KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Zazaca Program 'Gerayı' başlıyor

Bingöllü yapımcı ve oyuncu Yusuf Buyankara'nın hazırlayıp sunduğu Zazaca gezi programı 'Gerayı', ilk bölümüyle 30 Eylül Salı akşamı TRT Kurdi'de başlıyor.

Zazaca Program `Gerayı` başlıyor
29 EYLÜL 2025 PAZARTESİ 13:47
8
2126
2
AA aa

Bingöllü yapımcı ve oyuncu Yusuf Buyankara, uzun bir aranın ardından yeni projesiyle ekranlara merhaba diyor. Buyankara'nın hem yapımcılığını hem de sunuculuğunu üstlendiği “Gerayı (Gezgin)” adlı gezi programı, 30 Eylül Salı akşamı TRT Kurdi'de izleyiciyle buluşacak.

Her hafta salı akşamı saat 22.00'da TRT Kurdi'de yayınlanacak program, Zazaca yayınlanacak ve her bölümde farklı bir il tanıtılacak. Tarihi ve kültürel mekânlar, yöresel yaşam, renkli röportajlar ve görülmesi gereken yerler izleyiciye aktarılacak. İlk bölüm ise Buyankara'nın doğup büyüdüğü şehir olan Bingöl'de çekildi.

Sanatsal çalışmalarına yeni kurduğu Wusart Prodüksiyon ile devam eden Buyankara, projenin aynı zamanda dil ve kültür açısından da önemli bir hedef taşıdığını vurguladı:

“Çocukluğumdan bu yana anadilimiz için mücadele verdim. ‘Gerayı' programı ile hem Zazaca'yı yaşatmayı hem de gençlerin dili konuşmaya özendirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca gezip görmeye imkân bulamayan seyircilerimizi ekran başında farklı şehirlerle buluşturmak istiyoruz.”

Bingöl'e olan bağlılığını da dile getiren Buyankara; “Düzenimizi İstanbul'da kurmuş olsak da Bingöl'deki döşeğimizi toplamadık çok şükür. Her zaman nüfusuna kayıtlı olmaktan gurur duyduğum çocukluğumun ve gençliğimin her sokağında anısı olan canım memleketimle bağımızı hiç koparmadık. Memleketime duyduğum sevgi ve hasreti ekran aracılığıyla paylaşmak benim için büyük bir mutluluk olacak.”

Buyankara, programa destek veren devlet yetkilileri, siyasetçiler ve yakın çevresine teşekkür ederek, şunları kaydetti;

“Memleketten uzakta olan bütün Bingöllü hemşehrilerimizin benimle aynı duyguları yaşadığına eminim. Bu programın seyirci ile buluşmasında desteğini her zaman her konuda bizlerden ve toplum yararına bir hedefi olan hiç kimseden esirgemeyen kıymetli devlet büyüğümüz, ilimizin gururu Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz beyefendi başta olmak üzere süreçte her zaman desteğini hissettiğimiz milletvekilimiz sayın Zeki Korkutata'ya, Milletvekilimiz Sayın Fevzi Berdibek'e, Bingöl bölümünün çekimlerinde bizlere destek olan Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan'a, Bingöl Vali Yardımcısı Sayın Uğur Tutkan'a, tekrar sanatsal faaliyetler yapmam konusunda her zaman teşvik eden kardeşim Av. Serhat Yılmaz ve ağabeyim Reşat Yılmaz'a, TRT Kurdi Yayın İşleri Müdürü hemşerimiz değerli dostum Faysal Karahan'a ve hayat denen bu yolda her zaman arkamda olan ve bu programın sizlerle buluşmasının en büyük destekçisi olarak maddi manevi her anlamda beni her zaman destekleyen ağabeyim Serdest (Sabır) Burkay'a sonsuz teşekkürler ediyorum. Bütün Zazaların bu projeye destek olacağından adım kadar eminim. Her hafta TRT Kurdi ekranlarında sizlerle birlikte olmanın gururu ve mutluluğunu yaşayacağım.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116182)
01 Ekim 2025 Çarşamba 12:16
Fen lisesi bahçesi doğru bir yerimi yapmacık olmuş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116157)
29 Eylül 2025 Pazartesi 23:16
Gerayi inşallah su bulur suyumuz yok
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın