KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Zazaca'ya katkı için albüm yaptı

Deza; “Yok olmakla karşı karşıya olan bir dilde böylesi güzel sanatsal çalışmaların ortaya çıkarabileceğini göstermek istedik. 4 yıl çalıştık. Albümün hakkını verdiğimize inanıyorum”

Zazaca`ya katkı için albüm yaptı
06 ŞUBAT 2015 CUMA 05:21
0
4383
1
AA aa

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nun “kaybolan diller” listesinde yer alan Zazaca'nın yaşatılması ve gelecekte daha yoğun bir biçimde konuşulması, hatta yazılı eserler bakımında da yaygın hale getirilmesi adına yürütülen çalışmalar giderek yoğunlaşıyor. Çeviriler, makaleler, tez çalışmaları, sempozyumlar, skeç ve müzikal çalışmaların Zazaca alanında yoğunlaşması umutları arttırırken, çalışmaların yurtdışında da dikkat çeken boyutlara ulaştığı görülüyor.

4 YIL EMEK VERİP ZAZACA ALBÜM YAPTI

Bingöl merkez Mirzan Mahallesi'nde doğup büyüyen, öğrencilik yıllarından beri müziğe olan bağlılığıyla bilenen ve 10 yılı aşkın süredir Almanya'da yaşayan Yaşar Bazencir, 2009'dan itibaren başlattığı Zazaca albüm çalışmasını 2014'te tamamladı ve bazı parçalarına klipler çekti.

Deza lakabıyla hitap edilen Yaşar Bazencir, Dej û Zêr adlı albüm çalışmasına dair değerlendirmelerini yaptığı paylaşımında “Zazaca'nın böyle bir albüme ihtiyacı vardı” derken, albümün hakkını verdiklerine inandıklarının da altını çiziyor ve ekliyor; “Yok olmakla karşı karşıya olan bir dilde böylesi güzel sanatsal çalışmaların ortaya çıkarabileceğini göstermek istedik. Zazaca'ya katkı sunmak adına, yarın bir gün olmayacağız ama geride bir eserimiz olsun istedik. 4 yıl çalıştık. Albümün hakkını verdiğimize inanıyorum. Maddi ve manevi desteğiyle her daim yanımda olan ağabeyim Yavuz'a, Yönetmenim Yücel Elikara hocama, büyük katkılar sunan aranjörüm Yaşar Cenker Sarp ağabeyime teşekkür ediyorum”

Bizler de Bingöl Online Gazetesi olarak, Zazaca'ya katkı için çaba harcayan Deza'nın bu emeğini siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

İşte, Deza'nın “dedkêna” adlı eserine çektiği o klip ve “Mala Mı” …adlı çalışması…

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
RAĞIP GENCER ERDEN (@Misafir_18564)
06 Şubat 2015 Cuma 14:37
yüreğine ağzına diline sağlık brem devamını bekliyoruz ve ilk çalışmanı aldık dinliyoruz devamını da bekliyoruz. Sonuna kadar destek brem
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın