Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed(s.a.v)'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.
Bu gecenin bütün müslümanların nazarında müstesna bir değeri olduğuna vurgu yapan Atalay, “Hz. Peygamber (sav); evrensel risaletini, yüce ahlakını ve örnek hayatını bütün insanlığa yeni bir ruhla anlatmak maksadıyla görevlendirilmiştir.Asırlardan beri bu gece; İslam âleminde "Mevlid Kandili" adıyla kutlanagelmiştir. Peygamberler zincirinin son halkası olarak gönderilen Efendimiz (sav), cehaletin her türlüsüne karşı savaş açmış, getirdiği ilim ve tefekkür anlayışıyla karanlıkları aydınlatmıştır.Hak, eşitlik, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi ilahi prensiplerle insanı insana kul eden anlayışları kırmış, güçsüzün, yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin koruyucusu olmuş, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırarak, kin, nefret ve haset gibi kötü duyguları ortadan kaldırarak kardeşliği tesis etmiştir. Peygamberimiz (sav) sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için örnektir. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın acılar yaşadığı günümüzde peygamberimizin (sav) sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileği ile Bingöllülerin ve tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
Sayın Başkan, Acaba mevlit kandili mesajını kaleme döktüğünüz anda bu kışın ortasında sorgusuz sualsiz işten çıkardığın, Müslüman Bingöllü hemşehrilerin aklınıza gelip onlarında mesajınıza dahil edip sevgi ve saygılarınızı sundunuz-mu. yoksa düşüncelerinden dolayı yol verdiğiniz bu insanları mevlit kandili mesajınızdan ayrımı tuttunuz. Yüksek ahlak ve vicdanınız böyle olmasını mı gerektirdi.
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın