KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Zazaca için söylediler

Bingöl Belediyesi tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği projede Bingöl’ün en gözde mekânlarında 82 kişi Zazaca için iki türkü seslendirdiler. Yönetmenliğini Bora Çoban’ın yaptığı proje 1,5 yılda büyük emek harcanarak hazırlandı.

Zazaca için söylediler
15 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA 00:13
0
4011
0
AA aa

‘UNESCO' yayımladığı ‘Tehlike Altındaki Diller Atlası'na göre, Türkiye'de tehlike altında bulunan diller arasındaki Zazacayı koruma adına bir katkı için paylaşılacak. Dünyanın en büyük Zaza şehrinin Bingöl olması nedeniyle bu çalışmanın şehir için önemi büyük.

Projede, tüm  ilçeler dâhil olmak üzere, Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerin, tarihi, turistik ve doğa harikası  yerleri  dört mevsimin tüm güzellikleriyle görmek mümkün olacak. 

Stüdyo aşaması Genç'te tamamlanan  projenin görüntü yönetmenliğini Kenan Nihat Elçi ve Yücel Albayrak, kurgu ve montajını Osman Aratemur, aranjesini Emrah Göra, tanıtım direktörlüğünü Orhan Bayram ve sosyal medya editörlüğünü Alper Alimoğlu üstlendi.

Çalışma, 18 Şubat Cumartesi günü saat 18:00'da Bingöl Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gala gecesinde tanıtılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın