KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Zmo il temsilciliği'ne baraç getirildi

Bingöl Ziraat Mühendisleri Oda Temsilciliği Olağan Genel Kurulu'nda İl Temsilciliği'ne Mahmut Baraç getirildi.

Zmo il temsilciliği`ne baraç getirildi
13 ARALIK 2011 SALI 00:08
0
2676
0
AA aa

TMMOB'a bağlı Bingöl Ziraat Mühendisleri Oda Temsilciliği Olağan Genel Kurulu hafta sonu Hacı Hıdır Cami Pasajı'nda bulunan oda temsilciliğinde yapıldı.

Genel kurulun yeni tarım politikalarının oluşturulduğu zamana denk gelmesi münasebetiyle üye ziraat mühendisleri kurula yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi.

Yapılan seçim ile Mahmut Baraç İl Temsilcisi, Müslim Boydaş İl Temsilci Yardımcısı ve Ahmet Anik, Ziraat Mühendisleri Odası Merkez Genel kurul delegeliğine seçildi.

“Türkiye ithalatçı konumuna gelmiştir”

Genel Kurul sonrası açıklama yapan Yeni Başkan Mahmut Baraç, “Türkiye tarımının hak ettiği yere gelmesi ve meslektaşlarımızın faaliyet alanlarının önünün açılması için tarımsal kamu yönetimindeki hataların ivedilikle düzeltilmesi konusunda, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak çalışmalarımıza daha örgütlü olarak devam edecek ve çözüm yolları tarımın diğer bileşenleri ve siyasal iktidarlarla paylaşacaktır. 1980'li yıllardan bu yana Türkiye'de uygulanan neoliberal politikaların yanı sıra 2000'li yılların başından beri sürdürülen IMF-Dünya Bankası patentli yapısal uyum programlarının, tarımda yarattığı kaçınılmaz sonuç bu sektörün tahribi olmuştur. Sektörde büyüme gerilemiş, tarım girdileri (tohum, gübre, ilaç, traktör, kredi) bakımından yabancı sermayeye bağımlılık artmış, sulama yatırımları gerilemiş, ekilen alanlar azalmış, tarımda istihdam düşmüştür. Çok fazla tarla ürünlerinin üretimi gerilemiştir. Aynı süreçte Türkiye'nin tarım ürünleri dış ticaretinde de büyük değişimler olmuş; tarımda kendine yetebilen Türkiye, bu özelliğini yitirerek, net ithalatçı konumuna gelmiştir” dedi.

“Hayvan varlığı 4 milyon baş gerilemiştir”

‘2003-2010 döneminde ülkemizin nüfusu 4 milyonun üzerinde artarken, uygulanan politikalar sonucu hayvan varlığı 4 milyon baş gerilemiştir' diyen Baraç, “Yasak olan kırmızı et ithalatına başlanmış; kurbanlıklar bile ithal edilmiştir. Son bir yıl içerisinde canlı hayvan, et ve et ürünleri ithalatı için ödenen bedel 1.5 milyar doları geçmiştir. Yapılan ithalata karşın ülkemizin kırmızı et üretimi 2011 yılının ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 gerilemiştir. EBK bu yıl kurbanlık açığı oluşmaması için 16 bin büyükbaş kurbanlık ithal etmiştir. Hayvan varlığını artırıcı, verimliliği yükseltici, üretim odaklı politikalar uygulanmadığı sürece hayvancılıkta dışa bağımlılık artarak devam edecektir. İlimizin tarım bileşenleri ile önümüzdeki süreçte bir araya gelerek ilimiz tarım sorunlarını belirleme ve çözüm yolları konusunda her bileşenin görüşü alınarak meydana bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hizmetlerinden dolayı önceki yönetici arkadaşlarıma ve seçimler boyunca ben ve arkadaşlarıma gösterilen ilgi ve destekten dolayı herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın