KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

En büyük sorun barınma

Bingöl Üniversitesinin hedeflerini, gelinen noktayı ve gelecekle ilgili düşüncelerini paylaşan Rektör Baydaş, öğrenci sayısının 11 bini aştığı üniversitede en büyük sorunun “barınma” olduğunu vurguladı.

En büyük sorun barınma
02 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 22:20
0
3817
5
AA aa

Bingöl Üniversitesinin gelecek eğitim-öğretim yılında 11 bin 500 öğrenciye ulaşacağını ifade eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversitede en büyük sorunun, öğrencilerin barınma sorunu olduğunu dile getirdi.

Yeterli yurtların bulunmamasından dolayı öğrencilerin sıkıntı çektiğine dikkat çeken Rektör Baydaş: “Üniversitemizde en temel sorun, konaklama. Hiçbir yerde bu kadar büyük bir sorun yok. İnsanların öğrencilere evlerini vermeleri ile ilgili sıkıntıları var. Kentsel dönüşümden dolayı bir sürü aile evsiz kaldığı için öğrenciler de ev bulamıyor. İki yıldır öğrenici yurdu yapılacak diye bekliyoruz. Ancak yer bulanamadığı için yurt yapılmıyor. Hâlbuki büyükler tarafından, ‘Ben şuraya yurt yapacağım, şurası yurda tahsis edilsin' diye irade gösterilse oranın tahsisi yapılır, Kredi Yurtlar Kurumu gelir yapar. Kredi Yurtlar Kurumu, ‘Bize sadece yer gösterin, yapalım.' Diyor. Dolayısıyla Bingöl Üniversitenin temel sorunu, üniversitenin dışındaki bir sorundur. Dolaylı olarak ise üniversitenin sorunudur. Öğrencinin konaklama sorunu büyük bir sorun olarak halen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİ SAYIMIZ 11 BİN 500 OLACAK”

Gelecek yıl için 4 bin yeni kontenjan açtıklarını dile getiren Baydaş: “Bin öğrenci mezun verdiğimizi düşünelim, buna 3 bin ilave öğrenci gelecek. Geleceklerden 500 kişinin kayıt yapmadığını varsayalım. Gelecek eğitim yılında üniversitemizde öğrenci sayımız 11 bin 500'e yükseliyor. Mevcut haliyle konaklama sıkıntısını yaşıyorken, 2 bin 500 ilave öğrenciyi nereye yerleştireceğiz. İşte en büyük temel sorumuz bu” şeklinde konuştu.

“3 BİN KİŞİLİK CAMİ YAKINDA FAALİYETE GEÇECEK”

Üniversitenin sosyal faaliyetlerine de değinen Rektör Baydaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite olarak; bir taraftan inşaatlarımız devam ediyor ama bitmiş olan yerleri her şeyiyle yaşanılabilir bir duruma getirmişiz. Parklar, spor alanları ve sosyal faaliyetlerin yapıldığı yerler, kantin, kafeterya ve merkezi yemekhaneler; personel için ayrı, öğrenciler için ayrı yapılmış. Ayrıca ibadethane olarak, 3 bin kişilik bir camii tamamlanarak faaliyete geçecek inşallah.”

Öğrenci sayısına dikkat çeken Baydaş: “Üniversitemizin esasında 10 bin tane öğrenci seviyesine çıkmasını yaklaşık olarak 8 yıl olarak bekliyorduk. Ama yeni açtığımız bölümler ve özelikle öğretim üyesi bulma konusundaki üniversite olarak başarımızla yeni bölümler açtık. Şuan itibarıyla 8 yılık hedefimizi 6 yılda çok aşmış durumdayız.

“BAZI BÖLÜMLERİMİZ, 40 YILLIK ÜNİVERSİTEDELER DE HALEN YOK”

“Ciddi manada personel sıkıntımız yok. 2014 yılında içerisinde yeni açtığımız bölümler; Psikoloji, Elektik ve Elektronik Mühendislik bölümleri olmak üzere iki yeni bölüm açıldı. İlave olarak meslek yüksekokullarına bağlı olarak, 4 tanede program açtık. Böylece birçok eski üniversiteden ‘özelikle Fen Edebiyat için söylüyorum' daha fazla bölüm açmış durumdayız. Bazı bölümlerimiz var ki, 40 yıllık üniversiteler de yok daha. Biz o bölümleri açmış durumdayız.”

Genç Meslek Yüksek Okuluyla ilgili ihaleyi yeni yaptıklarını ifade eden Baydaş: “Genç Meslek Yüksek Okulunu 2009 yılında kurmuştuk. İlçede eğitim binası olmadığı için Bingöl Üniversitesinde eğitimlerini veriyorduk. Şuan yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alanı olan modern bir bina, Genç ilçesinin girişinde sağ tarafta yapılacak. Hazine tahsisi ile onun ihalesini yaptık. 2015 yılı sonbaharda bir aksilik olmazsa hizmete açmayı düşünüyoruz inşallah.” şeklinde konuştu.

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile ilgili de bilgi veren Baydaş sözlerini şöyle tamamladı: “Genç ilçesinde yaptığımız binanın bir benzerini de Solhan ilçesinde ihale edeceğiz. Hatırlasanız geçen yıl Solhan'da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu kurmuştuk. Orada bir arsa sıkıntısı vardı. Zannedersem o arsa sorunu da çözüldü. İnşallah bu yıl içerisinde Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun ihalesini de yaparız. Belki temel atma aşamasına gelmeyiz ama ihale süreci bitmiş olur. 2015 yılının bahar ayında ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Yetiştirirsek bu yıl temel atmayı düşünüyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
M.Fuat öğün (@Misafir_17646)
08 Ağustos 2014 Cuma 22:33
Sayın hocam evet üniversitemiz belki 40yıllık üniversitelerin başaramadığını başardı.amma Bİngölümüz dışardan gelip okumak isteyen öğrencilerin 'yeter ki öğrenci gelsin ifadesini kullanalım' diye sahipsiz olmaları yüzünden ahlak 40 yıllık değil belki 140 yıllık üniversitelerin verdiği ahlaksızlık emmarelerini 140 bin kat daha fazla ortaya çıkarmıştır. Biz ahlaksızlığı cahiller yapmaya müsaittir diye düşünürken ahlaksızlık eğitim yoluyla bize musahhar oldu üniversite sayesinde.Sİzlerden başınızı iki elinizin arasına alarak düşünmenizi diliyoruz.
Gül Kalem (@Misafir_17595)
22 Temmuz 2014 Salı 23:07
Bundan sonrası ise Kentsel Dönüşüm adı altında inşaatı devam etmekte olan TOKİ konutlarının seneye Haziran seçimi için siyasi konjonktür adına malzeme yapılmadan bir an önce hak sahiplerine verilmesi hususunun cihetine gidilmesi gereğinin vicdanlarda hasıl olması dileğimdir.Üniversiteye gelince edindiğim izlenimde öğrencilerin kılık kıyafetindeki renk ve resimli tişörtlerde ülkenin birlikteliğini bekasını geleceğini zedeleyecek tarzda olduğunun kanısını taşımaktayken konunun ciddiyetine varılması ve ebedi birlikteliğin sağlanmasını dilerim.
Gül Kalem (@Misafir_17594)
22 Temmuz 2014 Salı 22:59
Sayın Rektör bey sözlerim şahsınıza değil haberin niteliğinedir.Ab-ı hayat diyarının havasını teneffüs eden bir bireyi olarak yaşadığım ilin sorunlarına her nefes alışverişim kadar tanık olmuşumdur.Bu ilde yaşayan herkes bilir ki köy deprem konutlarının yapımı aşamasında Yüksek öğretim kurumu yakınında yapılaşmaya karşı çıkan aydın kesimin muhalefeti orantısız güçle-kaba kuvvetle engellenmişti.Sorunu önünü görmeyen sözde büyük diye nitelediğimiz kişilerce peyda olurken,genç kuşak cezasını çekmektedir.
hasan tartar (@Misafir_17591)
22 Temmuz 2014 Salı 18:57
daha üniversite bitmeden lojmanlar bitti kendısıde villa da oturuyor öğrencinin barınma sorunu varmışşşşşş. öğrencilerin barınma sorunu haledlırse harvard ile yarısacakmısız.
necmettin yıldız (@Misafir_17551)
09 Temmuz 2014 Çarşamba 16:46
ev sahipleri lütfen öğrencilere yardımcı olunuz kira az alınsın memleketimiz gelişsin ihtiyacımız var esnaflarımız perişan bingölün geleceği için üniversitenin dahada gelişmesi gerekir inşallah bir an önce toki faaliyete gider rahatlarız
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın