KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Davutoğlu: zanlılar yakalandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkâri’de 3 askerin şehit edilmesi ile ilgili olayın faillerinin gözaltına alındığını söyledi. Davutoğlu: “Yüksekova’da askerlerimizİ şehit edenler yapılan takiplerle yakalandılar ve adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak” dedi.

Davutoğlu: zanlılar yakalandı
28 EKİM 2014 SALI 06:40
0
1485
0
AA aa

Başbakan Davutoğlu, Ankara'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı VIP salonu önünde açıklama yaptı. Hakkâri Yüksekova'da Jandarma çavuş Ramazan Gülle ile jandarma erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz'ın şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucu, olaya karıştıkları yönünde ciddi deliller elde edilen kişilerin gözaltına alındığını belirtti.

Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Evvelsi gün hepimizin yüreğine bir ateş düşmüştü. Yüksekova'da bir uzman çavuşumuzu ve 2 erimizi kaybetmiştik. Ülke savunması için, milletimizin huzuru, ülkemizin bekası için şehadet şerbetini içmişlerdi. Hepimiz bu acıyı derinden hissettik. Biz bu acıyı yaşarken bir taraftan da hepinizin takip ettiği gibi kamu düzeninin tesisi ve suçluların mutlaka adalete teslim edilmesi için gerekli talimatları da vermiştik. Olayın olduğu andan bu yana Genelkurmay Başkanımızla, Hakkâri valimizle İçişleri Bakanımız ile sürekli temas halinde idik. Olayı en başından itibaren bütün güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Her türlü tedbiri alıp arka arkaya operasyonlar yapıldı ve bugün sizlin de açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğu yönünde güçlü deliller elimizde olan şahıslar gözaltına alındılar. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede Hakkâri Valimizin yaptığı açıklamada da görüldüğü gibi güçlü delillerle bu operasyonlar ve takipler neticesinde ilgili şahıslar şyu anda gözaltındalar.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİ, KAMU DÜZENİN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR'

“Çözüm sürecinin mevcudiyeti, kamu düzeni anlamında herhangi bir zaaf olacağı şeklinde telakki edilmemelidir ve algılanmamalıdır.” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz her zaman söylüyoruz; çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir. Kamu düzenini bozan kim olursa olsun, hangi gerekçe ile olursa olsun herhangi bir eyleme yöneldiğinde, şiddete yöneldiğinde kamu görevlileri her türlü tedbiri alır ve bu eylemi durdurur. Daha önce baraja yönelik saldırıda olan da budur. Kamu düzenine riayet edildiği zaman ise herkesin her türlü görüşü beyan etme hakkı vardır. Her türlü toplantı ve gösteri yapma hakkı da vardır. Ama kamu görevlilerimizin kamu düzeni için aldığı tedbirleri kıyas göstererek misilleme mantığı ile güvenlik birimlerimize saldırılar olursa buna da gereken cevabı veririz. Sorumlular adalete teslim edilir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletini yaşatma konusundaki irademizden de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bingöl'de önce görülmüştü polislerimizin şehadeti sonrasında sorumluları takip esnasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi., Şimdi de Yüksekova'da askerlerimizi şehit edenler yapılan takiplerle yakalandılar ve adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak. Hiç kimse işlediği suçun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır. Hükümetimiz de güvenlik birimlerimiz de güvenliği sürdürmelidir. Gerekli tedbirleri alacağız ve kamu düzenin ülkenin her bir tesis edene kadar da şiddet yanlılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın