Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
AK Parti`de gözler temayülde
19 Mart 2011 Cumartesi 01:27:00 / Yerel Haberler
Adalet ve Kalkınma Partisi`nden (AK Parti) aday adaylarının netleşmesi ile birlikte milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapılacak.
02:07Bakan Yılmaz’dan Kriz Yorumu01:49Belediye’den vergi uyarısı01:31Başkan Atalay, ‘Kesişme Noktası’nda01:25Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Teşekkür Plaketi01:17Sağlık Sen’den Moral Gecesi01:08“Havza Yönetimi ve Bilimsel Çalışmalar” Protokolü İmzalandı01:00Kutlamalar Bingöl Anadolu Lisesi’nde00:553 Bin paket kaçak sigara ele geçirildi00:49Özel Hulusibey Koleji, Türkiye İkincisi Oldu23:44Bilgi Yarışmasının Birincisi Serkan Akyaz23:37CHP’de kongre hazırlığı23:03İnce’den ince sözler10:16İstihdam garantili kurs09:53Hatice Belgin’i `Yılın Annesi` Seçtiler


 
AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci 14 Mart’ta sona erdi. 2’si bayan, toplam 43 kişi Bingöl’den milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Aday adaylarının netleşmesiyle birlikte gözler bugün yapılacak temayül yoklamasına çevrildi.
AK Parti’nin Bingöl milletvekili adaylarının belirlenmesi için ilk adım olan temayül yoklaması, cumartesi günü (bugün) saat 09.00’da Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yapılacak temayül yoklamasında bin delege oy kullanacak. Temayül yoklamasında, il, ilçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri, bunların gençlik ve kadın kolu başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il disiplin ve hakem kurulu üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle başkanları oy kullanacak. Temayül yoklamasında oy kullanacaklar, o ilde çıkacak milletvekili sayısı kadar aday adayının isminin yanına işaret koyabilecek. Milletvekili sayısında az veya çok yapılan işaretli oy pusulaları geçersiz sayılacak. Yani bir kişi milletvekili sayısından az veya fazla kişi için oy kullanamayacak. Oyların sayımı açıktan yapılacak ve hem aday adayları hem de kamuoyu ile paylaşılacak.
Yapılacak teşkilat temayül yoklamalarında sandıklar aynı gün açılacak ve sonuçlar seçim yerinde ilan edilecek.
AK Parti Genel Merkezi’ne göre yoklama sonuçları, adaylıklarla ilgili değerlendirmelerde tek başına bir ölçüt teşkil etmediği, adaylık için herhangi bir şekilde hak da teşkil etmeyeceği belirtildi.
Teşkilat temayül yoklaması bittikten sonra önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren de aday adayları genel merkezdeki komisyonlarda mülakata alınacak. Temayül yoklamasına mevcut milletvekilleri katılmayacak. Bunlar dışındaki aday adayları yoklamaya katılabilecek.
Bu haber 1206 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (4) adet yorum eklenmiştir.
@eren tunç
19 Mart 2011 Cumartesi 17:29:32
cevat tunç yoksa solhan ve 30 bin oyu yoktur
  YORUM DEVAMI
@murat tunç
19 Mart 2011 Cumartesi 16:08:31
gençte en ebüyük aday muhittin beyle hadi hocamızdır..profun şansı yok..bu bir..karlıovada en güçlü aday ercan asrlandır şahin bingöl kim yaa..dünkü çocuk bunlar..merkezden de turan beyle cevdet beyin şansları var...
  YORUM DEVAMI
@heval
19 Mart 2011 Cumartesi 11:57:28
akparti bingöl adayları daha önceden belirlenmiş zaten cevde yılmaz , turan buzgan , belki yusuf coşkun veya şahin bingöl temayül falan boş genel merkez atamayı yapıyor parayı veren düdüğü çalıyor
  YORUM DEVAMI
@Ahmet 1201
19 Mart 2011 Cumartesi 08:56:59
Temayül yoklamalarının Bingöl için pek önemli olduğuna inanmayanlardanım. Ak Parti Bingölde üç önemli hususu dikkate alması gerekir. Birincisi Karlıova ilçesinden mutlaka bir aday olmalı. (Bu şahin Bingöl olabilir.) Karlıova ilçesinde geniş çeversi ve saygın olan bir adayı Ak parti tesbit etmeli. İkincisi Genç ilçesinden Prof. olan bir arkadaş var olumlu bir insan her kes tarafından da sevilen bir arkadaş. Üçüncüsü Merkezden olmalı bu da Sayın Bakanımız veya Doç Dr. Tuıran BUZGAN olmalı kanaatindeyim. saygılarımla.
  YORUM DEVAMI
Yerel Haberler
23. Vergi Haftası kutlanacak
Bingöl İl Defterdarı İhsan Mintaş, 23. Vergi Haftası`nın 27 Şubat-04 Mart tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.
Yorum : 0
Yerel Haberler
Bingöl’de 18 tane büyükbaş hayvan çalındı
Bingöl merkeze bağlı Göltepesi Köyü’nde gece saatlerinde ahırların önünde 7 ayrı vatandaşa ait 18 büyükbaş hayvan çalındı.
Yorum : 0
Yerel Haberler
SBS tercih sonuçları Salı günü açıklanıyor
Seviye Belirleme Sınavı`nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları 26 Temmuz Salı günü açıklanacak.
Yorum : 0
Yerel Haberler
İHD, 6 aylık hak ihlallerini açıkladı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Bingöl`ün 2011 yılı ilk altı ay hak ihlalleri raporunu açıkladı.
Yorum : 10
Yerel Haberler
Vücudu oruca alıştırma önerileri!
Yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında uzmanlar vücudun oruca alıştırılmasını önerirken, Ağustos sıcaklarındaki tutulacak oruç için şu beslenme önerilerinde bulunuyor.
Yorum : 0
Yerel Haberler
Öğrenci affına son başvuru 25 Temmuz
Üniversiteden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, 25 Temmuz`a kadar ilişiklerinin kesildiği yüksek öğretim kurumuna başvurabilecekler. Böylece 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayabilecekler.
Yorum : 0
Doğu`dan 4 il patent başvurusu yaptı 25 Temmuz 2011 Pazartesi 08:51:00
Çocuklar oyun parklarına kavuştular 25 Temmuz 2011 Pazartesi 08:27:00
FKA Kalkınma Kurulu Toplantısı yapılacak 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:36:00
Hasta mahremiyeti için gizlilik sözleşmesi 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:34:00
Dondurma tüketimine dikkat! 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:21:00
VİDEO GALERİ
İzlenme 2842
Bingolonline.com sadece internet üzerinden yayin yapmaktadir. Tüm Haklari Saklidir. Izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanilamaz. Destek: info@bingolonline.com | Görsel Tasarım : Genç Ekip © 2010 | Yazılım : Hakikat ORUÇOĞLU | Yönetim & Teknik Destek: Hıdır ASLAN