KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Baluken: altyapı mağdur ediyor

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sağanak yağış sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Altyapıdaki yetersizliğe vurgu yapan Baluken: “Alt yapının tamamlanmasının sonrasında ilk sağanak yağış ile beraber Bingöl ilimiz su baskınlarına maruz kalmıştır” dedi.

Baluken: altyapı mağdur ediyor
18 EKİM 2014 CUMARTESİ 08:17
0
1694
5
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, sağanak yağış sonrası özellikle Yenimahalle, Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde yaşanan sorunlara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını isteyen Baluken, alt ve üstyapıdaki eksikliklere dikkat çekerek: “Altyapı çalışmaları ve yapımı devam eden üstyapı çalışmaları sürekli arıza vermekte ve Bingöl halkını mağdur etmektedir” dedi.

Çalışmaların tamamlanması için belediye tarafından alınan kredilere dikkat çeken Baluken: “Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapılması için rekor düzeyde borçlanan AKP'li Belediye aynı projelerin tamamlanması için bankalardan krediler çekerek Bingöl halkının geleceğini ipotek altına almıştır” ifadelerine yer verdi.

Sağanak yağışın ardından Yenimahalle Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde evlerin su baskınlarına maruz kaldığını ifade eden Baluken: “Sorunlu ve yetersiz altyapı çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkan bu tablo, birçok aileyi büyük maddi zarara uğratmıştır. Su baskını ile beraber hanelerde ve işyerlerinde başta beyaz eşyalar arızalanması ve mobilyaların zarar görmesi olmak üzere çok sayıda zarar meydana gelmiştir. Alt yapı çalışmalarının proje aşamasından bugüne kadar geçen süreci değerlendirdiğimizde AKP'li belediye söz konusu su baskınlarından birinci derecede sorumludur” dedi.

Altyapı çalışmalarının yetersizliğine dair uyarılarda bulunduklarını ifade eden Baluken, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya; “Bakanlık olarak alt yapı çalışmaları devam ederken tüm bu uyarıların dikkate alınmamasının gerekçesi nedir? Bingöl'de ortaya çıkan su baskınları tablosundan Bakanlık olarak sorumlu olduğunuzu düşünüyor musunuz? ” diye sordu.

İçişlerinin su baskınlarından doğan mağduriyetlere yönelik çalışma yürütüp, yürütmeyeceğini soran Baluken: “Açıkça görülen bu planlama ve organizasyon yetersizliği sebebiyle Bingöl ilimizi bu şekilde bir hizmetsizlik sarmalına mahkûm eden sorumlular hakkında soruşturma açılacak mıdır? Halkımızın ve kamunun mağdur olmasına ve zarar etmesine sebep olan sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır? Söz konusu zararın ve mağduriyetin maddi boyutu Belediye adına hatalı ve yanlış yönetim sergileyen sorumlulardan tahsis edilecek midir? Bingöl ilimizde gerçekleşen su baskını sonrasında Bingöl Belediyesi'nin yaptığı açıklamada su baskınlarının sebebinin ‘dağ sularını kente akması' olduğunu belirtmesinin mantıklı bir izahı var mıdır? Dağlık coğrafyaya sahip yüzlerce dünya kenti varken, Bingöl'de su baskınlarının sebebinin Belediye tarafından dağ sularının kente akması şeklinde açıklanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Son 10 yılda AKP'li belediyelerin yüksek faizlerle Bingöl halkını borçlandırdığı bu kredileri merkezi bütçeden karşılamayı düşünüyor musunuz? Yüksek düzeyde borç ve borç faizlerinden dolayı iş yapamaz duruma gelen Bingöl Belediyesinin borçlarının silinmesi ve ilimize hak edilen yerel yönetim hizmetlerinin getirilmesi için farklı fonlardan destekleyici mali yardımlar göndermeyi düşünüyor musunuz?” sorularının cevaplandırılmasını istedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ahmet can (@Misafir_17950)
18 Ekim 2014 Cumartesi 23:45
.... herif her işi hallettinde sıra alt yapıyamı geldi. önce öldürdüğünüz insanların hesabını verin. Yasin BÖRÜ ne hale gelmiş yavrucak ALLAH hakkını alır sizden. sen terörist cenazelerini elazığ morgundan al defnet devleti protesto et. sen kimsinki yolumuzdan alt yapımızdan konuşuyorsun. Belediye başkanımız ALLAHIN izniyle halleder herşeyi. 5 yıl olacak ankaradasın bingöle ne yaptın insanlarını öldürtmekten başka. canlı bombada kaç kişi öldü bir hafta önce ölen polisler onlarda sen ve partinin eseri.Allah.....
tercan lı (@Misafir_17948)
18 Ekim 2014 Cumartesi 23:33
Çok biliyorsun ümit agar hacı ketenalp doneminde anasını aglattınız bingölün bahri keskin baskan vekilliğini kullanarak hastane taksi ihalesini aldı sende yeni otopark yaptık dıye hızmet havaları atıp ısletmesını aldın baska ne yaptınız bıngole anasını aglattınız o donem bıngolun. Bu engin tecrübelerini o zaman kullansaydın ya!
ümit agar (@Misafir_17946)
18 Ekim 2014 Cumartesi 13:27
Sağanak yağış dedilen m2 50 kg yağmur yağmış bır şehırde illa ki taşkınlar olacaktır yanlız şehrın etrafında bulunan dereler ile dağ sularının DSİ ile ortaklaşa toplama kanallarıyla dere islahı yapılırsa yapılan alt yapıya bu kadar yükleme olmaz bunun için kurumların ortak çalıma yapması gerekmektedir.
tevfik gedik (@Misafir_17945)
18 Ekim 2014 Cumartesi 12:37
Konuş Baluken konuş son demlerin halkın huzurunu kaçıracak her türlü eylem yapın buna öncülük edin sonra alt yapı magdur ediyor diye nagralar atın. Peki sizin ırkçı politikalarınızın magduriyeti ne olacak? Yakılan milyonlarca tl lik araçlar? Kobaneye bile yardım uzatan kızılay aracı? Kobaneden gelen kürtlere et dagıtırken vahşice katl edilen Yasin Börü? Bunlar bu halkı magdur etmiyor da parisli Baluken alt yapıdan rahatsız olmuş buna iki yüzlülüğün daniskası denir.
serpil haattısarı (@Misafir_17944)
18 Ekim 2014 Cumartesi 12:24
Gerçekten magduriyetse halkın çektiği sıkıntılarsa derdiniz yaktığınız hizmet araçlarını dozerleri tankerleri otobüsleri kızılay araçlarını konuşun. Ama derdiniz samimiyet değil sadece çıkıp şov yapmak halkı düşündüğünüz yok sizin.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın