KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Kadın emek çarşısı ihaleye çıkıyor

Bingöl Belediyesi ile İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve kadınların istihdamına çare olacak olan Kadın Emek Çarşısı’nın yapım işi, önümüzdeki hafta içinde ihaleye çıkıyor. Projenin tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Gerçekten çok orijinal bir proje. Sahadaki güzel sonuçlarını da hep birlikte görürüz İnşallah” dedi.

Kadın emek çarşısı ihaleye çıkıyor
06 EKİM 2015 SALI 12:42
0
2873
0
AA aa

Son yıllarda sıkça dillendirilen “Kadın Emek Çarşısı” Projesi hayata geçiriliyor. Kendi ürettikleri ürünleri satabildikleri bir pazar alanı oluşturulması adına çok önemli olan bu proje ile kadınların istihdama dâhil edilmesini sağlanacak.

PROJENİN TANITIMINA BAŞBAKAN YARDIMCISI YILMAZ KATILDI

400 bin TL maliyeti olan projenin tanıtımı Bingöl Kültür Merkezinde yapıldı. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Adayları Enver Fehmioğlu ve Yusuf Coşkun, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, İl Başkanı Yılmaz Seven, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İlçe Belediye Başkanları, Proje Koordinatörü Feyza Başak Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

İhalesinin haftaya yapılacağı belirtilen proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Feyza Başak Koç, “Bundan önceki dönemlerde kadınlarımız sürekli her fırsatta pazar yeri sıkıntılarını dillendirdiler. Biz de bu talepleri zenginleştirmeye çalışarak, Bingöl Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye açtık. Kendisi de sağ olsun bu projeyi hayata geçirebileceğini ve yer tahsisi konusunda yardımcı olabileceğini bize iletti. Finansal Destekte ise Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın büyük katkısı oldu. Bu girişimler sonucunda Kadın Emek Çarşısı kurulma fikri ortaya çıktı. Kadın Emek Çarşısında ki amacımız öncelikle kadın istihdamının artırılması olacak” dedi.

KOÇ: “KADINLARIMIZ ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATABİLECEK“

Kadınlarımızın kendi ürettikleri ürünleri satabildikleri bir pazarın oluşturulması. İlimizde yapılan araştırmalarda kadınlarımız istihdam konusunda ne yazık ki birinci sırada bulunmaktalar” diyen Koç, “Bingöl Belediyesi ve Kadın Girişimciler Kulübü olarak kadınlarımızın öncelikle sosyal anlamda görünür olabilmeleri için çeşitli alanlarda faaliyetler yürüttük. Biz birçok ile göre çok şanslı bir iliz çünkü kadınlarımız için daima çözüm üreten bir Başbakan Yardımcımız ve Valimiz var. Kadın emek çarşımızda 20 adet satış büfesi, prefabrik çelik ahşap sistem, 1 adet idari bina, 1 adet WC, 1 adet Mescit, 1 adet kafeterya ve çocuk oyun alanları olacak. Yerleşim alanımız ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi karşısında bulunan Bin 190 metrekare alanda olacak. Bingöllü kadınlarımızla ile ilgili projelerde ve çalışmalarda bizleri sürekli destekleyen Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'a, Valimiz Yavuz Selim Köşger'e ve Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BARAKAZİ: “KADINLARIMIZIN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise projeye bu kadar ilgi gösteren ve bu kadar manevi hassasiyet gösteren Bingöllü kadınlar teşekkür etti. “Biz kadınlarla ilgili ne çalışma olursa olsun sonuna kadar destekçisi olacağız” diyen Barakazi, “Bu fikir çok önemliydi benim için. Kadınlarımız ortaya attıkları bu fikrin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu hafta içerisinde ihalesini de yaptıktan sonra en kısa zamanda yapımına başlayıp kadınlarımızın hizmetine sunacağız” diye ifade etti.

VALİ KÖŞGER: “KADINLARIMIZA TEREDDÜTSÜZ DESTEK OLACAĞIZ“

Projenin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger de Toplumuzun yarısı kadınlarımızdan müteşekkil olduğunun altını çizerek; “Kadınlarımız ne kadar toplumda atıl kalırlarsa toplumuzun kalkınması hem iktisadi hem de sosyal olarak kalkınmasının o kadar eksik kalacağı bir durum çıkarır ortaya. Kadınlarımızın hem iktisaden hem de sosyallik bazda gelişmeleri bizlerinde çok isteyeceği bir husustur. Bu proje bana getirildiği zaman öncelikle bu açıdan baktım ben. Bingöl'ümüzün kalkınmasında kadınlarımızın yani bu kadar kabiliyetli insanın bu işe katılması için hiç tereddüt etmeden destek sunacağımı belirttim” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ: “SAHADAKİ GÜZEL SONUÇLARINI GÖRECEĞİZ”

Son olarak kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kadınların üretimdeki yerine vurgu yaptı. Projenin takdir edilecek bir proje olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu kadar güzel bir projenin başlangıç aşamasında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Gerçekten çok orijinal bir proje. Sahadaki güzel sonuçlarını da hep birlikte görürüz İnşallah” diye görüşlerini bildirdi. Bu kadar güzel bir projenin başlangıç aşamasında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum diyen Yılmaz, “ Gerçekten çok orijinal bir proje. Sahadaki güzel sonuçlarını da hep birlikte görürüz inşallah. Kadınsız kalkınma asla olmaz. Bizde AK Parti olarak hep şunu söyledik, bizim bütün politikalarımızın odağında insan var. Dolayısıyla kalkınmamızın da odağında yine insan var. Hem kadınlarımız hem de erkeklerimiz birlikte ter döküp çalışacaklar ki biz arzu ettiğimiz yerlere ulaşabilelim. Kadınlarımızla ilgili politikalarımız aynı kararlılıkla devam ediyor. Eğitim olmadan ne ekonomik hayata nede sosyal hayata arzu ettiğimiz ölçüde kadınlar katılamıyorlar. Biz başından beri kız çocuklarımızın okula gitmelerine ve eğitimlerine çok önem verdik. Kız çocuklarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak eğitimlerine daha rahat devam etmelerini sağlıyoruz. Bingöl'de daha evvel çalışan kadınlarımız yok denecek kadar azdı. Şimdi ise çok farklı bir tablo var. Biz Bingöl'de bir çağrı merkezi açtık kendimde birkaç kez gidip gezdim. Şuanda çalışanlarımızın büyük çoğunluğu genç kızlarımız. Yine açılan tekstil fabrikalarında çalışanlara baktığımız zaman çoğunluğunu genç kızlarımızın oluşturduklarını görüyoruz. Bu projenin de gerçekleşmesini büyük bir heyecanla bekliyorum. Şimdiden kadınlarımıza, Bingöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın