KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Ziraatın gelişimi için çalışacağız

Ziraat Odası Başkanlığına tekrar seçilen Karaarslan, çiftçilerin sorunlarının takipçisi olacağını belirterek, Ziraatın gelişimi için çalışacağız dedi.

Ziraatın gelişimi için çalışacağız
14 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE 18:23
0
1845
7
AA aa

Hafta sonu yapılan Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı 24.Genel Kurulu seçimlerinde çiftçilerin güven oyunu alarak tekrar başkanlığa seçilen Mustafa Karaarslan, çiftçilerin sorunlarının takipçisi olacağını söyledi.

Çiftçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Karaarslan, “Ziraat Odası teşkilatımızın temel amacı ve ilkeler doğrultusunda sahsım, meclis ve yönetimimle cani gönülden çiftçilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Genel Kurulumuza iştirak eden ilimizin siyasileri ile kamu kurum amirlerimize, Oda ve birliklerimizin kıymetli   başkanlarına, çok değerli çiftçilerimize ve Oda çalışmalarımızda desteğini bizden esirgemeyen kıymetli dostlarımıza, değerli muhtarlarımıza, Ziraat Odamızın emektar çiftçilerine ve uzak köylerimizden  gelerek bize destek veren saygı değer çiftçi delegelerime çok çok teşekkürler ederim” dedi. 

Bingöl'de çiftçi sorunlarının giderilmesi ve üretimin arttırılması için çalışacaklarını belirten Karaarslan, “Genel kurulumuzda sunduğum faaliyet raporumda, belirtilen konular, üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları, talep ve önerilerini siyasilerimiz ve mülki amirler arasında bir köprü vazifesi görmek kaydıyla çözüme kavuşturmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bingöl Ziraat Odası,  Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Koyun Keçi Birliği Arıcılar Birliği ortaklığı ile Düzağaçtaki Tarım İl Müdürlüğümüz kampüsünde hizmet binası yapmayı planladıklarını belirten Karaarslan, “Bu birliklerimizle ortaklaşa protokol yaparak ilkbaharda temeli atılacaktır. Bu nedenle Oda ve birliklerimizin sabit bir yerde olduğundan dolayı çiftçilerimize daha iyi hizmet verilecektir. Valiliğimizin oluru ile Belediyemizden uygun bir yer tahsisi yapılarak köylü pazarının kurulmasını hedefliyoruz. İlimizde yapılan toplulaştırma çalışmasında bazı eksikliklerin olduğunu bunları en kısa zamanda giderilmesi gerekiyor. Göynük ve Gayt sulama kanallarının tamamen tahrip olduklarını bunları kapalı sisteme dönüştürülmesi lazım. Kırsal kesimde bulunan köylerimizde küçük ölçekli sulama göletlerin yapılması ve tarıma elverişli olan mera alanlarının çiftçilerimize kiralayarak üretime dönüştürülmesi öncelikli konularımız arasındadır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39386)
15 Şubat 2019 Cuma 16:01
bu memleket senin gibilerden kurtulmadıkça burdan hiçbir cacık olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39371)
15 Şubat 2019 Cuma 13:47
Başkan bey Bingolluler bu saatten sonra kalkıp eline küreği alıp ziraat yaparsa kim kahvede oturur? Herkes nasıl olsa bir yerden maaş alıyor bırak böyle devam etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39362)
15 Şubat 2019 Cuma 10:36
Köylü pazarı Bingöl'e şart. Bir çok ilde köylüler ürettikleri doğal ürünleri getirip pazarlarda satıyor. En azından ucuza organik ürün yeriz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39351)
15 Şubat 2019 Cuma 09:32
yav sen ziraatın ne olduğunu bilmiyorsun tarımdan emekli bir hizmetlisin git işine kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39278)
14 Şubat 2019 Perşembe 20:37
Tabi gidin köylerde ilçelerde bunu yapın şehrin modernleşmesine engel olmayın da
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39363)
15 Şubat 2019 Cuma 10:36
@Misafir Kullanıcı modernleşme nasıl oluyor anlat millet öğrensin Burgerking açarak mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_39262)
14 Şubat 2019 Perşembe 19:08
Aydat almaktan başka ne yaptınız
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın