KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Zazaca sempozyum 13 mayıs'ta

Bingöl Üniversitesi 13 Mayıs 2011 tarihinde 'Uluslararası Zaza Dili Sempozyumu' düzenleyecek.

Zazaca sempozyum 13 mayıs`ta
22 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 09:31
0
2767
6
AA aa

Sempozyuma yurt dışından Zazaca ile ilgili bilimsel çalışması olan veyahut söz sahibi bilim adamlarının davet edileceğini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, sempozyuma herkesin katılabileceğini ifade etti. 

Yapılacak olan sempozyuma başvuruların 28 Şubat 2011 tarihinde sona ereceğini belirten Rektör Baydaş, iki günlük bir sempozyum düzenleyeceklerini söyledi. Katılımcıların yapması gerekenleri sıralayan Rektör Baydaş, bilimsel nitelikli bütün çalışmaların kabul edileceğini kaydetti.

 

Baydaş, “13 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan “Uluslararası Zaza Dili Sempozyumu”na “Zaza Dili” alanında yapılan, daha önceden başka bir yerde yayımlanmamış, bilimsel nitelikli bütün çalışmalar kabul edilecektir. Sempozyumun dili Türkçedir. Yurt dışından katılacak olanlar, bildirilerini kendi dillerinde sunabilecektir. Sunum özeti tercüme yapılabilecektir. Tebliğlerin sunum süresi 20 dakikadır. Sempozyum için, 350 kelimeyi aşmayan bildiri özetleri, ilişikteki başvuru formu doldurulmak suretiyle 28 Şubat 2011 tarihine kadar aşağıda gösterilen e-mail adreslerine gönderilebilecektir. Özetlerde tablo, kroki vb. var ise bunların toplamı özetlerle birlikte 4 sayfayı geçmemelidir. Bu özetler ve bildiri başlıkları sempozyum1@bingol.edu.tr elektronik adresine gönderilecektir. Başvurular bu elektronik adresler üzerinden kabul edilecektir” dedi.

 

Son başvuru tarihinden sonra gelen başvuruların kabul edilmeyeceğini ifade eden Rektör Baydaş, “Bildiri özetleri, Sempozyum Program Kurulu tarafından değerlendirilecek, kabul edilenler ikinci bir sirkülerle bildirilecektir. Son başvuru tarihinden sonra gelen veya bildiri özetleri bulunmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Sempozyum hakkında ek bilgiler www.bingol.edu.tr internet adresinden sağlanabilir” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza nail (@Misafir_1219)
24 Aralık 2010 Cuma 15:32
güzel bir çalişma fakat birazda baskıçı ve dayandıkları olanaklar, ve yapmak istediklerini görmek lazım şahsım olarak katılmak isterim ama önümüzdeki günlerde karar veririm. katılmayan dostlarımız arkadaşlarımız. bu konuda aydın zazalarımız mutlaka katılmaları lazımki ortaliğı faşist tiplere bırakmamak için inanıyorum bu işte gerçek baş koymuş bütün aydınlarımız. ve samimi kişilerle birlikte katılaçağız.allhın izniyle
solahanlı (@Misafir_1216)
24 Aralık 2010 Cuma 02:04
dilden önce korunması yada iyileştırılmesı gereken daha öncelikli koonular var diye düşünüyorum.bizlerde bu ülkede bir iyileştirmeye gidiceksek kendimizi ayrı bir kefene değerlendirerek değilde aynı bayrağa aynı dine aynı ırka sahip insanlar olarak ayrımcılığa ve bölücülüğe gitmeden adımızı duyurmak istiyoruz.
darayeni meho (@Misafir_1207)
22 Aralık 2010 Çarşamba 23:13
Tebrikler ...

Zaza Turkleri Zaza Kurtleri derken ...

Zazalar baskasına kuyruk olmaktan kurtuldular demek ki...
ZAZA (@Misafir_1202)
22 Aralık 2010 Çarşamba 18:06
bunu acak bir palulu yapalır. başka kimse yapamaz demiyorum şimdiye kadar kimse yapmadı. sayın rektörümüzü TEBRİK EDİYORUM
darayeni meho (@Misafir_1192)
22 Aralık 2010 Çarşamba 14:19
Ben de BÜ rektorunu tebrik ediyorum arkadasa katılıyorum zaten olması gereken de buydu.
İranoloji bilimine gore Zazaca ayrı bir dildir.Bu dilin arastırılması kadar normal birsy de olamaz.
erdal can (@Misafir_1189)
22 Aralık 2010 Çarşamba 13:14
BÜ rektörünü tebrık edıyorum bingöl Ü. böyle bir çalışma yapğması beklenırdı yıllardır meydan kürt kökenli insanlardaydı gerçeklerı ıstedıklerı gıbı yorumladılar ve bizleride ınandırdılar. özellıkle yabancı bılım adamlarını davet edersenız daha faydalı olur
sevan nışanyan da davet edılırse renk katar sempozyuma ulusal basındada yer bulur bu sempıozyum
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın