KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Ariç aday adaylığını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genç eski Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Ariç aday adaylığını açıkladı
30 OCAK 2015 CUMA 05:25
0
6492
9
AA aa

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Ak Parti, cephesini hareketlendirdi. Kulislerde birçok isim konuşulurken, Yusuf Coşkun'dan sonra, Abdurrahim Ariç de aday adaylığını deklare etti.

Dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Genç eski Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, yapılan istişarelerin ardından AK Parti'den aday adayı olma kararı aldığını açıkladı.

Daha önce bir dönem belediye başkanlığı yaptığını ve tecrübe kazandığını vurgulayan Ariç: “Belediye başkanlığı, vatandaşın ilk dert kapısıdır. Biz bu dert kapısında görev yaptığımız süre içerisinde, yüreğimizi vatandaşa açtık. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği vatandaşımızın her sorununu kendi derdimiz gibi değerlendirerek, kendi çapımızda çözüm önerileri bulmaya çalışıyorduk. Sosyal belediyecilik anlayışından hareket ederek, vatandaşa olan yaklaşımımız, vatandaşlarımızda çok güzel bir etki oluşturdu. Göreve seçildiğimiz gün, bu sondur bundan sonra belediye başkanı adayı olmayacağımı değişik sohbetlerde arkadaşlarımıza ifade ediyorduk ve görevimi tamamladıktan sonra aday olmadım. Görevi bıraktıktan sonra vatandaşlardan çok yoğun bir şekilde milletvekilliği adaylığı konusunda telkinler aldık. Bizde bu telkinler sonucunda çeşitli temas ve görüşmelerde bulunduk ve aday olmamız gerektiği kanaati oluştu. Ben yapmış olduğum siyasi görev itibariyle de vatandaşımızın sorunlarını çok yakından bilen biri olarak milletvekilliği adayı olmam gerektiği konusunda kararımı kesinleştirmiş bulunmaktayım. İnşallah, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den Bingöl milletvekili aday adayı olacağım bu konuda kendime ve Bingöl halkına güveniyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ PROFİLİ

Önümüzde günlerde aday adayı sayısında patlama yaşanabileceğini ifade eden Ariç, kimsenin karşısında veya rakibi olma gibi bir iddiasının olmadığını, memlekete hizmet etme noktasında kendisini sorumlu ve görevli hissettiğini söyledi.

AK Parti'nin hizmetlerinin her bölgeye ulaştığını ifade eden Ariç, milletvekili profilini şöyle özetledi: “Bir belediye başkanı, başkanlığa aday olduğu zaman bir takım projelerle kamuoyunun karşısına çıkar ve buda olması gerekendir çünkü icranın başındadır. Ama milletvekilinin icra görevi olmadığı için ‘şunu yapacağım, bunu sağlayacağım' gibi vaatlerde bulunmasını uygun bulmuyorum. Çünkü milletvekilinin kendisine ayrılan bir bütçesi yoktur. Milletvekili, ancak yerel dinamikleri harekete geçirerek, yerel kalkınmaya yönelik fikirler oluşturarak, yerel dinamiklerin oluşturacağı projelerin Ankara'dan takipçisi olabilir. Bu noktada hizmetin daha fazla gelmesi için yerelden daha fazla talebin oluşması gerekiyor. Belediye, üniversite, ticaret odaları, STK'lar ve ilgili diğer tüm yerel dinamiklerin projeler geliştirmesi gerekir ve Ankara'da da Bingöl'ü temsil edecek olan siyasetçilerin projeleri sahiplenmesi gerekir. Allah nasip ede ve halkımız layık görürse, Ankara'da Bingöl'ü ve Bingöl'ün sorunlarının takipçisi olacağım.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
seyit önal (@Misafir_18519)
02 Şubat 2015 Pazartesi 12:35
adam gibi adamsın allah yolunu açık etsin
Girvasli (@Misafir_18514)
30 Ocak 2015 Cuma 23:44
Hani ne demişti Av. Fahri Alimoğlu... Oldu oldu, olmadıysa oturup çay içeriz. Bingöl'de siyaset böyle şekilleniyor maalesef.
ibrahim (@Misafir_18512)
30 Ocak 2015 Cuma 19:16
Siyaset dedinmi ilk akla gelen il bingöl siyaset akademisinin başkenti kim siyaset tezi hazırlamak istiyorsa buraya gelsin ne acıdırki bu il siyasetten hiç bir kazanım elde et memiştir.bu güzelim şehir malesef bu siyasilerin hayal ürünü vaadleriyle habire geri gitmiştir.şimdi tutturmuşlar yok çabakcur vadisi
yok köprü yok sütaş ben bildim bileli her başkanın vaadi yok buraya baraj yok buraya deniz yok buraya sandalarla karşıya geçerek okekaşun türküsü eşliğinde karşıya geçme vaadleri.inşallah hepiniz aday olursunuz muhterem siyasetçiler
seyfi karagöl (@Misafir_18511)
30 Ocak 2015 Cuma 17:24
doğru ya profesör eşref taş varken olurmu hiç :) Umudumuz eşref taş yazın googleden sayın profesörün ne olduğunu görün
Serdar Akçil (@Misafir_18510)
30 Ocak 2015 Cuma 16:42
Kardeşim akademik kariyer sahibi Eşref beyi gördük Hz Adem'in bingöllü olduğunu onun sayesinde öğrendik :) siyaset halkın içinden gelen abdurrahim bey gibi şahıslarla başarılı olunacaktır. Başkanım yolunuz açık olsun başarılar dilerim .
zaza zaza (@Misafir_18509)
30 Ocak 2015 Cuma 16:20
senin profesörüde gördük.şahsen profluk buysa çoban daha güzel bu işi yapar:)))) ademi gençli yapıp sonra elhamdullilah hepimiz Bingöllüyüz.ne kariyer kardeşim ne kariyer.bayıldım böyle kariyere...ariç yakışır....kariyerli konuşunca ben utanç duyuyorum ŞAKAMISIN SEN YA..
şakamısın (@Misafir_18508)
30 Ocak 2015 Cuma 15:21
Bi get kardeşim yahu. Akademik Kariyerin neki...Şaka mısın nesin?
KİRVE KİRVE (@Misafir_18507)
30 Ocak 2015 Cuma 10:49
RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN YOLLUN AÇIK OLSUN İNŞALLAH
ali emin (@Misafir_18506)
30 Ocak 2015 Cuma 10:02
la havle vela kuvvete. bi sen eksiktin ...
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın