KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Hizmet yoksa oy da yok

Bingöl’ün Çiçekdere Köyü’ne bağlı Kuşluca Mezrası, 2002-2014 yılları arasında yapılan 8 seçimde tümüyle AK Parti’ye destek verdi. Ancak mezra sakinleri, üstyapı, içme suyu, yol ve sulama kanalı gibi sorunlarının çözülmediğini gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gitmediler. Sorunlarının giderilmediği takdirde ileriki seçimlerde de sandığa gitmeyeceğini belirten köylüler, 80 oyu ateşe vererek yaktı.

Hizmet yoksa oy da yok
19 AĞUSTOS 2014 SALI 21:38
0
3909
0
AA aa

8 SEÇİM DESTEK OLDULAR, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ BOYKOT ETTİLER

Bingöl Merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekdere Köyü Kuşluca Mezrası sakinleri, 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığını seçimini protesto etti. 25 hane, 200'ye yakın nüfusu ve 80 seçmeni bulunan Kuşluca Mezrası'ndaki sorunlar giderilmeyince halk tepki olsun diye sandığa gitmedi. Mezra meydanında toplanan vatandaşlar, oylarını ateşe vererek yaktı. Sekiz seçimde AK Parti Hükümeti'ni hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden köy sakinleri, başlıca sorunlar giderilmediği sürece sandığa gitmeyeceklerini ifade ettiler.

“İÇME SUYUNA LAĞIM SULARI KARIŞIYOR” İDDİASI

Mezrada şebeke sularının koktuğunu ve yapılan tahlillerde suyun kirli çıktığını ifade eden mezra sakinlerinden Doğan Aslan, sondaj kuyusunun dere ağzında bulunduğunu ve dere sularının kuyuya karıştığını söyledi. Sondajın 50-60 metre derinlikte vurulduğunu ifade eden Aslan: “Köyümüzde 5 yıl önce sondaj vuruldu. 2 derenin birleştiği yerde 50-60 metre derinlikte vurulan sondaj kuyusuna dere suları karışıyor. Aynı dereye 10 köyün lağım suları karışıyor ve bizden bu suyun içilmesi bekleniyor. Su, lağım gibi kokuyor her zaman çamurlu ve pislik akıyor. İnsanları bırak, musluktan akan suyu hayvanlarımız bile içmiyor” dedi.

Tüm mezra sakinlerinin doğal kaynak sularına yöneldiğini söyleyen Aslan: “Çaresiz köyün karşı tarafından bulunan eski bir yerleşim yerinden hayvanlarla, araçlarla, insan gücüyle evlerimize içme suyu taşıyoruz. Şebeke suyundan numune alarak kendi imkânlarımızla tahlil ettirdik, su kirli kesinlikle içmeyin dediler. Onca kilometre uzaklıkta bulunan kaynak sularından faydalanıyoruz. Kış aylarında çok zorlanıyoruz. Yetkililerin köydeki sorunlara duyarlı olmasını talep ediyoruz. Verdiğimiz oyların karşılığında hizmet bekliyoruz. Sorunlarımız giderilmez ise boykotu devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“TOZDAN KAPI, PENCERE AÇAMIYORUZ”

Sancak yolundan mezraya gelen 600 metrelik stabilize yoldan yükselen tozlardan rahatsız olduklarını ifade eden Ahmet Aslan ise, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın defalarca söz vermesine rağmen yolun yapılmadığını iddia etti.

Yolda 2 yıl önce asfalt vaadiyle dere mili döküldüğünü belirten Aslan: “Her araç geçtiğinde tüm evler toz içerisinde kalıyor. Kapı pencere açamıyoruz. 2 yıl önce dere mili döktüler, asfalt yapacağız dediler ama onca zamana rağmen yapılmadı. Bakan Bey 3 defa söz verdi yolu asfalt, mezranın içini de parke taşı yapacağız, burası örnek bir mezra olacak dedi. Ama onca söz havada kaldı. Her gün onlarca araç geçiyor yazın tozdan dumandan rahatsız oluyoruz. Kışın yolda biriken çamur deryası yüzünden araçlar yolda kalıyor. İnsanlar yoldaki çamur yüzünden yürüyemiyor. Bunca zaman AK Parti'ye destek verdik her seçimde silme süpürme oy verdik. Halen partimizin arkasındayız ama kesin kararlıyız sorunlarımız giderilinceye kadar oy kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

“SULAMA KANALI BİR YILDA ÇÖKTÜ”

Mezraya yapılan sulama kanalının bir yıl gibi kısa bir sürede tahrip olduğunu ifade eden Faik Aslan'da: “Mezraya betonarme sulama kanalı yapıldı. Bir yıl sonra çökmeler, sızmalar başladı. Köylüler kendi imkânları dâhilinde onarmaya çalıştı. Mezraya yeterince su gelmeyince ekinlerimiz susuz kaldı, tarlalarımız kurudu. Kurak arazilerde tarım ve hayvancılık yapmak mümkün mü? Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmadık. Sorunlarımız çözüm buluncaya kadar da oy kullanmayacağız bütün mezra birlik ve hemfikiriz” diye konuştu.

“DEVLET SAHİPSİZ BIRAKTI”

2003 yılında meydana gelen depremin ardından dağınık araziler üzerinde olan mezra sakinlerinin tek bir alanda toplatıldığını ifade eden Bilal Çetkin ise: “Devlet TOKİ konutları yaparak hepimizi bir alana toplandı. Altyapı, üstyapı, içme suyu her şeyiniz tam olacak dediler. Daha önce herkes kendi arazisinde ekinlerini ekiyor geçimini sağlıyordu. Depremin ardından herkesi bir yere topladılar kimsenin bu alanda yeterince toprağı da yok. İçme suyumuz yok, yolumuz yok. TOKİ yaptığı konutlarla 50-55 bin TL bizi borçlandırdı. Ödemelerini yapamıyoruz köylünün bankada bulunan hesaplarına gelen her kuruşa el konuluyor. TOKİ alacağını alsın elbette. Ama devlet yerleşim yerindeki sorunlarımızı da gidersin. Yolumuzu yapsın, içme suyumuzu versin, ekinlerimize gelen sulama kanalını yapsın. Şimdiye kadar her zaman AK Parti hükümetine destek verdik. Onca seçimde tüm oylarımız onlara gitti. Partimizin yine arkasındayız ama bizim verdiğimiz desteğe karşılık sorunlarımızın giderilmesini bekliyoruz. Sorunlar çözüm bulmadıkça oy kullanmayacağız” beyanlarını kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini boykot eden mezra sakinleri, 80 oyu toplayarak yaktı. Sorunlarının giderilmediği takdirde tüm seçimleri protesto edeceklerini beyan eden mezra sakinleri, verilen destek karşılığında hükümetten sorunlarını çözmesini bekliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın