KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

'Zamlı maaşlar ilk aydan enflasyona ezdirildi'

Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilciliği; 'Öğretmenlerimizi sefalete mahkûm eden enflasyon verileri karşısında öğretmen ve emekli öğretmenlerimizin maaşlarına en az %50 oranında zam yapılması en elzem ihtiyaçtır.'

`Zamlı maaşlar ilk aydan enflasyona ezdirildi`
03 ŞUBAT 2023 CUMA 16:44
5
838
7
AA aa

Enflasyon Araştırma Grubu ENAG'a göre Ocak ayı enflasyonu %9.26, yıllık enflasyon ise %121,62; TÜİK'e göre Ocak ayı enflasyonu %6.65, yıllık enflasyon ise %57.68 oldu. Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilciliğinden ENAG'ın enflasyon sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hesaplanan bu olsa da hissedilen kesemize, bütçemize, market sepetine yansıyan reel enflasyon bu değil. Cebimize girmeden eriyen ücret artışları enflasyon karşısında günbegün tükenirken, cüzdandaki paranın, taksit atlatılan kredi kartlarının ödemeye yetip yetmeyeceğinin korkusuyla kasaya yanaşır olduk. Alışveriş denen sistemin ‘Alamayışa' evirildiği günümüz ekonomisinde; peynir ve süt reyonunu pas geçiyor, taneyle aldığımız meyvenin, pişirmesem de olur deyip en aza düşürdüğümüz sebze çeşidinin yarısını doldurduğu poşet ve yaşadığımız hayal kırıklığıyla eve döner olduk.

Eğitim camiasının belini büken, öğretmenlerimizi sefalete mahkûm eden enflasyon verileri karşısında öğretmen ve emekli öğretmenlerimizin maaşlarına en az %50 oranında zam yapılması en elzem ihtiyaçtır. Öğretmenlik gibi kutsal olan bu mesleğin saygınlığı daha fazla ayaklar altına alınmasın, değerli öğretmenlerimiz gündüz okulda, akşam mesai saati bitiminde ise ek işlerde dirsek çürütmesin, daha fazla incitilmesin istiyoruz. Sesimizi sadece enflasyon verileri açıklandığında duyurmak istemiyoruz. Yoksulluk sınırında yaşamaya mecbur edilen öğretmenlerimizin hal-i pür melali ortadadır ve maaşlarına artış kaçınılmazdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97937)
05 Şubat 2023 Pazar 20:52
Bordro üzerinde öğretmen ama gel gör ki. Eğitimin hakkını veremeyen zavallılar. Boşsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97931)
05 Şubat 2023 Pazar 12:10
Türkiye'de sadece memur olarak öğretmen yok. Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, 3600... Daha ne istiyorsunuz? Enflasyon tüm çalışanların maaşını eritiyor sadece kendini dünyanın sahibi sanan öğretmenlerinkini değil. Önce aldığınızın hakkını dört dörtlük verin de ondan sonra ek talepte bulunun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97929)
05 Şubat 2023 Pazar 11:47
İnşallah sadece bu egitimci kesimi hem devalüasyon hem enflasyon hemde dolar ve euronun altında ezilirsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97911)
04 Şubat 2023 Cumartesi 21:34
Simdiki eğitimciler üzerine varınızı yokunuzu verin evlatlarinizda eğitim konusunda geri kalıp dizinizi döversiniz. Eğitimciye insan bel bağlar mı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97906)
04 Şubat 2023 Cumartesi 09:11
Sen ve senin zihniyetinde olan sadece eğitimci kesimini düşünen geriye kalan çalışanları gözardı eden sendikalar için tek dileğim enflasyon altında inşallah ezilirsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97897)
03 Şubat 2023 Cuma 19:28
Öğretmen en azında öğreci ile uğraşıyor emek veriyor rehber öğretmen salla başı al maaşı memleket kimlere kalmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97895)
03 Şubat 2023 Cuma 19:08
Öğretmenlerimizi sefalete sürükleyen. Kelimeye bak Allah aşkına. Sen bunu söylerken ne içiyorsun başkan. Eğitimin gücü sendika ismine bak. Bir tek siz mi sefalettesiniz. Allah sizi doyura. Bedava para alıyorsunuz
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürücü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürücü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın