Eğitim yayıncılığın önemli markalarından Zambak Yayın Grubu, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'da eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin TL tutarında kitap bağışı yaptı. 500 bin liralık temsili hediye çeki, bölgeye ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yetkililerine teslim edildi.
Zambak Yayın Grubu'nun, bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük kitap bağışını gerçekleştirdiğini belirten Zambak Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen, hediye kitapların, ilköğretim bir ve ikinci kademe ile ortaöğretimi kapsayan yardımcı kaynak kitaplardan oluştuğunu ifade etti. 500 bin TL değerindeki yaklaşık 100 bin yardımcı ders kitabı derneğe belirli periyotlarla teslim edeceklerini belirten Özşen, eğitim yayıncılığındaki lider özelliğinin yanı sıra, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleriyle de öne çıkan Zambak Yayınları'nın bu gibi projelere devam edeceğini vurguladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki okullardan sürekli kitap desteği için talep geldiğini belirten Özşen, "Elimizden geldiği kadar bütün taleplere cevap vermeye çalışıyoruz." dedi.
Zambak Yayın Grubu'nun hediye çekini alan Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüler Koordinatörü Eyüp Tok ise bağışlanacak 100 bin kitabı Erzurum, Bitlis, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Muş, Tunceli ve Van'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.
Kimse Yok Mu diyenlere, "Biz varız" demenin gayretiyle çalıştıklarını vurgulayan Tok, bu tür eğitim yardımlarının deryaya atılan taşın halka yayılması gibi çoğalmasını arzu ettiklerini belirtti. 100 bin kitap ile 100 bin çocuğun ilim tahsil etmesine destek olmanın paha biçilemez bir hayır olduğunu vurgulayan Tok, "Çocuklarımız ileride vatanını milletini seven bireyler olarak yetişmelerine hizmet etmek bizi memnun edecektir." ifadesini kullandı.
12 yıldır yayın hayatına devam eden Zambak Yayınları, okul öncesinden lise son sınıfa kadar yardımcı kaynak kitaplar, testler, denemeler ve kültür kitapları üretimi yapıyor. Bütün yayınların içeriğini internet ortamında www.zambak.com adresinde öğretmenlere ücretsiz olarak sunuyor.
Zambak Yayınları tarafından gerçekleştirilen organizasyon takdire değer ama Kimse Yok mu? derneği kitapları öğrencilere ulaştırırken nasıl bir yol planlıyor acaba?..
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın