KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Zaza FC futbol akademisi kuruluyor

Üç ay gibi kısa bir süre önce Bingöl'de gerçekleştirdiği seçmeler ile Bingöl futbol kamuoyunun dikkatini çeken Zaza FC London'un Başkanı Ömer Baraç: 'Şehir sahip çıktıkça kulüp güçlenecektir. Yakında kulübümüzün 8-12 yaş aralığında çocuklara hitap edecek futbol akademisi Bingöl'de faaliyetlerine başlayacak bunu da buradan kamuoyuna müjdelemek istiyorum.'

Zaza FC futbol akademisi kuruluyor
27 EYLÜL 2022 SALI 15:56
6
2140
4
AA aa

Haziran ayında Bingöl'de yaptığı futbolcu seçmelerine 500 kişinin başvurduğu Zaza FC London kulübü, seçtiği 50 sporcu ile U-18 ve U-16 liglerinde mücadele edecek. Henüz yeni birbirini tanıyan bir sporcu topluluğuyla kısa sürede birçok maça çıkan Zaza FC London, hem şehir içinde hem şehir dışında aldığı başarılı sonuçlarla da yeni sezonda U-18 ve U16 liglerinde en çok merak edilen takımların başında geliyor.

Berdibek: “Tüm hazırlık maçlarından galibiyetle ayrıldık”

Kısa sürede çok yol aldıklarını kaydeden Kulüp Genel Sekreteri Hasan Berdibek; “Bizler Bingöl'de kuruluş aşamasındayken daha çok fazla destek de gördük ama birçoklarının da Bingöl'de yapamazsınız, Bingöl'de işler farklı yürür, burası Avrupa gibi değil vs. gibi olumsuz söylemlerle de karşılaştık. Tabi bu süreç içerisinde açık olmak gerekirse bu söylemlere paralel durumlar da yaşadık. Şehirde sporcuların, idarecilerin hatta ilgili kurumlarda bazı kimselerin nasıl yozlaştıklarına da şahit olduk. Şehrin futboluna sahip çıkanların futbolun gelişiminin önünde nasıl büyük engeller olduğunu da işin içine girince fark ettik. Ama biz kendi projemize inandık. Belirlediğimiz bir yol haritamız vardı. Bu doğrultuda planlarımızdan sapmadan adım adım ilerleyerek liglere katılımı sağladık. Düzenli olarak Yeni Mahalle Çamlık Sentetik Sahada antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini 3 ay gibi kısa sürede daha iyi seviyelere getirdiğimizi gözlemleyebiliyoruz. Hepsinde belirgin olan ve bizi en çok mutlu eden şey de 3 ayda kazanmış oldukları ve hala pekiştirmeye çalıştığımız sporcu karakterine sahip olmaya başlamaları oldu. Tüm sporcularımız artık Zaza FC London kimliğine yakışır hareket ve davranışları benimsemeye başladılar. Bizlerin en önemli hedeflerinden biri de şehrimize ve ülkemize karakterli sporcular yetiştirmektir. Neticede kulübümüzü kurduk. Antrenmanlarımıza başladık. Bingöl sınırları içerisinde ve ilçeler dahil oynadığımız tüm hazırlık maçlarından galibiyetle ayrıldık. Diyarbakır DSİ gibi geçtiğimiz sezon U-16 Türkiye Şampiyonu ve U-18 Bölge şampiyonu bir takımla kora kor mücadele ettik. Yine bölgemizin en güçlü alt yapıya sahip kulüplerinden Erzurumspor'un U-18 ve U-16 takımlarına karşı karakterimizi ve mücadelemizi sahaya yansıttık. Elazığ'da Paluspor'a karşı yine aynı mücadeleyi sergiledik. Bunlar hepsi 3 aylık bir kulübün almış olduğu neticeler. Yeni bir oyuncu grubu değil sadece, yeni bir teknik ekip ve yeni bir yönetim ekibi de var ortada. O yüzden tam bir kan uyumunun ortaya çıkması için hala daha zaman var. A takımımız da İngiltere'de bu hafta derbi maçtan galibiyetle ayrıldı. Tüm bu oluşumun tek bir mimarı olan Başkanımız Sayın Ömer Baraç'a bu şehre ve bu çocuklara sunmuş olduğu imkânlar için de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Baraç: “Şehir sahip çıktıkça kulüp güçlenecektir”

Zaza FC London'un Mimarı olan Başkan Ömer Baraç, İngiltere'den yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu hafta İngiltere'de ligimizde derbi maçta Mehmetçik FC'yi yenen takımımızı ve Deniz Hocamızı kutlamak istiyorum. Mehmetçik FC son derece güçlü ve zorlu bir rakibimizdi. Çok şükür onlara karşı elde ettiğimiz galibiyetle yeni bir çıkış yakalayacağımıza inanıyorum. Bu yıl çok zorlu bir ligde mücadele ediyoruz. Her biri köklü ve güçlü rakipler. Ama biz de Zaza FC London'un kolay lokma olmadığını gösterdik. Yeni yaptığımız takviyeler çabucak takıma adapte oldu. Deniz Hocamız zaten kulübe hakim. Takımın neye ihtiyacı olduğunu bilen bir hoca. Futbolcuların isteklerine cevap verebilen, eksikliklerini hemen tespit edip giderebilen bir hoca. Onun sihirli dokunuşları diyelim takımı kısa sürede farklı seviyelere çıkaracaktır. Bingöl'deki kulübe gelirsek 2. Başkanımız Veysel Beltekin, Sportif direktörümüz Mahir Akalan, Genel Sekreterimiz Hasan Berdibek, İdari Sorumlumuz Muttalip Baylaz, Teknik Direktörümüz Mustafa Batkitar ve Yardımcı Antrenörümüz Enes Oğuz her zaman her platformda kulübümüzün yanında olup destek veren kıymetli yöneticilerimiz Harun Ağırbaş ve Ömer Faruk Bircan hep birlikte güzel bir ekip oldular. Ben buradan onlar oradan sürekli iletişim halinde olarak kulübümüzü istediğimiz noktalara ulaştırmaya çalışıyoruz. Şehrimizin gençlerine imkân sunmak adına bu yola girdik. Şehrimiz de yavaş yavaş kulübümüzü benimsiyor. Şehir sahip çıktıkça kulüp güçlenecektir. Zaten Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Kurum Müdürlerimiz desteklerini ifade ettiler. Yakında tüm bunların meyvelerini alacağımıza inanıyorum. 5 Yıl önce Londra'da ilk kulübü kurduğumuzda bir gün Bingöl'de de kuracağımı söylemiştim. Şimdi de bir gün Bingöl'de kurulan bu takımın geleceği yerler herkesi çok şaşırtacak diyorum. Sözlerime son verirken bir müjde vermek istiyorum. Yakında kulübümüzün 8-12 yaş aralığında çocuklara hitap edecek futbol akademisi Bingöl'de faaliyetlerine başlayacak bunu da buradan kamuoyuna müjdelemek istiyorum. Çünkü hem sosyal medyadan hem iletişim numaralarımızdan birçok veli çocuğunu göndermek istediğini ama yaşının tutmadığını belirten mesajlar bırakıyor. Buradan kendilerine bu müjdeyi vermiş olayım” ifadelerini kullandı.

Henüz fikstürü çekilmeyen ve başlangıç tarihi ASKF tarafından açıklanmayan U-18 ve U-16 liglerinde mücadele edecek olan Zaza FC London, yeni sezon hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Bu hafta sonu Cumartesi günü 15.30'da Yeni Mahalle Çamlık Arena'da Vazananspor ile karşılaşacak. Dileyen vatandaşlar maçı takip edebilirler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97140)
31 Aralık 2022 Cumartesi 08:42
Yazılarınızı okudum güzeldi başvurucam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96919)
20 Aralık 2022 Salı 05:57
Yazılarınızı okudum ve başvuracağınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96918)
20 Aralık 2022 Salı 05:23
Yazılarınızı okudum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96917)
20 Aralık 2022 Salı 05:19
Yazınızı okudum güzeldi
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın