KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek

Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.

Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
04 EYLÜL 2026 CUMA 23:44
4
1190
3
AA aa

Zıktê Bölgesi'ndeki derneklerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), eğitim ve gençlere yönelik çalışmalarına yeni bir destek programı ekliyor.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarını kendi imkânlarıyla sürdüren platform, kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla burs verme kararı aldı.

Eğitimli gençler geleceğin güvencesi

Zıktê Sürkap Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, gençlere yapılan desteğin geleceğe yönelik en önemli yatırımlardan biri olduğu vurgulandı.

Açıklamada, öğrencilerin karşılaştığı maddi güçlüklerin azaltılmasına katkı sunmak ve eğitim hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla burs desteğinin hayata geçirildiği belirtilerek, “Gelecek nesillerin donanımlı, nitelikli ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi hepimizin sorumluluğudur. Biz de imkânlarımız ölçüsünde gençlerimize destek olmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Platform, burs çalışmasını “#küçükharçlıklarlabüyükadımlar” sloganıyla sürdürecek.

Dayanışma halkası büyütülecek

Zıktê Sürkap, çalışmanın yalnızca platformun kendi imkânlarıyla sınırlı kalmasını istemiyor. Burs desteği vermek isteyen kişi ve gönüllülere de çağrıda bulunan platform, katkıların artmasıyla daha fazla öğrencinin desteklenmesini hedefliyor.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşların toplum yararına çalışmalarında maddi desteğin yanı sıra sosyal farkındalık oluşturmanın ve örnek teşkil etmenin de önemli olduğuna dikkat çeken Zıktê Sürkap, bu çalışmanın daha geniş bir dayanışmaya dönüşmesini istiyor.

“Gençler ortak değerimiz”

Platform açıklamasında, eğitimini sürdüren ve geleceğin inşasında rol üstlenecek gençlerin toplumun ortak değeri olduğu vurgulanarak, öğrencilere verilen bursların yalnızca bir maddi yardım olarak değil, gençlere duyulan güven ve geleceğe yönelik bir teşekkür olarak görülmesi gerektiği ifade edildi.

Murat Okuma Salonu ile eğitim alanındaki çalışmalarını sürdüren Zıktê Sürkap, burs desteğiyle bu alandaki çalışmalarını genişletmeyi ve önümüzdeki dönemde gençlere yönelik yeni projeler geliştirmeyi hedefliyor.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119984)
05 Eylül 2026 Cumartesi 09:46
Mali denetim sürekli yapılmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119981)
05 Eylül 2026 Cumartesi 09:18
Bu anlamlı çalışmanın ilimizdeki diğer STK temsilcilerine örnek teşkil etmesini umud ediyoruz ve emeği geçen herkese Bingöl gençliği adına teşekkür ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119978)
05 Eylül 2026 Cumartesi 00:55
Böyle bir hizmeti planlayan yapan ve destek veren herkesi tebrik ederim. Ben bu projede imkanım olsa 20 öğrenciye her ay düzenli bir burs vermek isterdim. İnşallah tüm derneklere örnek olur.
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın