KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Zazaca ve kürtçe'ye yoğun ilgi

Bingöl Üniversitesi'nde, ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulması planlanan Kürtçe ve Zazaca için açılan 140 kişilik kontenjan başvurularında yoğunluk yaşanıyor.

Zazaca ve kürtçe`ye yoğun ilgi
19 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 04:29
0
2294
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde faaliyet yürüten Zaza Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerine 20'şer tezli yüksek lisans kontenjanı ayrıldığı ve ayrıca her iki bölüme de 50'şer tezsiz yüksek lisans kontenjanın ayrıldığı kaydedilirken, başvuruların başladığı ve şimdiden yoğunluk yaşandığını belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Mustafa Kırkız, Zaza ve Kürt dilleri ile ilgili çalışmalarının geçen seneden beri devam ettiğini ifade ederek, yaptıkları duyuruda, Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde faaliyet yürüten Zaza Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerine 20'şer tezli yüksek lisans kontenjanı ve ayrıca her iki bölüme de 50'şer tezsiz yüksek lisans kontenjanı açtıklarını söyledi. Yrd. Doç Kırkız bu bölgemizde iki halk da yoğunlukta olduğu için daha ilk günlerde başvurularda yoğunluk yaşandığını, bunun sebebinin ise dillerine verilen ehemmiyetten ileri geldiğini söyledi.

Yrd Doç Kırkız, bir günde yapılan başvuru sayısının 30-40 olduğunu ve böyle giderse bu sayının daha da artacağını belirterek, başvuranların çoğu öğretmen memur ve iş sahibi kişiler olduğunu ifade etti. Yrd Doç. bunların, işin maddi boyutundan çok dillerini ve edebiyatlarını daha iyi öğrenmek ve daha iyi konuşmak için başvurduklarını belirtti.

Ayrıca Zaza ve Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüne başvuracak adayların Zazaca ile Kürtçe dillerinden okuryazar olma şartları arandığı ifade edilirken, adayların en son 26. 07. 2012 gün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın