KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Zehirlenen öğrenci sayısı 190'a çıktı

İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, zehirlenen öğrenci ve öğretmenlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, kontrol ve gözetimin devam ettiğini bildirdi. Öğrenci velilerin tepkisi ise büyük!

Zehirlenen öğrenci sayısı 190`a çıktı
28 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 09:04
0
1784
1
AA aa

Bingöl merkeze bağlı, taşımalı eğitimden yararlanan 7 ilköğretim okulundaki öğrencilerden 110'u ve bu okullarda görev yapan öğretmenlerden 5'i, dün öğlen vakti okulda yedikleri yemekten dolayı zehirlenmiş, köylerine dönen öğrencilerin bulantı, kusma ve ishal şikâyetleri üzerine Sancak Beldesi ve Kırkağıl, Sarıçiçek, Gözeler, Sudüğünü köyleri ile Elmaçayır ve Bali mezralarına ambulanslar sevk edilerek hastalar Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bingöl Devlet Hastanesi ve Özel Bingöl Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir'in, aynı yemekten yiyen 200 kişinin bulunduğu açıklamasının ardından dün hastanelere yeniden akın başladı. Önceki gün akşam saatlerine kadar zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran 115 kişinin ardından dün de 75 kişi hastanelere müracaat etti. Böylece yedikleri yemekten zehirlenen kişi sayısı 190'a yükseldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, zehirlenen öğrenci ve öğretmenlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, kontrol ve gözetimin devam ettiğini bildirdi.

Özel bir firma tarafından verilen yemeği tüketen 190 kişinin zehirlemesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da sıkı takibe alındı. Gerekli incelemeler sürdürülürken, numunelerin tahlile gönderildiği belirtildi. Öte yandan firmanın sözleşmesinin yeniden gözden geçirileceği öğrenildi.

ÖĞRENCİ VELİLERİNDEN BÜYÜK TEPKİ!

Zehirlenme vakasının ardından hastanelere akın eden öğrenci velileri de yaşananlara tepki gösterdiler. Firmaların daha kaliteli ve sağlık yemekler vermesi gerektiğini söyleyen öğrenci velileri: “Tarihi geçmiş ya da gerekli muhafaza koşulları sağlanmamış gıdaların yemek halinde öğrencilere yedirilmemesi lazım. Bir iki öğrenci olsa kişisel sorunlardan kaynaklandığı düşünülebilir ama burada 200 öğrenci ve öğretmenin hayatı söz konusu. Özel firmaların nasıl ve hangi şartlar yemek ürettiği sürekli sıkı kontrol altında tutulması lazım. Başıboşluk olduğu taktirde firmalar gerekli koşulları göz ardı edebilir. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını bekliyoruz. Çocuklarımız birer deney malzemesi olmamalı” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
adamın biri (@Misafir_15802)
30 Eylül 2013 Pazartesi 13:55
acaba zehirlenen bu öğrencilerden sonra yemek veren firmanın sözleşmesi iptal oldu mu? aynı adamlar devam ediyorda yemek getirmeye
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın