KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Israil'e tepki çığ gibi büyüyor!

Bingöl’de bir araya gelen yüzlerce vatandaş, bir kez daha İsrail’i beddua yağmuruna tuttu. Katliamı lanetleyen halk, Filistinli Müslümanlar için dua etti.

Israil`e tepki çığ gibi büyüyor!
19 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ 01:29
0
1649
0
AA aa

Bilgi ve Düşünce Derneği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Cuma Namazı sonrası Saat Kulesi önünde toplanan yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti.

“Katil İsrail hesap verecek”, "Hamas'a selam, direnişe devam”, “Filistin halkı yalnız değildir” ve “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganlarının atıldığı protestoda İsrail lanetlendi.
Burada toplanan kalabalığa hitaben basın metnini okuyan Bilgi ve Düşünce Derneği üyesi Bayram Tunç: “Gazze direnişini selamlıyor, siyonist barbarlığı lanetliyoruz! Kahrolsun siyonist İsrail ve işbirlikçileri!” dedi.

HEDEF GÖZETMEKSİZİN SALDIRIYOR

İsrail'in hedef gözetmeksiniz saldırı yaptığını belirten Tunç: “Siyonist İsrail Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Gazze'ye saldırmaya, mazlum Filistin halkını katletmeye devam ediyor. Filistin'in, Gazze'nin yine kan ağladığı bir günde, katil Siyonist rejimi lanetlemek her türlü şirkten, tuğyandan, zulümden, haksızlıktan ve adaletsizlikten beri olduğumuzu tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren izzet sahibi Gazzeli, Suriyeli ve Mısırlı kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek, ümmet olma diriliğini ortaya koymak adına burada bulunmaktayız. Siyonist çete üç Yahudi işgalcinin ölümünü bahane ederek Hamas başta olmak üzere Filistinli direniş gruplarını, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze halkını topluca cezalandırmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Filistin halkı, Siyonist teröre ve işgale karşı direnişi seçtiği, bu kararlılığından ödün vermediği ve böylece mazlum halklar için cesaret ve umudun simgesi haline geldiği için egemen güçler tarafından cezalandırılmaktadır. Yeryüzünün en büyük cezaevi haline getirilen bu mübarek beldenin izzetli halkı, Siyonist teröre teslim olmadığı için tüm dünyanın gözü önünde yıllardır yokluğa, işkencelere ve katliamlara maruz kalmaktadır” dedi.

“250 KARDEŞİMİZ HAYATINI KAYBETTİ”

250 Filistinli Müslümanın katledildiğine dikkat çeken Tunç: “İşgalci Siyonist çetenin Gazze'ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar 250 kardeşimizin hayatını kaybettiği binlerce kardeşimizin de yaralandığı ve Siyonist rejimin saldırılarını genişleterek ölüm yağdırmaya devam ettiği Filistinli yetkililerce bildirilmektedir. Bu gece bizler sahura hazırlanırken Siyonist çete tarafından Gazzeye yönelik hava, deniz ve karadan 8000 kişilik küfür ordusu ile bir harekât başlattı. Siyonist barbarlar bilinçli olarak çocukları ve bebekleri öldürüyor, Firavundan öğrendikleri bu vahşeti yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Allah'ın izniyle her biri Siyonistlerin karşısına yiğit bir Hamas savaşçısı olarak, bir Şeyh Ahmet Yasin, bir Rantisi, bir Şikaki olarak çıkacaktır. Siyonist işgalcilerin tüm vahşi saldırılarına, bombardımanlarına rağmen Filistin halkı dün olduğu gibi bugün de muazzam bir direniş destanı yazıyor. Bu izzetli duruş karşısında daha da kuduran Siyonist kafirler, bombalarla, katliamlarla vahşi bir soykırım peşindeler. Hitleri aratmayan yöntemlerle bir türlü sindiremedikleri Filistin halkını topyekûn imha etmeye çalışıyorlar. Ortada büyük bir soykırım girişimi, büyük bir insanlık suçu var. Siyonizm "uygar dünya" denilen emperyalist güçlerin de desteğini arkasına alarak, açlık, susuzluk ve ilaçsızlıkla yok edemediği yüz binlerce Filistinliyi, bombardımanlarla, katliamlarla yok etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“BATI İSRAİL'E DESTEK VERİYOR”

Batının İsrail'e destek verdiğini ifade eden Tunç: “BM-ABD-Siyonist rejim ortaklığı, arkasına işbirlikçi rejimleri de alarak insanlığın sessiz bakışları arasında Gazze'de tarihin en korkunç katliamlardan birini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu katliam girişimine müdahale etmesi gereken uluslar arası kuruluşlar söz konusu Filistin olunca her zamanki gibi derin bir sessizliğe gömülmekte; Siyonist teröre karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Filistinli direniş gruplarını öne çıkararak ‘İsrail'in kendini savunma hakkı' gibi saçma ve manipülatif tezlerle Siyonist zulmü meşrulaştırmakta ve bu zulme ortak olmaktalar. Artık dünyaya, BM'ye, küresel güçlere seslenmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; taşlardan ve bedenlerinden başka silahları olmayan Filistinli kardeşlerimizi terörist, işgale karşı sürdürülen özgürlük mücadelesini ise terör eylemleri olarak yaftalayan emperyalist güçler Siyonistlerin bu zulümlerini değil kınamak, bilakis desteklemektedirler.Bugün artık devletlerarası diplomasi çökmüştür. Halkların diplomasisine ihtiyaç hâsıl olmuştur. Zalimlere karşı buğz ve beddua etmenin ötesine geçip, siyasi sınırları aşarak kendi ümmet diplomasimizi ortaya koymalı, İslam coğrafyasını kan deryasına çeviren tiranların, zalimlerin eseri olan bu kaotik zeminden yeni bir coğrafya inşa etmeliyiz. Aksi takdirde bugün yaşadıklarımızın on misli ölüm, açlık, hicret ve sefaletle karşı karşıya geleceğiz. Müslümanlar olarak tarihten bugüne taşınan bu cinayetlerin verdiği mesajı iyi anlamalıyız. Zalimler kendi görevini gayet muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilenmiyoruz. Biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebilir. Ya bir araya gelmeyi öğreneceğiz ya da her gün, her hafta, her ay bir araya gelip kınamalar yapmakla yetineceğiz. Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, mücadelelerini bir namaz kılar gibi tek bir hedefte toplamadıkça ne zulüm biter ne de gözyaşı… Bundan ötürü, yaşananların manasını iyi kavrayanlar olarak, tepki, boykot ve de karşı faaliyetlerimizi daha sık, daha organizeli ve daha bir yaptırım gücüne sahip şekillere büründürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Filistinlilerin haklı mücadelesini desteklediklerini belirten Tunç, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Burada toplanmış Bingöllü Müslümanlar olarak öncelikle kınama yapmaktan ziyade, Siyonist barbarlığı, onların aşağılık işbirlikçilerini ve de Müslümanları idare etmeye talip olup da Müslümanlara karşı duygusuz, bu cinayetlere sessiz ve Siyonistlere dost olan Müslüman ülkelerin yöneticilerini Allah'a şikâyet ediyoruz. Kudüs'ü haçlılardan alan Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak bugün de işgal altındaki Kudüs'ün tutsaklığına karşı Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini destekliyoruz. İnanıyoruz ki İslam ümmetinin yüz akı olan Hamas ve diğer Filistinli direniş gruplar, inşallah Gazze direnişini Siyonistlere boğdurmayacaktır. İsrail tarih sahnesinden silininceye kadar, İslam coğrafyasında mazlum halklara zulmeden despotlar devrilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Kahrolsun Siyonist İsrail, kahrolsun onların küresel ve yerli işbirlikçileri!” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Nihat Korlaelçi'nin Filistin ve diğer dünya Müslümanlar için yaptığı dua'ya ‘âmin' diyen protestocular, olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın