KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

‘KAPIYA DAYANMA’ DÖNEMİ BİTTİ

Belediyenin esnafa olan borcunun 360 Bin TL olduğunu belirten Başkan Barakazi, “Bu rakam Bingöl Belediyesi için hiçbir şey değil. Göreve geldiğimizde bu borç, 3,5 milyon TL idi. Hani eskiden gelip kapıya dayanıp alacağını zorla tahsil etmeye çalışıyorlardı ya, o dönem kapandı artık” dedi.

‘KAPIYA DAYANMA’ DÖNEMİ BİTTİ
30 KASIM 2015 PAZARTESİ 21:14
0
2247
0
AA aa

 Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Devam eden hizmetler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Başkan Barakazi, görevi devraldığında belediyenin 162 milyon 519 Bin TL borcu olduğunu belirterek, bugünden itibaren belediye borcunun 152 milyon TL olduğunu söyledi.

ESNAF ALACAĞI

Bingöl Belediyesi'nin esnafa 360 Bin TL borcu olduğunu belirten Barakazi, belediyenin geçmiş dönemlerde içinde bulunduğu duruma ironi yaparak dikkat çekti.

Barakazi, “Bugün itibariyle esnafa olan borcumuz 360 Bin TL. Bu rakam Bingöl Belediyesi için hiçbir şey değil. Göreve geldiğimizde bu rakam 3,5 milyon TL idi. Hani eskiden gelip silah zoruyla alacağını tahsil ediyorlardı ya, o dönem kapandı artık” dedi.

DOĞALGAZ

Devam eden doğalgaz çalışmalarının Tugay Komutanlığı tarafından ‘güvenlik gerekçesiyle' bir müddet durdurulduğunu kaydeden Barakazi, “Doğalgazla ilgili şuan bir sıkıntı yok. Tugay Komutanlığı askeri alanın alt kısmında devam eden çalışmayı güvenlik gerekçiyle durdurmuştu. Bunu üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile görüştük ve buraya olumlu görüş verilmesi yönüne talimat verildi. Bununla ilgili olumlu görüş gönderildi ve bu konuda bir sıkıntı olmayacak” diye konuştu.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Yeni Bingöl Belediyesi hizmet binasına yönelik de bilgi veren Başkan Barakazi, “şunları söyledi: “Belediye hizmet binasının inşa edileceği yeri belirlemek üzere gayrimenkul değerleme firması çağırıyoruz. Onların değerlendirmeleri sonucu binanın yapılacağı yeri karara dönüştüreceğiz, fakat askeri alanın diş hastanesi kısmına düşecek şekilde olması bir fikir ön plana çıkmıştı. Batıda görüştüğüm önemli mimarlar, ‘Belediye binasının şehrin kimliğini yansıttığını' söylüyorlar. Buda tekrar 1 Nolu sağlık ocağının bulunduğu alanı ön plana çıkarıyor. Belediye binasının inşa edilmesindeki zaman kaybımız, yer konusunda karar vermememizden kaynaklanıyor. Gayrimenkul değerleme firmasının yapacağı incelemenin vereceği fikir çerçevesinde bir karar vereceğiz.”

ÜSTYAPI

Üstyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Barakazi, imar sahası dışında olan yerlerde de üstyapı çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Üstyapı çalışmalarımızı önemli ölçüde bitirdik. 2015 yılında başladığımız üstyapı çalışmaları kapsamında 260 000 m² kilitli parke taşı ile yol ve kaldırım 70.000 m² BSK asfalt (11000 Ton), 3.500 m³ taş duvar, 200 metre İstinat duvarı, engelliler için 4.000 iz yolu, 2000 metre içmesuyu hattı ile 3.000 metre Kanalizasyon hattı döşenmiştir. Yaptığımız çalışmalarla Özellikle Mirzan ve Yeni Mahallede imarda yol geçen ancak yol vasfı olmayan yerleri kilitli parke taşları ile döşedik. Yeni Mahalle, Mirzan Mahallesi ve İnalı Mahallesi'nde üstyapı çalışmalarımız tamamlandı. Simani ve Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallelerinde kilitli parke döşeme çalışmalarımız önemli tamamlandı. İmar sahası dışında kalan birçok yerde de üstyapı çalışması yaptık. Hava ve diğer nedenlerle kalan yerlerde de önümüzdeki yıl çalışma yapacağız” dedi.

İZ YOLU

Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalara değinen Başkan Barakazi, üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım üzerlerine engelliler için iz yolunun yapıldığını belirterek, “Üstyapı çalışmaları kapsamında şehir merkezinde görme engelliler için yürüme yoluna engelliler için iz yolu yaptık. Üstyapı çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşların gitmek istedikleri yerlere rahat ulaşabilmeleri amacıyla Şehrin önemli ulaşım akslarında kaldırımlara kılavuz taş ve uyarı taşlar ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Ayrıca engellilerin kaldırımlarda rahat geçiş yapabilmeleri için kaldırım rampaları uygun hale getirildi” ifadelerini kullandı.

İÇMESUYU

Barakazi, daha önce açılan 7 sondajdan su numunesi alınarak test edilmek üzere Elazığ'a gönderildiğini ve sonuçların temiz çıktığını söyledi. Sondaj kuyularının içmesuyu şebekesine bağlanmayacağını kaydeden Barakazi, “7 sondaj kuyumuz hazır. İhtiyaç duyulduğu halde, şehrin şebekelerine bağlayabiliriz. Ayrıca Mirzan Mahallesi'nde bulunan 3 Bin metreküplük Az Deposu'ndan Yeni Mahalle'nin üst kısımlarına yeni bir içmesuyu hattı çektik. Bu şekilde içmesuyu üst kotlara rahat bir şekilde ulaşabilecek” dedi.

İçmesuyu depolarının izolasyonu ve bakımının yapıldığını da kaydeden Barakazi, heyelana maruz kalan 12 kilometrelik güzergâhın değiştirildiğini söyledi.

Barakazi, 1. Nolu Sağlık Ocağı, MEB Lojmanları, Saray Mahallesi Selim Atala Camii yanında bulunan eski Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün yeri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. deposunun belediye hizmet alanı olarak tahsis edildiğini söyledi.

CANLI HAYVAN PAZARI

Canlı Hayvan Pazarı Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Barakazi, “Canlı hayvan pazarı yapılması için Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı ile 2015 yılı içerisinde protokol yapılarak 20.11.2015 tarihinde Pazar yapım ihalesi belediyemizce yapılmıştır. Projeye 2016 yılı içerisinde başlanılarak bitirilmesi planlanmıştır. Projenin Kdv dahil 1.700.000,00 TL'si hibe olup, geri kalanı belediyemizce karşılanacaktır” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK

Sokak Hayvanları için Barınak ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Barakazi, “İlimizde yaşayan başı boş hayvanların gerekli tedavilerinin yapılarak doğaya salınmaları için Sokak Hayvanları için Barınak yapımı için 25.11.2015 tarihinde ihalesi yapılmış olup, ihalenin sonuçlandırılmasına müteakip 2016 yılı içerisinde söz konusu tesisin yapılması planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

7 YENİ PARK

DAP kapsamında Bingöl'de 7 yeni park yapacaklarını belirten Başkan Barakazi, “Belediyemizce Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı ile 2015 yılı içinde yapılan protokol ile ilimiz R.Tayyip Erdoğan Mahallesinde 4 adet, İçmeler mah. 1 adet, İnalı Mah. 1 adet ve Mirzan mah. 1 adet olmak üzere toplam 7 adet park yapılması için 22.12.2015 tarihinde ihale yapılacak olup, projenin 2016 yılı içerisinde yapılarak tamamlanması planlanmıştır. Ayrıca; Parklarımızdaki malzemeleri yenilemek amacıyla yaptığımız ihale sonrası, 60 adet piknik masası, 150 adet çöp kutusu, 100 adet fitness aleti ve 275 adet oturma bankı parklarımıza ve muhtelif yerlere monte edilecektir”  dedi.

“17 PARKA 18 ADET ENGELSİZ OYUN GURUBU KURULDU”

Hizmeti herkese eşit götürdüklerini vurgulayan Barakazi, “Belediye Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü ile yürütülmekte olan Ulaşılabilirlik Destek Projesi(UDEP) kapsamında belediyemizce hazırlanan proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenecek projeler arasında yer aldı. UDEP kapsamında ilimizde bulunan 17 adet parkta 18 adet engelsiz oyun grubu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla zemin iyileştirme çalışmaları ve engelsiz oyun grubu kurulumu gerçekleştirildi. Geçiş genişliği dar olan yollarda genişletme, zemin kaplama malzemesi tahrip olan yollarda düzeltmeler yapıldı. Park girişinde su oluklarının üzeri mazgalla kaplanarak, tekerlekli sandalyeyle geçiş kolaylaştırılacak. 17 parkımızda 18 engelsiz oyun gurubu yerleştirdik. Bu oyun gruplarında diğer oyun gruplarından farklı olarak, merdiven yerine rampa bulunuyor. Bu şekilde engelli çocuklar daha rahat bir şekilde oyun gruplarından faydalanacak” şeklinde konuştu.

 

Başkan Barakazi, basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte devam eden hizmetleri yerinde inceledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın