KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bingöl sömürülüyor!

Bingöl’de sağlık alanındaki eksiklikler gündemden düşmek bilmiyor. Doktor sıkıntısı, personel yetersizliği, cihaz yetersizliği ve teknik arızalar hastaları dışa bağımlı hale getirirken, yolsuzluk ve usulsüzlükler ise kamuoyunu sıkça meşgul ediyor! 6 yıldır inşaatı tamamlanmayan Bingöl Devlet Hastanesi yeni binası ise her kesimden tepki toplamaya devam ediyor.

Bingöl sömürülüyor!
24 NİSAN 2015 CUMA 00:15
0
3185
0
AA aa

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 2010 yılında yapımına başlanan ve 7 bloktan oluşan 250 yataklı Devlet Hastanesi gündemdeki yerini koruyor.

32 milyon 905 bin lira bedelle Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun firması olan “Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş”nin ihalesini aldığı ve sözleşme gereği 25 Haziran 2013'te bitirilmesi planlanan hastane inşaatı ve sağlık alanındaki eksiklikler, kamuoyunun tepkisine neden oluyor.

“BİR TEK HASTANENİN OLMASI TUHAF DEĞİL Mİ?”

Bingöl Devlet Hastanesi yeni binasına yönelik basın açıklaması yapan Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, çevre illerin durumuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bingöl'de bir tane hastane vardır. Yenişehir Hastanesi zaten hastaneden sayılmaz. Koca ilde bir tane devlet hastanesinin olması tuhaf değil mi? Çevre illerin tamamında birden fazla hastane var. Biz Bingöllüler bir tane hastanenin kavgasını veriyoruz.”

Bingöl'ün sağlık alanındaki sorunun sadece ‘Bingöl Devlet Hastanesi Ek Binası'ndan ibaret olmadığına dikkat çeken Karasu: “sağlık alanındaki sorunumuz büyüktür. Hala birçok tahlil Bingöl'de yapılamamakta! Anjiyo hastalarımız çevre illere gitmek zorunda kalmaktadır. Elazığ, Diyarbakır, Erzurum ve Malatya'ya olan bağımlılığımız ve bu bağımlılığın getirdiği mağduriyet devam etmekte. Bingöl bu illerin sömürgesi durumundadır. Çevre iller Bingöllü hasta ve hasta yakınlarıyla doludur. Uzman doktor sayısı yetersizdir. Bazı branşlarda doktor başına 130 Bin, yan branşlarda ise 260 Bin hasta düşmektedir. Hastanene çok büyük bir yoğunluk vardır. Çoğu zaman adım atacak yer sıkıntısı yaşanmaktadır. Mevcut kötü şartlarda sadece hastalar ve hasta sahipleri mağdur olmuyor, sağlık çalışanları da bu kötü ortamın ve şartların mağdurudur” dedi

“GALİP, HER YIL BİZ BİNGÖLLÜLERE GALİP GELİYOR”

Bingöl Devlet Hastanesi Ek Binası'nın ihalesinin 2011 yılında yapıldığını anımsatan, Karasu, firma sahibi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nu şu sözlerle eleştirdi; “Bina bir türlü bitirilmiyor, işi bitirme süresi her yıl uzatılıyor. Galip, her yıl Biz Bingöllülere galip geliyor. Galip Ensarioğlu hazine bulmuş, niye bitirsin ki? Her yılın birim fiyatı üzerinden para kazanıyor. İster ki 2023, gerekirse 2071 yılında bitsin. Hastanenin maliyetini, Galip Ensarioğlu ve ekibinin rantını devlet düşünsün. Bir türlü bitirilmek istenmeyen hastane binasının mağduriyetini Bingöllüler yaşıyor. Hastane bitse bile mevcut hastane yıkılmamalıdır. Ola ki hastane bitti, yeni hastane Bingöl'ün yükünü taşıyamaz. Mevcut hastanenin 2 katı tıraşlanmalı, yeni bir hastane yapılıncaya kadar kullanılmalıdır”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı da eleştiren Karasu, şunları söyledi: “Bakanımız var ama anlaşılan bizden çok Galip Ensarioğlu'na bakıyor. Galip Ensarioğlu'nun rant döngüsüne sessiz kalıyor. Galip Ensarioğlu'na gücü yetmiyor iddiaları gerçekçi değildir. Sayın Cevdet Yılmaz muhtar değil, bakandır. Bir milletvekiline gücünün yetmemesi imkânsız. Bingöl bürokrasisi ve siyaseti yetersizdir, sağlık bakanlığında etkili bir pozisyonda bürokratlarımız olsaydı durum farklı olurdu.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın