KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2025 Pazar
°C

Zam şampiyonu biber oldu

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) aylık yüzde 0,32 artış gerçekleşti. Seçilmiş maddeler arasında en yüksek fiyat artışı gösteren madde sivri biber olurken, fiyatı en fazla düşen ise portakal oldu.

Zam şampiyonu biber oldu
04 OCAK 2016 PAZARTESİ 21:24
0
1527
0
AA aa

 TÜFE'de 2015 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,32 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,72 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,36 artış gerçekleşti.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 1,16 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.

Aralık ayında endekste yer alan gruplardan konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar (yüzde 0,48), mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (yüzde 0,48), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 0,27), lokanta ve oteller (yüzde 0,19), sağlık(yüzde 0,04), eğlence ve kültür (yüzde 0,04), alkollü içecekler ve tütün (yüzde 0,01) harcama gruplarında artış gerçekleşirken; ulaştırma (yüzde 0,26), haberleşme (yüzde 0,35), giyim ve ayakkabı (yüzde 0,74) harcama gruplarında düşüş gerçekleşti. Eğitim harcama grubunda değişim olmadı.

TÜFE'de en yüksek artış yüzde 11,10 ile eğlence ve kültür grubunda gerçekleşti. Mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (yüzde 10,92), gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 9,79), sağlık (yüzde 9,69), eğitim (yüzde 8,70), lokanta ve oteller (yüzde 8,38), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 8,30), giyim ve ayakkabı (yüzde 6,49), ulaştırma (yüzde 6,11) artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları oldu.

ZAM ŞAMPİYONU SİVRİ BİBER OLDU

Seçilmiş maddeler arasında en yüksek fiyat artışı gösteren madde sivri biber oldu. Sivri biberin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 62,15, patlıcan yüzde 53,22, nar yüzde 30,31, kargo gönderme ücreti yüzde 11,88, hijyenik zeminler için temizlik ve bakım ürünleri yüzde 6,14 oranında arttı.

Seçilmiş maddeler arasında en fazla fiyat düşüşü gösteren madde ise portakal oldu. Portakalın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 41,92, spor müsabakalarına giriş ücreti yüzde 35,45, limon yüzde 11,45, kaban (kadın için) yüzde 10,41, mazot yüzde 4,98 oranında düşüş gösterdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.09.2025
15:52
Bingöl`de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de uyum haftasının başlaması ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ise pazartesi başlayacak olmasından dolayı kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu sürüyor.
06.09.2025
15:46
12 Bingölspor`un Yeni Store Mağazası Açıldı
12 Bingölspor'un Yeni Store Mağazası Açıldı
Destek çağrısında bulunan Vali Usta: 'Bingöl'ümüzün markası olan 12Bingölspor'a gönül veren tüm hemşehrilerimizi, takımımıza destek olmak için mağazamızı ziyaret etmeye davet ediyorum' dedi.
06.09.2025
15:20
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Polis ve savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Kaya'nın cenazesi, hava yoluyla Bingöl'e getirildi. Düzağaç Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedilecek olan Kaya'nın taziyesi, Yeni Mahalle Camii'nde kurulacak.
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın