KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Zihinsel engelli kardeşini sopayla öldürdü

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'ne bağlı Haktanır Köyü'nde 45 yaşındaki Hayri Bilge, beraber yaşadığı zihinsel engelli kardeşi 42 yaşındaki Kadir Bilge'yi sopayla döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Zihinsel engelli kardeşini sopayla öldürdü
22 KASIM 2011 SALI 23:58
0
3010
0
AA aa

Olay, Yayladere'nin Haktanır Köyü'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Hayri Bilge, geçen cumartesi gecesi birlikte yaşadığı zihinsel engelli kardeşi Kadir Bilge'nin oturdukları odanın içine tuvaletini yaptığını görünce cinnet geçirdi. Hayri Bilge, eline geçirdiği sopayla kardeşini öldüresiye dövdü. Ardından kanlar içinde kalan kardeşini soğuk suyla yıkayan Hayri Bilge, onu yatağına yatırdıktan sonra kendi de uyudu. Sabah kalktığın kardeşinin öldüğünü farkeden Hayri Bilge pazar sabahı jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Eve gelen jandarma Kadir Bilge'nin cesediyle karşılaştı. 

Kardeşini öldürdüğünü söyleyen Hayri Bilge, jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgusunun ardından, Yayladere İlçesi'nde Adliye olmadığı için Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Adliye'ye sevk edilen Hayri Bilge, burada Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Hayri Bilge'nin savcıya verdiği ifadede, önceki gece zihinsel engelli kardeşi Kadir Bilge'nin ishal olduğunu ve kaldıkları odanın içini kirlettiği belirterek, şunları anlattı: 

"Elime geçirdiğim sopayla onu dövdüm. Çok sinirlendiğim için karnına, sırtına, başına, her tarafına vurdum. Bir anlık öfkeyle ne yaptığımı anlamadım. Kısa bir süre sonra kardeşim Kadir kanlar içinde kaldı. Her tarafından kan akıyordu. Onu soğuk su ile yıkadım. Sonra da yatağına yatırıp ben de kendi odama çekilip yattım. Sabah uyandığımda Kadir'e baktım, hareketsiz yatıyordu. Jandarmaya haber verdim. Jandarmalar geldi, imama haber verdiler. Beni aldılar her şeyi anlattım. Kardeşimi dövdüğüm sopayı da sobada ısınmak için yaktım." 

Ceset üzerinde yapılan otopsi sonucunda, Kadir Bilge'nin sopa darbeleriyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Hayri Bilge, savcılık tarafından alınan ifadesinden sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

Kadir Bilge'nin cenazesi köyünde toprağa verilirken, köy sakinleri, Hayri Bilge'nin zihinsel engelli kardeşine sürekli şiddet uyguladığını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın