KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Zorlu kurtarma!

Bingöl’de etkili olan kar yağışı ve dondurucu hava kırsal kesimi vurdu. Karlıova ilçesine bağlı köyde fenalaşan hasta için harekete geçen UMKE Bingöl birimi, yoğun tipiden dolayı zor anlar yaşadı. Güçlükle ilerleyen ekipler, 8 saatlik çalışmayla hastayı kurtardı.

Zorlu kurtarma!
26 OCAK 2016 SALI 02:11
0
2227
0
AA aa

Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezi ve ilçelere bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı ilde, kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

KAR VE TİPİ KURTARMAYI GÜÇLEŞTİRDİ

Dün akşam saatlerinde Bingöl merkez ve Karlıova ilçesinde hasta ihbarı olan ekipler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra paletli ambulansla yola çıktı. İlk olarak merkeze bağlı Şaban Köyü'ne giden ekipler, yüksek ateş hastası genci alarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakletti. Akşam 22.00 sularında Karlıova ilçesi Kaşıkçı Köyü'ne doğru harekete geçen ekipler, tipi engeline takıldı. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi ve dondurucu hava, ekiplerin ilerlemesini güçleştirdi. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü bölgelerde yürüyerek paletli ambulansa yol gösteren ekipler, yolda mahsur kalan araçlara da yardım etti.

Zorlu bir çalışmanın ardından Kaşıkçı Köyü'ne ulaşan ekipler gebe olan 27 yaşındaki Emine Yıldız'ı alarak dönüş yoluna koyuldu. Sabah saatlerinde Bingöl'e ulaşan ekipler, hastayı Bingöl Devlet Hastanesi'ne bırakarak, 8 saatlik başarılı bir çalışmaya imza attı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın