
02:07Bakan Yılmaz’dan Kriz Yorumu01:49Belediye’den vergi uyarısı01:31Başkan Atalay, ‘Kesişme Noktası’nda01:25Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Teşekkür Plaketi01:17Sağlık Sen’den Moral Gecesi01:08“Havza Yönetimi ve Bilimsel Çalışmalar” Protokolü İmzalandı01:00Kutlamalar Bingöl Anadolu Lisesi’nde00:553 Bin paket kaçak sigara ele geçirildi00:49Özel Hulusibey Koleji, Türkiye İkincisi Oldu23:44Bilgi Yarışmasının Birincisi Serkan Akyaz23:37CHP’de kongre hazırlığı23:03İnce’den ince sözler10:16İstihdam garantili kurs09:53Hatice Belgin’i `Yılın Annesi` Seçtiler
İki ayı aşkın süredir Bingöl`ü etkisi altına alan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 266 köye ulaşımın kesildiği bildirildi. Köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf eden ekipler yer yer 2 metreyi bulan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Bingöl merkez karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını koordine eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Burakgazi, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığını belirtti.
Karın biriktiği yollarda ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Burakgazi, 2 aydan fazladır gece gündüz demeden köylerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.
İl genelinde bu sabah itibarıyla toplam 266 köy yolunun kapandığını belirten Burakgazi, yolların ulaşıma açılması için 11 ekibin devamı bir şekilde görev yaptığını ve zaman zaman ekiplerin de yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını ifade ederek, 18 greyder, 19 dozer, 8 kepçe, 3 kar küreme makinesi, 2 rotatif ve çok sayıda personelin durmadan çalıştığını dile getirdi.
Kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda birçok tır ve aracın mahsur kaldığı belirtildi.
Bingöl`de 2 aydan fazla bir süredir etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle şehirlerarası yollarda etkili oluyor. Bingöl-Erzurum karayolu Çat bölgesi, Bingöl-Diyarbakır arasında bulunan Genç ilçesinin Tapan Tepe mevki, yine Bingöl-Elazığ illeri arasında bulunan Yol Çatı, mevkilerinde ulaşımın çok zor sağlandığını gelen bilgiler arasında.
Meteoroloji yoğun sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin `yola zincirsiz çıkmamaları` uyarısında bulunurken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği belirtildi.

























