KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Zihinlerimiz bulandı

Sanayileşmeyle gelişen batıya karşı Müslümanların yerinde saydığını ve bir batı hayranlığı taşıdığını belirten Çakırgil, “ Avrupa-i terimler ile zihinlerimiz bulandı ve Avrupa bizler için iyi olan her şey için kullanılmaya başlandı” dedi.

Zihinlerimiz bulandı
27 MART 2016 PAZAR 23:41
0
2018
0
AA aa

 Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Islah ve İnşa üst başlıklı paneller ve seminerler dizisinde bu ay Selahattin Eş Çakırgil'in sunduğu “İslam'i Mücadele Birikimimiz ve Bugünümüz” konusu işlendi.

Açılış konuşmasını yapan Erhan Ozan, konuşmacının kısa biyografisini dinleyicilere sunmasının akabinde sunumunu yapması için Selahattin Eş Çakırgil'i davet etti.

Çakırgil, son 14 asrımızın bizlere yol gösterdiğini belirterek sunumuna başladı. Mekke ve Medin dönemindeki olaylar içinde Müslümanca duruşun, Raşit halifeler döneminde Müslümanca yönetimin ve akabinde uzunca bir saltanata döneminin götürülerine kısaca değinen Çakırgil, insanlık tarihinin ana ekseninin Tevhid ve Şirk mücadelesinin oluşturduğunu söyledi.

Çakırgil, “ İnsanlık tarihinin ana ekseninin Tevhid ve Şirk mücadelesi oluşturmaktadır. Bizler tüm gelen Peygamberler arasında ayrım yapmayız. Bizler ilk insandan bugüne gelen ezeli ve ebedi mücadeledeki yerimizi alıyoruz.”

Konuşmasının devamında Müslümanlara yönelik bir özeleştiri getiren Çakırgil, “Biz Müslümanlar olarak son üç asrı iyi okumak ve bugün ki sıkıntılarımızın temel ekseni bu” dedi.

Sanayileşmeyle gelişen batıya karşı Müslümanların yerinde saydığını ve bir batı hayranlığı içinde kol gezdiğini belirten Çakırgil, “Avrupa-i terimler ile zihinlerimiz bulandı ve Avrupa bizler için iyi olan her şey için kullanılmaya başlandı” dedi.

Konuşmasında günümüz dünya siyasetine kısaca değinen Çakırgil, Müslümanların dünya çapında gelişip güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Müslümanların Allah'ın buyruklarını yeryüzüne yaymakla görevli olduğunu, Müslümanların belirli bir coğrafyanın insanları olmadığını belirtere, “Bizler, ümmet insanlarıyız. Biz Müslümanlar olarak ‘La ilahe illallah' şuurunu kavrayıp, her anımızda bunu yaşayıp yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Program soru-cevap faslından sonra sona erdi. Çakırgil, program çıkışında okuyucularının kitaplarını imzaladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
11.07.2025
15:15
Bingöl`de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli yakalandı. İkisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2025
15:03
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
11.07.2025
14:51
Bingöl`de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın