KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar

Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…

Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
26 NİSAN 2024 CUMA 13:17
5
1771
14
AA aa

Trafik uygulamalarının belirli noktalarla sınırlı kaldığı Bingöl'de özellikle Kültür, İnönü, Genç ve hastane caddeleri ile Beşyol mevkii ve Çifte Fırınlar cadde ve bölgesindeki trafik tıkanmaları, sürücülere zaman kayıpları yaşatırken, park konusunda da önemli bir sorunu gündeme getiriyor.

Trafikte yaşanan sorunlara ilişkin görüşlerini bildiren Bingöl Online okurları, çözüm önerilerini paylaşmayı da ihmal etmediler. Çözümün Emniyet Müdürlüğü trafik Şube Müdürlüğü denetimleriyle sınırlı olmadığı, Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne de önemli görevler düştüğü vurgulandı.

İşte bildirilen görüşler ve çözüm önerileri…

KÜLTÜR CADDESİ

Tek yönlü Kültür Caddesi'nde çift yönlü park uygu olsa da özellikle mobilya, beyaz eşya mağazaları ile bankalara giden müşterilerin üçüncü parkları ve malzeme indirme süreçleri nedeniyle trafikte önemli aksamalar yaşanıyor. Malzeme indirme-bindirmeyle ilgili bir zaman dilimi belirlenebileceği gibi bu bölgedeki bazı noktalar kısa süreli parklar için boş tutulmalı ve 10 dakikadan fazla park müsaadesi olmamalı.

GENÇ CADDESİ

Trafiğin en fazla tıkandığı noktalardan biri olan ve tek yönlü işleyen Genç Caddesi'nde ana problemlerden biri ikinci, hatta üçüncü sıra parklar. Çarşı merkezi trafiğinin ana güzergahı olan caddede bankalar, ofis bazlı işler ve halk otobüslerinin durakları nedeniyle önemli bir tıkanma söz konusu. Halk otobüsü durakları, Telekom karşısındaki geniş alana taşınarak caddedeki trafik yükü hafifletilebilir.

VAKIFBANK ÖNÜ

Alışverişler nedeniyle kısa süreli ya da bir miktar uzun süreli çift yönlü parklar nedeniyle trafiğin en fazla kilitlendiği noktalardan birisi de Vakıf Bank'ın olduğu kısa kesitli sokak. Bu caddede otobüs harici duraklama yapılmaması ve çift yönlü park yapımına yasak getirilmesi faydalı olacaktır.

HASTANE CADDESİ

Cadde, döner kavşaktan Telekom istikametine doğru genişletilse de özellikle alışverişler nedeniyle Hacılar Camii önündeki üçüncü parklar nedeniyle tıkanıyor.

Kent Meydanı koruma saclarından İnönü caddesine uzanan alandaki çift yönlü parklar da ciddi tıkanıklığa sebebiyet verdiği gibi saclara sıfırlanan araçlar nedeniyle yayaların yürümesi de güçleşiyor. Bu alanda tek yönlü park hem araç hem de yaya trafiği açısından yararlı olacaktır.

ÇİFTE FIRINLAR BÖLGESİ

Hacı Hıdır Camii'nden Zabıta Karakolu istikametin doğru yapılan üçüncü sıra parklar nedeniyle trafik akışı olumsuz etkilenirken, cami karşısı Eski Hal bölgesi giriş kısmındaki çift yönlü parklar da trafiği ciddi oranda olumsuz etkiliyor. Hacı Hıdır Camiinden Çifte Fırınlar Caddesi istikametine seyreden yolda yapılan çift yönlü ya a çift sıralı parklar da benzer sorunu yaşatıyor. Özellikle kargo firmasının bulunduğu alandan tepeye kadar olan kısımda çift yönlü yol, tek yön olarak kullanılmak zorunda bırakılıyor.

Kargo firmasının bu alandan kaldırılması, yolun darlığı nedeniyle çift yönlü parkların önlenmesi bölgedeki trafik akışını kolaylaştıracaktır.

HACI HASİP CAMİİ ÖNÜ

Öte yandan Hacı Hasip Camii'nin bulunduğu ara caddede de özellikle taziye kurulumları sırasında ciddi tıkanmalar mevcut. Çift yönlü parklar nedeniyle trafiğin çoğunlukla tıkandığı alanların başında gelen bu bölgede Bingöl Belediyesi tarafından duba çakılmak ve esnaflar tarafından da sökülmesine müsaade edilmemesi suretiyle bir çözüm getirilebilir.

ESKİ ÖZEL İDARE ALANI

Trafik Şube Müdürlüğü kiplerinin yer yer denetimlerinde cezai işlem uyguladığı alanlardan biri de şu anda park olarak düzenlenen Eski Özel İdare alanı çevresi. Saclarla çevrili ve kaldırımlara park yapılmasını önlemek için konulan demir korkuluklara rağmen çift şeritli yolda yine çift yönlü park yapılması trafik akışını olumsuz etkiliyor.

BEŞYOL BÖLGESİ

Kahvehaneler bölgesi olarak da nitelendirilen bu bölgede trafik çoğunlukla kilit durumda. Beşyol Kavşağı'ndan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi (Mezra Faki'ye doğru), Beşyol'dan yeni Mahalle'ye dönüş yolu (Halk otobüslerine kadar), Beşyol'dan Mirzan Mahallesi'ne gidiş, Beşyol'dan M. Akif Caddesi istikametine giriş (Oto Yıkamacılara kadar) olan bölgeler ile Beşyol Ekmek Fırını önünde çift yönlü parklar nedeniyle trafik durma noktasına geliyor.

Yine Beşyol mevkiinde sebzeciler ve balıkçıların bulunduğu alanda alışveriş nedeniyle zorunlu parkların yanı sıra uzun süreli ve çift yönlü parklar yapılması da ana problemlerden biri. Beşyol'dan mahallelere ayrılan kollarda duba ve benzeri müdahalelerle çift yönlü park yasağı getirilmeli.

BEŞYOL'DA KALDIRIM İŞGALİNE YOL İŞGALİ DE EKLENDİ

Araç ve yaya trafik sirkülasyonunun çok fazla olduğu Beşyol mevkiinde araç trafiği kadar yaya trafiği de olumsuz etkileniyor. Kaldırımları mekâna dönüştüren kahvehaneler, özellikle bayanların geçişine müsaade etmediği gibi bazı kahvehanelerin araç park alanlarını kürsülerle donatıp hem araç parkı yapanların yola kaymasına neden olduğu hem de yaya geçişini güçleştirdiği de açıkça görülebiliyor.

Beşyol'daki manav, balıkçı ve büfeleri kapsayan bölgede kaldırımları reyona dönüştüren esnaflar, yaya geçişine müsaade etmezken, otobüs durağı olarak kullanılan bekleme alanı da geçit vermez duruma dönüşüyor. Kapı önüne tek sıra eşya koyma müsaadesi, tek kişinin geçebildiği kaldırıma dönüşmüş vaziyette.

“ÖNCE DİĞERLERİNİ KALDIRIN, SONRA BİZE GELİN” SAVUNMASI

Emniyet Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi'nin bahanelere sığınmadan bu alanlarda ciddi ve kalıcı bir çözüm üretmesi çağrısında bulunan okurlar, çözümsüzlüğün ana nedeni olarak da esnaflara müdahalede alınan “Neden sadece ben? Her taraf aynı. Gidin hepsini kaldırın, ben de kaldırayım” yanıtı olduğu görüşünde.

Müdahalelerin ötelenmesinin seçim kaygılarıyla da ilişkili olduğunu savunan okurlar, “Artık seçim de yok. Trafiği tıkayan bunca araç için kent meydanını beklemek zorunluluğu da olmamalı. Kaldırım işgalleri için de artık ciddi ve kararlı bir adım atılmalı, bu bir seferberlik ruhuyla gerçekleştirilmeli ve kesinlikle zamana bırakılmamalı” görüşünü de ilettiler.

KAMUNUN KURALI İŞLEMEYİNCE VATANDAŞ KENDİ KURALINI KOYUYOR!

Paylaşımda en dikkat çekici konulardan biri de kamunun kuralları işletememesi. Kaldırım işgalleri ile hatalı parkların bilinçsiz ve bencil kişilerce yapıldığı, kamusal müdahale olmayınca bunun bir alışkanlığa dönüştüğünün altı çizilirken, sonrasındaki müdahalelerde hatayı işleyen kişilerin müdahalesiz dönemden kalan bir refleksle kendini haklı gördüğüne ve karşı direnç gösterdiğine de dikkat çekildi.

‘Kamusal alanların korunması gerektiği, araç trafiğinde de yaya trafiğinde kuralların belli olduğu ancak bu kuralların işletilmediği' gerçeğine işaret eden okurlar; “Kamu görevini layıkıyla yapıp kuralları işletmiş olsa, bu zamanla bir kültürün oturmasını da sağlayacaktı ancak kurallar işletilmeyince bireyler menfaati doğrultusunda kendi kurallarını işletiyor. Bu, sonraki müdahalelerde bir direnci de ortaya çıkarıyor. Devlet kuralı koyar, vatandaş uyar. Avrupa'da böyledir. Burada ise tam tersi. Toptan bir müdahale olmadığı sürece şehirde bu kültürü oturtmak ve sorunları çözmek mümkün olmayacaktır” sözleriyle önerilerini aktardılar.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109255)
29 Nisan 2024 Pazartesi 08:50
Bize bizim sorunlarımızı yazın teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109254)
29 Nisan 2024 Pazartesi 08:48
Bir kentin eğitim seviyesi = Kaldırım seviyesi ile araç yolu seviyesi arasındaki kot farkı Kasis sayısı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109253)
29 Nisan 2024 Pazartesi 00:19
Çözüm basit : Belediye kaldırım işgalleri için Bingöl'deki tüm esnafa 1 ay süre verecek , bu süre bittikten sonra da kimsenin gözünün yaşına bakmayacak.Şehir değil sanki köyde yaşıyoruz. Il Emniyet Müdürlüğü de özellikle otobüs duraklarına park edenlerin ve 2. sırada park edenlerin aracını tutup çekici ile kaldıracak. Bu şekilde kimse aracını gereksiz yere çarşıya da çıkarmaz . Bizim insanımızın cebine dokunmadan bu işler düzelmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109246)
28 Nisan 2024 Pazar 07:26
Çifte fırınlardaki trafik sıkışmasımasının Nedeni hacı Hasip camisinde taziye dolayısıyla bilinçsizce yapılan yol işgalleri ve parklardır ,sn editör karkoyu kapatmak fikri sizde nasıl doğabilir anlayabilmiş değilim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109235)
27 Nisan 2024 Cumartesi 20:25
Sürücü kursları denetlenmeli illa alış veriş yapcağın dükkan önüne park edilmeyeceği trafik akışını engellememek gerektiği öğretilmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109228)
27 Nisan 2024 Cumartesi 13:51
Trafik kurallarını önemsememenin hepimizin hayatında neden olduğu sıkıntılar hep birlikte yaşıyoruz, zaten ufacık olan mutluluğumuzda neler götürdüğünü görüyoruz. 'Yararlı olacak' bizi kurmayacak, önerdiğiniz çözümler tavizsiz uygulanacak; başka yolu yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109225)
27 Nisan 2024 Cumartesi 10:32
Bu sitede son zamanlarda okuduğum en isabetli konu. Hassasiyetiniz ve çözüm önerileriniz için teşekkürler, bu zamanda hala bunlardan bahsediyor olmamız bir o kadar da üzücü..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109224)
27 Nisan 2024 Cumartesi 09:41
Çok anlamlı bir haber olmuş. Umarım bir şeylerin değişmesine katkı sunar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109222)
27 Nisan 2024 Cumartesi 09:08
beşyol da kimi esnaf değil kaldırımı yolu dahi şigal etmiş yolu dükan vitrinine çevirmiş ne hikmetse belediye bi türlü göremiyor. yada bingölde belediye gibi kurum yokmu acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109221)
27 Nisan 2024 Cumartesi 09:06
Trafik af etmemeli bana keyfi sis farı cezası yazan trafik genç caddesinde saatlerce park ihlilali yapan kişiler ceza kesmiyor ziraat bankasının önü taksi durağı olmuş otoparka girip çıkamıyorsun halk otobüsleri yolun ortasında yolcu indirip bindiriyor sağda boşluk olsa bile yanaşmıyor trafiği kesiyor. Ve trafik haliyle tıkanıyor kalium Avm etrafı babalarının çiftliği sanki kaldırıma çiçek saksı ne bulmuşlarsa koymuşlar biride demiyor dükkanı tutun yol babanın mı Ziraat bankası yanı otoparka giden yol istila edilmiş tavlacı dolu ne yol var ne kaldırım
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın