KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Zımaklılar dernek çatısı altında birleşti

Genç ilçesine bağlı Zımak Köyü’nün sakinleri, dernek çatısı altında bir araya geldi. Derneğin kuruluş amacının yardımlaşma ve dayanışma şuurunun geliştirilmesi ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek sağlamak olduğu ifade edildi.

Zımaklılar dernek çatısı altında birleşti
27 OCAK 2014 PAZARTESİ 00:06
0
4665
1
AA aa

Zımak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Ali Atalay getirildi.

Derneğin kuruluşu ile ilgili açıklama yapan Atalay, köylerinin eski adı Dinasor olan ve şuanda Seyfan (Koçsırtı) olarak bilinen bölgenin ilk kurucusu olan ve bölge halkı tarafından “Veliyullah” olarak bilinen ve tanınan “Ebu Muhammed Şeyh Seyfullah” hazretlerinin ilk yerleşim yeri olduğunu söyledi.

“Zımak Köyü'nü yaşatma ve köylülerinin sivil toplum faaliyetlerinin içine çekilmesini, birlik ve beraberliklerini sağlamak, ilmi, kültürel ve ekonomik faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak sosyal yardımlaşma ve dayanışma şuurunun geliştirilmesi ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur” diyen Atalay, köylerini şu sözlerle tanıttı:

“Zımak Köyü, Seyfan bölgesinin ilk kurucusu olan “Ebu Muhammed Şeyh Seyfullah” hazretlerinin ilk yerleşim merkezi olmuştur. Bununla beraber sosyal yaşantısı çok canlı olan tarihi bir köydü. Ne yazık ki, belli dönemlerde yaşanan göçlerle beraber en son 1960'lı yıllarda meydana gelen heyelan sebebiyle mevcut yerleşim birimi afet bölgesi ilan edilmiştir. Köyde yeni yerleşim bölgesi oluşturulmadığından dolayı köyün eski canlı yaşantısı sona ermiştir. Bununla beraber köyünü terk etmek istemeyen bazı köylüler, köyde yaşamaya devam etmişlerdi. Afet bölgesi ilan edildiğinden dolayı devlet eliyle yaşamını sürdürmek isteyen köylülere hiçbir imkân sağlanmadığından dolayı zor şartlar altında köyünü yaşatmaya çalışanlarda belli bir dönemden sonra yerleşimi terk edip yazlık kışlık olarak köyünü kullanmaya devam etmişlerdir. Devleti devlet yapan kendi tebaasına sahip çıkma olgusudur. Bu münasebetle devlet büyüklerinin de bu konuda duyarlı davranıp Zımak Köyü'ne karşı sorumluluk bilinci ile hareket etmelerini ve çalışmalarımıza katkı sunmalarını bekliyoruz.”

Bingöl merkez başta olmak üzere Genç, Solhan, Karlıova ve yurdun farklı illerinde hayatını sürdüren Zımaklıların olduğunu belirten Atalay: “Bütün Zımaklıları, kendi anavatanları olan Zımak köyü ile ilgili çalışmalarımıza katkı sunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Dernek binalarının Belediye İşhanı 2.kat no:209 adresinde olduğunu ifade eden Atalay, Zımaklıları derneklerine sahip çıkmaya davet etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22836)
21 Şubat 2018 Çarşamba 15:37
orjinal secdere yapsanız biz seyit seyfullah torunuyuz ama secdere yok
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın