KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Zırhlı araç satışı patlama yaptı

Zırhlı araç sayısında yüzde 70'e varan artış kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın içinde mahsur kaldığı otomobilin camlarını da yapan firma, bu sayede satış rekoru kırıyor. Talep patladı.

Zırhlı araç satışı patlama yaptı
21 EKİM 2007 PAZAR 12:07
0
998
0
AA aa
Homeland Security Exhibition'nin CNR Fuar Merkezi'nde düzenlediği "3. Güvenlik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı"nda personel, araç ve bina güvenlikleriyle ilgili son teknolojik gelişmeler ve yenilikler ilgilileriyle buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde mahsur kaldığı makam otomobilinin zırhlı camlarını da üreten Oset'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, yeni ürünlerini tanıtırken 2001 yılındaki ekonomik krizin ardından araçlarını zırhlatanların sayısının yüzde 70 arttığını söyledi. 17 yıldır araç zırhlaması ve kurşun geçirmez cam imalatı yaptıklarını belirten Mustafa Karakuş, "Büyük şehirlerde meslek gruplarına yönelik silahlı saldırılar yüzünden artık doktorlar bile araçlarına kurşun geçirmez cam yaptırıyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden de çok fazla talep var" dedi.

IRAKTAN TALEP VAR: Irak'tan da talep aldıklarını belirten Mustafa Karakuş, "Geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki tesislerimizde zırhlandırdığımız Mercedes, Audi ve Toyota Land Cruiser marka toplam 23 otomobili Irak'a gönderdik. Sipariş verilmeden önce zırhlandırdığımız bir otomobil Irak'ta test edildi. Askeri bir alanda kurşun geçirmez camlarımıza ateş edildi. Sağlam olduğuna kanaat getirilmesi üzerine sipariş verilen araçlar İstanbul'a getirildi. Araçların Irak hükümeti mi yoksa ABD yöneticileri tarafından mı kullanılacağı konusunda bilgimiz yok" dedi.

İÇERİDEN MERMİ ÇIKABİLİYOR: Mustafa Karakuş, en güçlü tabanca mermisine göre test edilmiş yeni kurşun geçirmez camlarını tanıttı. Yeni camların eskilerine göre çok daha ince olduğunu söyleyen Mustafa Karakuş, "Zırhlı camlar normalde 30 mm. kalınlıkta olması gerekirken bu camlar sadece 13 mm. Asıl önemli özelliği ise tabanca mermisi dışarıdan ateşlendiğinde aracın içine kesinlikle girmiyor. Ancak camın özel yapısı nedeniyle içeriden ateşlenen mermi dışarı çıkabiliyor. Böylece araçtakinin korunması daha iyi yapılıyor" dedi.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın