dönsünler. Böyle bir tespit yapılmış olur" dedi.

Yaşanan tartışmaların, RTÜK'ün saygınlığını ortadan kaldırdığına işaret eden Vural, medyayla kavga eden bir RTÜK olamayacağını vurguladı. Başbakan ve AK Parti'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili suç duyurusunda bulunmaları halinde yargının önünü bu konuda da açmış olacaklarını dile getiren Vural, Akman'ın medyayla didişmesinden ve medya malzemesi olmasından dolayı RTÜK'ün saygınlığının zedelendiğini söyledi. Akman'ın bundan sonra görevi dolayısıyla vereceği bir kararın kişisel bir karar olarak algılanabileceğine işaret eden Vural, Akman'ın ivedilikle istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Vural, Genelkurmay'a ait olduğu öne sürülen irtica belgesinin sahte olup olmadığı tartışmalarının hala devam ettiğinin hatırlatılması üzerine önce bu belgenin doğruluğunu tespit edip ona göre yorum yapmak gerektiğini dile getirdi. Vural, hem demokrasiye, hem de TSK'ya yönelik bu komployu açığa çıkarmak için belgeyi kimlerin hazırladığının ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Vural, "Cambaza bak yapıyorlar. Cambaza bak siyaseti yapanlar, bu oyunu hazırlayanlar kimler, millet bunları öğrenmek istiyor" diye konuştu.

İHA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın