KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bu ayıptan kurtulmamız lazım

Yeni Anayasaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, “Bir ayıp yaşıyoruz şu anda. Darbe döneminde hazırlanmış ve o dönemki şartlar içinde toplum tarafından tartışılmadan toplumun önüne dayatılmış bir anayasadan bahsediyoruz. Bu Anayasadan, bu ayıptan ülkemizi bizim kurtarmamız lazım” dedi.

Bu ayıptan kurtulmamız lazım
11 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 01:44
0
1431
4
AA aa

TV Net'in canlı yayın konuğu olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İkinci toplantısı yapılan yeni anayasaya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, seçim döneminde bütün siyasi partilerin yeni anayasayı halka taahhüt ettiğini anımsattı.

Bakan Yılmaz, “Özellikle tabii iktidar partisi ve ana muhalefet partisi olarak baktığınızda bu çok daha net bir şekilde ortada duruyor. Bir ayıp yaşıyoruz şu anda. Darbe döneminde hazırlanmış ve o dönemki şartlar içinde toplum tarafından tartışılmadan toplumun önüne dayatılmış bir anayasadan bahsediyoruz. Bu Anayasadan, bu ayıptan ülkemizi bizim kurtarmamız lazım” dedi.

“Daha demokratik, özgürlükçü, katılımcı, evrensel demokratik standartları karşılayan bir anayasayı halkın temsilcilerinin başarabilmesi lazım” diyen Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu aslında demokrasimizin geldiği olgunluk düzeyini de hem içeride, hem dışarıda herkese kanıtlama fırsatı sunuyor bize. Bu anlamda Meclis'teki komisyonu biz önemsiyoruz gerçekten. Meclis Başkanımızın başkanlığında bu bir parti inisiyatifi değil, Meclis'in inisiyatifi. Bütün partiler orada, inşallah bütün partiler verdikleri sözlere bağlı kalırlar ve bu anayasa tartışmasını Türkiye artık geride bırakır, gündeminden düşürür ve çok daha olgun bir demokrasi olarak yoluna devam eder. Bunu artık başarmak durumundayız. Ama tabii göreceğiz, yani bu süreç içerisinde partilerin aldıkları tavırları göreceğiz. Geçmişte üzerinde uzlaştığımız birtakım maddelerde bile maalesef partiler adım atmadılar. Bugünkü Cumhurbaşkanımız Başbakan iken teklifte bulunmuştu hatırlarsanız, gelin hiç olmazsa şu üzerinde uzlaştığımız maddeleri hızlıca yapalım diye, ona bile sıcak bakılmamıştı. Böyle düşününce ister istemez biraz ihtiyatlı bakmak durumundayız bu sürece. Ama bir taraftan da ümit var olmak durumdayız. İnşallah halkımızın da sivil baskısıyla bu süreçten sonuç alınır diye ümit ediyorum.”

TERÖR OLAYLARI

Silopi'de operasyonların tamamlandığını belirten Bakan Yılmaz, terör olaylarından kaynaklanan sıkıntıların tespit edileceğini söyledi.

Bakan Yılmaz, “Silopi'de tamamlandı süreç, artık bir normalleşme süreci yaşıyor Silopi inşallah en kısa sürede de bu tamamlanır. Operasyon sonrası tabi birtakım yaşanan operasyonlar sırasında yaşanan sorunlar, sıkıntılar tespit ediliyor. Bunlara yönelik atılması gereken sosyal ve diğer fiziki altyapıya ilişkin adımlar atılacak. Hızlı bir şekilde orada yollarla ilgili yapılması gerekenler, çünkü barikatlar kazıldı, çukurlar oluşturuldu onlarla ilgili çalışmalar yürütülecek. Binalarımızın hızlı bir şekilde normal görünümüne ulaşması için gerekli çalışmalar yapılacak. Daha orta vadeli olarak da tabi kentsel dönüşüm daha sağlıklı şartlarda insanımızın yaşaması için ve hizmetlerden faydalanması için gerekli tedbirler alınıyor” dedi.

Operasyonların devam ettiği Cizre ve Sur'daki durumu değerlendiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Oralarda nerede bir hendek varsa, nerede bir terör unsuru varsa, silahlı bir unsur varsa orada gereğini güvenlik güçlerimiz yapacak. Yani burada hani şu olur, bu olur nerede problem varsa, nerede halkımızın hayatını normal hayatının akışını olumsuz etkileyen bir hadise varsa oralara güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleleri yapacaklar, tabi kendi tayin ettikleri bir planlama içinde, önceliklendirme içinde bu çalışmaları yapacaklar. Ama en önemli sorunları yaşadığımız yerler artık birer birer normalleşme sürecine giriyorlar” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Cesur Kentli (@Misafir_19435)
11 Şubat 2016 Perşembe 12:26
Bingöle geldiğinizde neden yanınızda hep aynı tipler var.Üniversiteyi talan etmek için pusuda bekleyen o kadar kurt varki sabırsızlıkla Yeni Rektörün atanmasını beklemektedirler. Allah kolaylık versin kendisine hangi birinin taleplerini gerçekleştirecek ki, taş üstüne taş koymaya fırsat bulursa iyidir.
Dertli Zaza (@Misafir_19434)
11 Şubat 2016 Perşembe 12:18
Hastane bitemiyor hergün Elazığtaki araştırmayı besliyoruz.Bölge hastanesi Necati ÇETİNKAYANIN ağırlığından dolayı Elazığa gitti.Çapakçur köprüsü ne alemde, peki Doğalgaz noldu? ha yollarımız mı Elazığ sınırına geçtikmi sıcak asfalt,solhan zaten çukurlardan geçilmiyor,diğerlerini zaten anlatmaya gerek yok.peki bakanlığınızda bingöllü bir bürokrat varmı hayır.en çok 1 mühendis oda pasif ama bingöldeki kurum yöneticilerinin sizin bölgeden olması için mücadele edersiniz. dışarıdakilerde Bakanınız var diyor.
köyün delisi (@Misafir_19433)
11 Şubat 2016 Perşembe 10:00
Sayın Bakanım devletin temel görevlerin sağlık eğitim güvenliktir..Sağlığı yerinde olmayan biri nasıl özgür nasıl demokratik nasıl evrensel değerlerin paşinde koşabilir.Kontrolsüz güç güç olmadığı gibi sağlıksız özgürlük de özgürlük değildir
hasta adam osmanlı(bingöl) (@Misafir_19432)
11 Şubat 2016 Perşembe 09:50
sayın bakanım hastane diyoruz hastane ne oldu şu hastane....
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın