KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Zorlu mücadele başladı

Bingöl'de kar yağışının etkili olmasıyla birlikte kapanan yollar, önceden hazır edilen karla mücadele ekipleri tarafından 24 saat aralıksız çalışılarak açılıyor.

Zorlu mücadele başladı
29 ARALIK 2019 PAZAR 17:36
2
1984
4
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de geçen yıla göre bu yıl kar yağışı geçte olsa etkisini gösterdi. Kar yağışı nedeniyle 92 köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerde yer yer kar kalınlığı 1 metreye yaklaşırken, valilik koordinesinde İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 48 araç ve 108 personelin yer aldığı karla mücadele ekibi hazır hale getirildi. Hazır hale gelen ekipler kar yağması ile birlikte bölgede çalışmalarına başladı. Önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 92 köy yolundan 30'u açılırken, 62 köy yolunun açılması için çalışmaların 24 saat aralıksız devam ettiği belirtildi.

3 bin 400 kilometre hizmet ağlarının olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, “İlimiz, kış mevsiminin çetin ve soğuk geçtiği bir iklim yapısına sahip. Yine kırsal kesimlerde zorlu bir coğrafyaya sahibiz ve karla mücadele çalışmamız da zorlu geçiyor. Ekiplerimizin açtığı köy yolları kar yağışından dolayı tekrar kapanabiliyor, bu da karla mücadelede sürekliliği gerektiriyor. İl Özel İdaremizin 3 bin 400 kilometre yol ağımız var. Yine hizmet ağımız içinde 281 köy yolu ve 800'e yakın mezramız bulunmakta. Bu yollardaki karla mücadele çalışmamızı 48 iş makinesi, 108 personel ve 11 adet mobil ekiple sürdürüyoruz” dedi.

“ASILSIZ İHBARLAR VERİMLİLİĞİMİZİ DÜŞÜRÜYOR”

Kar yağışıyla beraber ekiplerin zorlu bir mücadeleye başladığını aktaran Üçgül, "Kar yağışlarının ardından ilk olarak grup köy yolları ve taşımalı eğitim yapan köy yollarında çalışmaya başlıyoruz. Acil vaka ihbarı aldığımız zaman çalışmaları bırakıp, vakalara müdahale ediyoruz. Bu ihbarlar da zaman zaman asılsız olabiliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, asılsız ihbar yapmasınlar. Bu hem bizim verimliliğimizi düşürüyor hem de çalışmaların aksamasına neden oluyor. Bu gecikme, zaman zaman telafisi olmayan sonuçlara da sebebiyet verebiliyor. Bizim 281 köyümüz var. Köylerimizin tamamı ulaşıma kapandığı zaman tipi ve fırtına çalışmamızı engellemezse 2 gün içinde yolları ulaşıma açmış oluyoruz” diye konuştu.

“GÖRÜŞ MESAFESİNİN DÜŞTÜĞÜ ZAMANLARDA ZORLANIYORUZ”

13 yıldır karla mücadele çalışması yapan iş makinesi operatörü Serhat Bürkek ise, “Bingöl'de etkili olan kar yağışının ardından çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için saat gözetmeksizin gece gündüz çalışıyoruz. Öncelikli olarak grup köy yollarımıza, daha sonra taşımalı olan köylerimizde çalışıyoruz veya hasta ihbarı geldiğinde çalışmalar orada da devam ediyor. Görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda sık sık zorlanıyoruz ama yine de çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53911)
30 Aralık 2019 Pazartesi 10:42
il özel idaresinin serhat beye garezi var herhalde veya EN YETENEKLİ operatörü .maşşalahı var bingölün nersinde bi sıkıntı olsa hep onu görüyoruz.bölge gözetmeksizin gece gündüz çalışıyor.keşke bütün kurum personeli onun gibi olsa.allah yardımcısı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53935)
30 Aralık 2019 Pazartesi 16:52
@Misafir Kullanıcı Rabbim sizlerden razi olsun memleket bizim devlet bizim her zaman memleketimizin hizmetkaryiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53877)
29 Aralık 2019 Pazar 19:09
Allah kazadan beladan uzak tutsun,Güç kuvvet versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53936)
30 Aralık 2019 Pazartesi 16:53
@Misafir Kullanıcı Sağolun önemli olan zor günleri atlatmak hizmet için varım
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın