KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bu bir veda değildir

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Genel Başkanvekili olarak Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetimin başına geçecek. Törende bir konuşma Erdoğan: “Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Birlikte geldik, birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Bu bir veda değildir
02 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 01:02
0
1954
0
AA aa

AK Parti Cumhurbaşkanı Aday Tanıtım Toplantısı, ATO Kongre Merkezi'ndeki törende yapıldı. Törene yaklaşık 4 bin kişi katılırken, Başbakan Erdoğan törenin yapıldığı salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi. Erdoğan, sahneden katılımcıları selamladı.

ADAYI MEHMET ALİ ŞAHİN AÇIKLADI

Törende İstiklal Marşı'nın hemen ardından 'Dönmem Geri Senin Yolundan' isimli türkü eşliğinde Başbakan Erdoğan'ın görüntüleri yayınlandı. Klibin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, adayı açıklamak üzere kürsüye geldi.

Şahin, AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geniş bir istişare süreci geçirdiklerini belirterek; “Her kesimle istişarelerde bulunduk. Milletin reis-i cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. Bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olması için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday olması gerekiyor. Biz, grubumuzdaki tüm milletvekili arkadaşlarımızın imzasını topladık. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın imzasıyla, ittifakıyla Cumhurbaşkanı adayı belirledik. Aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız, Başbakanımız, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI ANLATTI

Şahin'in konuşmasının ardından Dombıra müziği eşliğinde kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan konuşmasına duayla başladı. “Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah'tır. Bu davayı bugüne eriştiren rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun" diye başlayan Erdoğan, nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını anlattı.

Erdoğan: “12. Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi bu millet seçerse, milletle devlet bir olacak. Cumhurbaşkanının Meclis tarafından değil halkın bizzat kendisi tarafından seçilmesi basit, teknik bir değişiklik değildir. Bu sadece yöntemin değişmesi değildir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, bir tarihin, vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır, bunu böyle bilelim. Devletle milleti kucaklaştıran, milletin çıkarlarını gözeten bir Cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır. Eğer seçilirsek asla bir kesimin, partinin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacağız. Bize oy versin yâda vermesin hiç kimsenin endişesi olmasın. 10 Ağustos'ta AK Partililerin, CHP, MHP, HDP'ye gönül verenlerin tüm siyasi görüşlerin oylarına talip olduğumuzu, onların da oylarını alacağıma inanıyorum. Bundan şüphem yok. Görevim süresince tek ama tek gayem var. 77 milyona hizmet üretilmesini sağlamak olacaktır. Eğer seçilirsek inşallah farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacağız. Ekonomiyi büyütmek, demokrasiyi ileri standartlara kavuşturmak, AB'ye tam üye olmak için daha çok çalışacağız. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ve başbakan her anlamda Türkiye'yi uçuracaktır.”

PARALEL YAPI'YI TAMAMIYLE TASFİYE EDECEĞİZ

Milletin birliğinin yanında, ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm girişimlere karşı cumhurbaşkanının birincil derecede görevi vardır. Paralel devlet yapılanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ülkemizin bağımsızlığını hedef alan bu maşa örgütle en üst düzeyde mücadele etmeye devam edecek ve bu mücadeleden zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bu kirli yapıyı hukuk içinde tamamıyla ve hızlıca tasfiye edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Bugüne kadar Türkiye'ye, aziz milletimize, istiklalimize, istikbalimize yapılan her türlü saldırıya karşı dik durduk, göğüs gerdik, asla taviz vermedik. Bu mücadelenin aynı şekilde, aynı kararlılıkla, hatta daha da güçlü bir şekilde süreceğinden kimsenin bir endişesi, şüphesi olmasın. Bizim için cumhurbaşkanlığı makamına çıktığımız zaman orası bir dinlenme makamı asla olamaz, olmayacaktır. Çözüm sürecini bedeli her ne olursa olsun sürdüreceğimizi defaatle ifade ettim. Allah nasip ederse, cumhurbaşkanlığımızda da çözüm sürecinin sekteye uğramasına asla müsaade etmeyiz, edemeyiz. Türkiye'nin çözümden, barıştan ve kardeşlikten başka hiçbir seçeneği yoktur.”

HELLALİK VE AF İSTEDİ

Teşkilatımız içinde istemeden kırdığımız kardeşlerim varsa onlardan af diliyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarından tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik diliyorum. Gerek ilk gençlik yıllarımdan beri, gerek 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurduğumuz günden beri birlikte yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarımdan da helallik diliyorum, haklarını bana helal etmelerini arzu ediyorum

VEDA DEĞİL AÇILIŞ

Birbirimizden ayrılmıyoruz, yeni bir başlangıcın heyecanı hep birlikte yaşıyoruz. Seçilirsek grup kürsülerinde bizimle bir araya gelemeyeceğiz ama bizler ezelden kardeşiz. Ebediyen kardeş olarak hasbihal edeceğiz.

Eğer seçilirsek, birbirimizden kopmayacağız, Türkiye'nin istikametini belirlerken her aşamada ve her kademede birlikte olacağız, partimizle hükümetimizle birlikte hareket edeceğiz. Birlikte geldik, birlikte yürümeye devam edeceğiz.

FATİHA SÜRESİNİN ANLAMINI OKUYARAK KONUŞMASINI TAMAMLADI

Bir kez daha takdir milletindir. Millet son sözüyle birlikte kararını söyleyecektir. Her birinizden helallik diliyorum. Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Bu, bizim için çok farklı bir an, işte bu bir hatime değil, inanıyorum ki bir Fatiha'dır, bir açılıştır. (Erdoğan Fatiha süresinin mealini okudu)" 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın