KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bayram: yapılanlar açık tahriktir!

Lice’deki ‘heykel krizi’ kapsamında yol kesen PKK’nın Bingöl firmasına ait otobüsü ateşe vermesinin ardından bu kez Erzurum’da farklı bir siyasi gurup sempatizanları tarafından iki Bingöl otobüs taşlandı. Yaşananlara tepki gösteren Bayram; “Bingöllüleri tahrik etmekten başka bir yaklaşım değildir. Bu olayları yapanları kınıyorum!”

Bayram: yapılanlar açık tahriktir!
21 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 21:46
0
2013
2
AA aa

Son dönemlerde Bingöl-Diyarbakır yolunun kapalı olmasından kaynaklı sıkıntılar, her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Lice'deki ‘heykel krizi'nin çatışmaya dönüşmesinden sonra Bingöl-Diyarbakır seferi yapan yolcu otobüsü, PKK üyeleri tarafından durdurularak yolcular tahliye edilip yakılmıştı. Dün de Erzurum'da zıt bir siyasi gurubun sempatizanları tarafından gerçekleştirilen yürüyüşte Bingöl firmasına ait iki yolcu otobüsü taşlı saldırıya maruz kaldı.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert sözler sarf etti.

Bingöl halkının, siyasi tercihlerinden dolayı zıt guruplar tarafından baskı altında utulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bayram; “Otobüsü yakanlar ile taşlayanlar iki zıt kutup. İki taraf da halkın siyasi tercihlerini öne sürerek saldırıda bulunuyor. Bu bir tahriktir, halka yönelik baskıdır. Bu nasıl bir düşüncedir ki, halkın seyahat özgürlüğüne kast edilebiliyorlar? Bu otobüsleri yakanlar, taşlayanlar, esnafın malına kast etmeyi nasıl normal karşılayabiliyor ve bu düşünceyi savunan sözde siyasi temsilciler buna sessiz kalabiliyor? Esnaflarımızın bu otobüsleri hangi emekle aldıkları, ne tür sıkıntılar çektiğini biliyorlar mı? Alın teriyle alınan bu otobüsleri nasıl bir çırpıda ateşe verebiliyor ya da taşlayarak zarar verebiliyorlar? Bu illerin valileri, güvenlik güçleri yok mu? Her önüne gelen Bingöl esnafının malına zarar verebiliyor! Bingöl halkı Diyarbakır'a, Erzurum'a gidemeyecek mi? Bizler de aynı tavrı mı takınalım? Bizlerde mi Diyarbakır, Erzurum otobüslerine zarar verelim? Buralardan gelen insanları bu şehre sokmayalım mı? Belki de istedikleri budur ama Bingöl halkı provokasyonlara gelmeyecektir. Bu saldırıyı düzenleyenleri ve buna destek veren ya da savunanları kınıyorum. Milletin vicdanında asla kabul görmeyeceklerini de bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kasım boluk (@Misafir_17723)
24 Ağustos 2014 Pazar 09:33
siyasetle iştigal edenlerin sorumlulukları vardır yaptıkları gibi yapmadıklarından da sorumludurlar nedir bu Bingöl ün çevre ilerden çektikleri. ali bayram gibi sağduyu sahibi insanlar bunu gündeme getirseler de milletvekilerinin de ağzından duymak isteriz yanlış yanlıştır kim veya hangi gurup olursa olsun siyasi düşünce gözetmeksizin birlik içinde olmanın zamanıdır bu saldırıların galibi yoktur mağlubu vardır bu mağlubiyet halkımıza misliyle tatırlmaktadır uyanık olmamız lazım siyasilerden beklentimiz kalmamıştır.
bingöl lü (@Misafir_17709)
21 Ağustos 2014 Perşembe 22:13
biz ne Kürt nede Türk faşistlerinin emellerine alet olmak zorunda değiliz bu baskılar bizi yıldıramaz ali başkana katılıyorum
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın