KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Zmo il temsilciliği'ne baraç getirildi

Bingöl Ziraat Mühendisleri Oda Temsilciliği Olağan Genel Kurulu'nda İl Temsilciliği'ne Mahmut Baraç getirildi.

Zmo il temsilciliği`ne baraç getirildi
13 ARALIK 2011 SALI 00:08
0
2741
0
AA aa

TMMOB'a bağlı Bingöl Ziraat Mühendisleri Oda Temsilciliği Olağan Genel Kurulu hafta sonu Hacı Hıdır Cami Pasajı'nda bulunan oda temsilciliğinde yapıldı.

Genel kurulun yeni tarım politikalarının oluşturulduğu zamana denk gelmesi münasebetiyle üye ziraat mühendisleri kurula yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi.

Yapılan seçim ile Mahmut Baraç İl Temsilcisi, Müslim Boydaş İl Temsilci Yardımcısı ve Ahmet Anik, Ziraat Mühendisleri Odası Merkez Genel kurul delegeliğine seçildi.

“Türkiye ithalatçı konumuna gelmiştir”

Genel Kurul sonrası açıklama yapan Yeni Başkan Mahmut Baraç, “Türkiye tarımının hak ettiği yere gelmesi ve meslektaşlarımızın faaliyet alanlarının önünün açılması için tarımsal kamu yönetimindeki hataların ivedilikle düzeltilmesi konusunda, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak çalışmalarımıza daha örgütlü olarak devam edecek ve çözüm yolları tarımın diğer bileşenleri ve siyasal iktidarlarla paylaşacaktır. 1980'li yıllardan bu yana Türkiye'de uygulanan neoliberal politikaların yanı sıra 2000'li yılların başından beri sürdürülen IMF-Dünya Bankası patentli yapısal uyum programlarının, tarımda yarattığı kaçınılmaz sonuç bu sektörün tahribi olmuştur. Sektörde büyüme gerilemiş, tarım girdileri (tohum, gübre, ilaç, traktör, kredi) bakımından yabancı sermayeye bağımlılık artmış, sulama yatırımları gerilemiş, ekilen alanlar azalmış, tarımda istihdam düşmüştür. Çok fazla tarla ürünlerinin üretimi gerilemiştir. Aynı süreçte Türkiye'nin tarım ürünleri dış ticaretinde de büyük değişimler olmuş; tarımda kendine yetebilen Türkiye, bu özelliğini yitirerek, net ithalatçı konumuna gelmiştir” dedi.

“Hayvan varlığı 4 milyon baş gerilemiştir”

‘2003-2010 döneminde ülkemizin nüfusu 4 milyonun üzerinde artarken, uygulanan politikalar sonucu hayvan varlığı 4 milyon baş gerilemiştir' diyen Baraç, “Yasak olan kırmızı et ithalatına başlanmış; kurbanlıklar bile ithal edilmiştir. Son bir yıl içerisinde canlı hayvan, et ve et ürünleri ithalatı için ödenen bedel 1.5 milyar doları geçmiştir. Yapılan ithalata karşın ülkemizin kırmızı et üretimi 2011 yılının ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 gerilemiştir. EBK bu yıl kurbanlık açığı oluşmaması için 16 bin büyükbaş kurbanlık ithal etmiştir. Hayvan varlığını artırıcı, verimliliği yükseltici, üretim odaklı politikalar uygulanmadığı sürece hayvancılıkta dışa bağımlılık artarak devam edecektir. İlimizin tarım bileşenleri ile önümüzdeki süreçte bir araya gelerek ilimiz tarım sorunlarını belirleme ve çözüm yolları konusunda her bileşenin görüşü alınarak meydana bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hizmetlerinden dolayı önceki yönetici arkadaşlarıma ve seçimler boyunca ben ve arkadaşlarıma gösterilen ilgi ve destekten dolayı herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın