KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

'Zulüm inanılmaz boyutlara çıkmıştır'

Mil Sağlık Sen Bingöl İl Başkanı Muhammet Asutay: 'Doğu Türkistan'da her gün yaşanan insan hakları ihlalleri, baskılar, toplama kampları, kardeş aile projesi artık tahammül boyutlarını bile aşmış zulüm inanılmaz boyutlara çıkmıştır.'

`Zulüm inanılmaz boyutlara çıkmıştır`
10 ARALIK 2019 SALI 16:31
5
1959
2
AA aa

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Mil Sağlık Sen Bingöl İl Başkanı Muhammet Asutay,  insan hakları gününde evrensel hakların bir tarafa bırakıldığını söyledi.

Asutay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın her yerinde bugünün önemini anlatan konuşmalar etkinlikler, çalışmalar yapılmasına rağmen maalesef bir insan hakları  gününde daha evrensel haklar ve değerler bir tarafa bırakılarak baskının, yasakların,  zulmün inanılmaz boyutlarda olduğu insanlık adına utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Doğu Türkistan'da her gün yaşanan insan hakları ihlalleri, baskılar, toplama kampları, kardeş aile projesi artık tahammül boyutlarını bile aşmış zulüm inanılmaz boyutlara çıkmıştır.

Doğu Türkistan' da binlerce kişi köylerinden, evlerinden edilmiş  toplama kamplarında zor şartlar altında zorla tutulmaktadır. Binlerce çocuk ailelerinden uzak çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedir. Kardeş aile projesi ile çinli erkekler Doğu Turkistanliların evlerine yerleştirilip aile birliği dağıtılmıştır. Namaz kılmanın, Kur'an okumanın, oruç tutmanın imkansız hale getirildiği Doğu Türkistan'da sitematik bir kültürel asimilasyon uygulaması ile Müslüman Türk halkı tarihi değerlerinden, kişiliğinden, dilinden, dininden kapatılmak istenmektedir. Doğu Türkistan daha fazla acı çekmeden, aileler yıkılmadan, ocaklar sönmeden, yaşanan açı daha da artmadan öncelikle  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini, İslam ülkelerini ve insan hakları savunucularını  yaşanan bu durumu düzeltmek üzere  bir an evvel harekete geçmeye ve tedbir almaya davet ediyoruz. Çin devleti bu baskıları ile asla ve asla ne Satuk Buğra Han'ı, ne Kaşgarlı Mahmudi, ne Divanü Lugatit-Türk'ü, ne Kutadgu Birliği, ne Yusuf Has Hacip'i, ne Türklüğü ne müslümanlığı silemez ve  unutturamaz. Bizler Doğu Türkistan'ın her zaman yanındayız. Yasasin Doğu Türkistan. Bu düşüncelerle herkesin 10 Aralık İnsan Hakları Gününü bir kez daha kutluyor, tüm dünyada barış, adalet ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53382)
11 Aralık 2019 Çarşamba 06:20
güzel bir açıklama ama bu yetmez yardım göndermeye çalışmak lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53366)
10 Aralık 2019 Salı 17:28
Yüce Allah onları bu zulümden kurtarsın. Onlara zulm eden zalimleride kahhar ismi ile kahru perisan etsin. Duandan başka elden birsey gelmiyor.
25.11.2025
14:48
Bayraktar`dan
Bayraktar'dan 'Aşkın Sağı Solu' romanı
Gazetecilikte geçen 27 yılın ardından edebiyat sahnesine adım atan Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sine uzanan 'Aşkın Sağı Solu' adlı romanıyla ülkenin yakın tarihine duygusal bir tanıklık sunuyor. Sevginin, ideolojilerin ötesinde birleştirici gücünü vurgulayan eser, Türkiye'deki normalleşme sürecine edebi bir armağan niteliğinde.
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın